Facebook Pixel

Колаген - натуральний білок молодості

Колаген - натуральний білок молодості

Ще з уроків біології в школі відомо, що наш організм складається з величезного числа клітин, а також міжклітинних речовин. Клітини можемо порівняти з цеглинками, а міжклітинні речовини з цементом, який пов'язують їх між собою.

Міжклітинний речовина називають ще сполучною тканиною, яка знаходиться у всіх органах. Ця сполучна тканина утворює опорний каркас для органів і відповідає за розмноження, розвиток клітин, а також бере участь в обміні речовин. Кістки, хрящі, зуби і сухожилля - все це сполучні тканини. Наша шкіра буде виглядати пружною і еластичною завдяки міжклітинному матриксу. Структурні білки колаген та еластин, гликозамин, протеоглікани і клітини сполучної тканини - все це основні компоненти для нашої шкіри.

Сам же колаген - головний структурний елемент сполучних тканин. Вчені відзначають, що 25-30% всього білка в нашому організмі відводиться колагену. Він складається з трьох білкових ланцюжків, які з вигляду нагадують закручені спіралі. Склад колагену для кожного органу різний. Вважається, що існує 28 типів колагену, які відповідають за більш ніж 40 генів.

Незалежно від віку кожна жінка хоче мати красиву і пружну шкіру. А все це безпосередньо залежить від рівня колагену в організмі, адже він є структурним елементом. Якщо в організмі недостатньо колагену, шкіра втрачає свою привабливість, швидше з'являються зморшки і втрачається пружність. А підтримка рівня колагену в організмі допоможе шкірі бути здоровою.

Синтез колагену має багатоступеневий процес. Першим етапом є утворення колагену в фібробластах і клітинах сполучних тканин. Фібробласти відповідають за запуск створення колагенових ланцюжків, і в результаті наш організм отримує молекули проколагену. Після всіх сполучних процесів в організмі утворюється повноцінна молекула колагену. Також часто в процесі утворення колагену в ролі кофактора може виступати вітамін С, які бере участь в процесі гідроксилювання деяких амінокислот. Завдяки цьому процесу в організмі утворюються міцні і стабільні колагенові волокна.

Чим старше ми стаємо, тим гірше виробляється колаген в нашому організмі і його рівень зменшується. На це також можуть впливати різні гормони нашого організму. Щоб уберегти шкіру від передчасного старіння, варто дотримуватися такого легкого правила: обмежити своє перебування на яскравому сонці і наносити на шкіру сонцезахисну косметику.

Ну і звичайно ж, треба стежити за рівнем колагену в організмі, адже саме його недолік відразу відобразиться на шкірі. Для запобігання цих негативних явищ важливо правильно постачати організм джерелами колагену і уникати впливів, які гальмують його синтез (шкідливі звички, зневоднення, стреси). Вживання спеціальних протеїнів, вітамінів, які містять в собі колаген, сприяє запуску синтезу колагену в організмі.

Колаген має кілька позитивних функцій в організмі:

  • дозволяє зберегти міцність кісток, суглобів і опорно-рухового апарату;

  • сприяють здорової, пружної шкіри, блиску волосся і міцності нігтів;

  • зберігає водний баланс і запобігає зневодненню;

  • прискорює процес регенерації після різних травм;

  • покращує еластичність стінок кровоносних судин.

На сайті biotus.ua ви можете знайти різні види колагену, які допоможуть підтримувати здоров'я вашої шкіри і організму в цілому:

Морський колаген і гіалуронова кислота від ТМ "Neocell".

biotus_ blog_10_30_1.png

Цей препарат крім колагену в своєму складі має гіалуронову кислоту і вітамінно-мінеральний комплекс, що омолоджує. Харчова добавка допоможе не тільки омолодити шкіру, але і підтримувати водний баланс в організмі.

Супер Колаген З +, Тип 1 і 3 від ТМ "Neocell"

biotus_ blog_10_30_2.png

Колаген цього типу допоможе зберегти міцність і гнучкість у всьому тілі. Завдяки великим молекулам колагену препарат допоможе захистити і підтримувати м'які тканини, поєднуючи їх зі скелетом. А також відповідає за здоров'я суглобів.

Супер Колаген, Тип 1 і 3, "Neocell"

biotus_ blog_10_30_3.png

Супер колаген містить клінічно вивчений колаген BioActive NeoСell, який підтримує здорову вироблення колагену в організмі. Оскільки колаген виступає структурним елементом в нашому організмі, ця харчова добавка допоможе підтримувати міцність і еластичність всіх елементів організму.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.