Facebook Pixel

Колаген: будуємо міцне здоров'я

Колаген: будуємо міцне здоров'я

Колаген - це головний будівельний матеріал для сполучної тканини і основний вид білка в організмі людини. Він відповідає за міцність і еластичність сполучної тканини, роблячи її більш пружною і менш схильною до фізичних навантажень. Колаген складає ⅓ всіх білків організму, тому важливо для людини важливо підтримувати його добову норму.

 

функції колагену

 

Цей елемент необхідний для повноцінної роботи всіх процесів в організмі, а його недолік може спровокувати різні захворювання. Колаген відповідає за такі функції:

 

  • скріплює клітини, створюючи каркас для всього організму. Є основою для сполучної тканини;

  • попереджає пошкодження і розриви тканин при фізичних навантаженнях. Колаген відповідає за міцність м'язів, зв'язок, кісток і сухожиль;

  • впливає на стан шкірного покриву. Забезпечує гладкість і пружність шкіри, запобігає рання поява зморшок;

  • в симбіозі з гіалуроновою кислотою утримує в клітинах вологу.



як приймати

Велика частина колагену надходить в організм через: хрящі, шкіру і кістки, м'ясний бульйон, пакетований желатин, мармелад і желе. Також є комплекси колагенових добавок, які заповнюють добова кількість елемента для організму.

Добавки з колагеном бувають двох видів: I і III типу, добавки II типу. Перша група необхідна для зміцнення суглобів, зв'язок, кісток і поліпшення шкіри, волосся. Друга - призначена для суглобових хрящів і часто йде в комплексі з гіалуроновою кислотою, глюкозаміном і хондроїтином.

Кожен тип добавок слід приймати окремо. Інакше при змішуванні колагену всіх трьох груп, організм, розщепивши елемент на амінокислоти, не розуміє для яких цілей задіяти речовина.

  • I і III тип добавок. Необхідно пити на порожній шлунок за 1 годину до їди або через 1 годину після. Час може коригуватися в залежності від швидкості засвоєння добавки, що залежить від її форми випуску: рідка, порошок, капсули, таблетки;

  • II тип добавок. Колаген цього типу не так вимогливий в застосуванні, тому може вживатися разом з іншими БАДами під час прийому їжі.

Важливою умовою при вживанні будь-якого типу добавок стала необхідна норма вітаміну С в організмі, інакше - колаген не засвоюється.

Форми вживання колагенових добавок

В якому вигляді приймати колаген кожен вирішує в індивідуальному порядку. Основними формами колагенових добавок стали:

  • рідка форма. Найлегше засвоюється організмом. Такі добавки повинні обов'язково зберігатися в холодильнику;

  • порошок. Друга за ступенем засвоюваності форма колагену. Необхідно запивати розмішувати у воді або соку;

  • капсули. Володіють всіма перевагами та порошкової, і рідкої форм, але для засвоєння вимагають більше часу;

  • таблетки. Такий тип добавки зручний для зберігання і дозування. Але якщо порошок колагену засвоюється моментально, то таблетці необхідно 20-30 хвилин, щоб розчинитися в шлунку. Слід приймати кілька разів в день.

 

Норма прийому колагену

 

Для нормального функціонування організму необхідно приймати 2-3 грами колагену в добу. Якщо ж добавки потрібні для занять спортом, то норму слід підвищити до 5-6 грам.

 

При травмуванні або проблеми з м'язовою тканиною, розтягуванні суглобів, первинних сухожиллях дозу колагену необхідно збільшити до 10 грам. Найбільш ефективно організм зможе відновитися, якщо приймати добавку курсами. Як правило, радять чергувати прийом добавок з вживанням желатину.








Зміст
  • функції колагену
  • як приймати
  • Норма прийому колагену
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.