Facebook Pixel

Корінь солодки: показання до застосування, корисний властивості, як приймати

Корінь солодки: показання до застосування, корисний властивості, як приймати

зміст

  1. Зміст.
  2. Солодка - що це за рослина ?
  3. Що входить до складу кореня солодки ?
  4. Як корінь солодки діє на організм ?
  5. Правила застосування кореня солодки .
  6. Корінь солодки: які є протипоказання ?
  7. Де замовити корінь солодки ?
  8. Питання відповідь.
  9. Посилання на джерела .

Солодка - що це за рослина?

Рослина відносять до сімейства бобових. Це багаторічна трава, висота якої сягає приблизно 1 м. Період цвітіння стартує в кінці весни, однак плодоношення настає тільки ближче до початку осені. Найбільш придатними місцями зростання є степові зони, поля. Солодка погано переносить сильні вітри і різке зниження температурних показників. Люті морози для неї згубні.

Найчастіше рослину можна зустріти в південно-східній частині Європи, на Кавказі, Уралі, а також в Сибіру. Солодка добре росте на узбережжях Чорного, Азовського морів, близько таких річок, як Волга, Дон. У зазначених зонах виростають два види лікувальної трави - гола і уральська. Листя солодки візуально схожі з евкаліптовими. За формою вони бувають злегка скрученими у напрямку вниз або хвилястими. Квітки мають приємний світло-фіолетового відтінку.

Цінністю для здоров'я має саме кореневище, чим пояснюється активне використання даної частини рослини в медицині. Сильні лікувальні властивості зараз офіційно визнані вченими. Хоча ще кілька тисячоліть тому солодка застосовувалася в народній медицині чи не при кожній хвороби. Вона по праву вважалася дієвим омолоджуючий засобом, здатним значно підвищити захисні сили організму і прискорити боротьбу з запальними процесами.

Що входить до складу кореня солодки?

Не тільки корінь несе користь для здоров'я людини. Листя теж мають відмінні антимікробними властивостями. Саме корінь виграє, так як характеризується максимально насиченим складом. Висока ефективність використання рослини досягається за рахунок наявності наступних речовин.

  1. Флавоноїди. Виявлено понад 20 типів. Працюють як потужні спазмолітики, надають розслаблюючу дію, благотворно впливають на стан судин, зокрема на такий важливий показник, як проникність стінок.
  2. Гліціррізіновая кислота і її похідні. Речовина в складі екстракту кореня солодки усуває запалення, надає антигістамінний ефект, регулює кількість "поганого" холестерину в крові. Заслугою гліциризину є приємний солодкуватий смак, добре знайомий багатьом дорослим і дітям.
  3. Сапоніни. Допомагають нейтралізувати осередок запалення, надають антисептичну дію, сприяє швидкому знищенню шкідливих мікроорганізмів. Благотворно впливають на стан верхніх дихальних шляхів, органів шлунково-кишкового тракту, служать як надійний захист для слизових оболонок.

Цінні вітаміни, макро- і мікроелементи також знайдені в складі унікальної рослини. Без їх присутності в організмі в достатній кількості неможливе протікання найважливіших обмінних процесів. Також вони сприяють підтримці стабільного стану імунної системи. Прийом даного екстракту надає комплексну оздоровчий вплив на системи органів людини.

Щоб домогтися більшої користі для здоров'я, необхідно правильно збирати і зберігати траву солодку. Збір потрібно здійснювати на початку весни або в кінці осені. Підходять не будь-які коріння, а тільки ті, довжина яких дорівнює мінімум 20 см з товщиною 1-2 см і більше. До віку також висуваються вимоги: допускається використання кореневищ, яким вже "виповнилося" 3-4 роки. Після викопування вони потребують ретельної промивки і висушуванні відповідним способом (під прямими променями сонця або за допомогою спеціальних камер). Якщо процес відбувається правильно, сировину має насичений жовтий колір. Цілющі властивості зберігаються протягом цілих 10 років.

Як корінь солодки діє на організм?

показання

Механізм дії

Захворювання органів дихальної системи

Підвищує імунітет, проявляє сильні антиоксидантні властивості. Працює як відмінний природний імуностимулятор. Завдяки цьому, боротьба з вірусами відбувається більш ефективно і в найкоротші терміни. Забезпечує потужний відхаркувальну дію, добре заспокоює навіть сильний кашель. Відмінно знімає біль в горлі, грудях при фарингітах, тонзилітах, бронхітах і інших хворобах органів дихальної системи. Помітно пом'якшує кашель, надаючи одночасно з цим обволікаючу дію.

Проблеми в роботі органів шлунково-кишкового тракту

Допомагає підшлунковій залозі виробляти необхідні ферменти в нормальній кількості. Нормалізує стілець, бореться з запорами, підтримуючи належне функціонування кишечника. Корінь солодки для печінки служить профілактикою розвитку цирозу, підтримує найважливіший орган при гепатиті. Бореться з печією, болем в епігастральній ділянці. При наявності в анамнезі виразки або гастриту забезпечує надійний захист слизової оболонки, значно прискорює процес загоєння.

Хвороби сечостатевої сфери

Рятує жінок від такого поширеного недуги, як ерозія шийки матки. Відмінно загоює епітелій, відновлюючи нормальний стан слизової оболонки органу. Бере безпосередню участь в боротьбі із запаленнями органів малого таза. Корінь солодки для жінок сприяє позбавленню від ряду неприємних симптомів, що виникають в період клімаксу, при передменструальному синдромі, включаючи усунення больових відчуттів різного ступеня інтенсивності. Підтримує злагоджену роботу органів сечостатевої системи, що забезпечує відмінну профілактику розвитку недуг. Діє як хороший діуретик.

Збої в ендокринній системі

Нормалізує стан щитовидної залози, регулює роботу надниркових залоз. Саме останні контролюють виділення кортизолу - гормону стресу. Якщо синтез відбувається неправильно, страждає весь організм. Це незмінно відбивається на стані здоров'я людини, загальному самопочутті. Вдається відновити злагоджене функціонування наднирників.

Також стабілізується обмін речовин. Налагодження метаболізму допомагає нормалізувати масу тіла. При використанні кореня солодки для схуднення з організму набагато швидше і ефективніше виводяться токсини і шлаки. Синтез статевих гормонів також приходить в норму. Позитивні зміни стосуються в першу чергу представниць жіночої статі. Але і чоловіки відчувають поліпшення. Йдеться про посилення потенції. Також спостерігається позитивна динаміка в стані хворих на простатит, чоловіків з аденомою передміхурової залози.

Захворювання шкірного покриву і проблеми з волоссям

Екстракт солодки в косметології використовується для зупинки проблеми набряків, а також в ході боротьби з шкідливим впливом бактерій. Він знищує хвороботворні мікроби, що вражають шкіру. Значно зменшується інтенсивність прояву пігментних плям. Забезпечується сильний відновлювальний ефект, а також м'яке відбілювання шкіри. Також досягається омолоджуючу дію. Вдається домогтися більш потужної боротьби з віковими змінами, швидкість появи зморшок значно сповільнюється. Хворі дерматитами різної етіології, псоріаз, екзему відзначають поліпшення стану шкірного покриву, що добре видно неозброєним поглядом. Також доведено благотворний вплив на стан шкіри голови. Усувається докучливий свербіж, йде проблема лупи. Стан волосся поліпшується. Вони відмінно зволожені, помітно укріплені. З'являється здоровий блиск. Особливо цінно використання на слабких, тонких, пошкоджених волоссі.

Правила застосування кореня солодки

Де купити корінь солодки? Ви можете придбати в аптеці висушені рослина і самостійно приготувати настоянку або сироп. Але також існує інший варіант, більш доцільний. Сьогодні є придбання повністю готових до вживання засобів в зручних формах застосування. Кожна має свої особливості.

Сироп легко давати дітям, так як він має дуже приємний смак. Розподіл на дози також не викликає складнощів. Зазвичай всередині упаковки з флаконом є спеціальна мірна ложка. Разова доза залежить від віку хворого. Найменші пацієнти приймають приблизно 0.5 чайної ложки продукту за один раз (близько 100 мг діючої речовини). Разова доза для підлітків і дорослих дорівнює столовій ложці (близько 1-2 г діючої речовини). Кратність прийому - 3 рази на добу. Попереднє розведення в рідині при цьому не потрібно. Достатньо лише запити сироп кореня солодки водою або теплим чаєм.

Прийом таблеток і капсул також не викликає особливих труднощів. Але він більш кращий для дорослих людей. Таблетована форма часто передбачає одноразове використання в добу. Необхідно просто взяти 1 таблетку і розжовувати її в роті до повного розчинення. Робити це потрібно до прийому піщі.Капсули п'ють від 1 до 3 разів на добу в залежності від показань і вимагається дозування (найчастіше досить сумарно до 4 г основної діючої речовини в день). Сучасні виробники випускають переважно веганські продукцію. Це дозволяє без коливань вибирати капсульованих форму людям з різними харчовими уподобаннями.

Спиртову настоянку на основі рослини потрібно розбавляти водою, випиваючи необхідну кількість крапель від 1 до 3 разів на день. Важливо чітко відміряти дозу, не допускаючи перевищення. Найчастіше вона дорівнює не більше однієї чайної ложки на добу. Сьогодні можна також придбати більш безпечний варіант засоби - корінь солодки без спирту.

Підбір точного дозування і визначення тривалості курсу лікування - відповідальність фахівця. Не варто намагатися самостійно призначити схему прийому. Для того, щоб бути впевненими в доцільності і безпечності лікування, потрібно обов'язково вивчити такі відомості:

  • вік;
  • підлога;
  • наявність відповідних показань;
  • індивідуальні особливості;
  • чи є супутні проблеми зі здоров'ям;
  • чи немає строгих протипоказань до прийому.

Останній момент має особливо важливе значення. Його варто розглянути окремо.

Корінь солодки: які є протипоказання?

  1. Деякі форми прийому препарату вкрай небажано призначати дітям до 12 років. Не слід вибирати засоби з наявністю великої частки спирту в складі. Якщо дитині менше 1 року, лікування неможливе, яка б форма не розглядалася.
  2. При вагітності та годуванні груддю використання категорично заборонено, так як доведено можливість впливу на гормональну систему. У зазначених станах необхідно особливо чітко підтримувати баланс гормонів і не допускати зайвого впливу зовнішніх факторів. Від цього залежить життя і здоров'я не тільки матері, але й дитини.
  3. Індивідуальна непереносимість окремих компонентів. Якщо ви страждаєте від алергії на будь-яку складову ліки з коренем солодки, реакція організму може нести небезпеку для життя. При виникненні висипу, свербіння, почервоніння на шкірі, а також труднощі з диханням, набряком, негайно відмовтеся від лікування. Якщо самостійно загрозливі симптоми не йдуть, обов'язково зверніться до лікаря за допомогою. При непереносимості компонентів шкоди точно буде набагато більше, ніж користі.
  4. Високий артеріальний тиск, прийом відповідних препаратів, що знижують його рівень, будь-яких сечогінних засобів, також несумісні із застосуванням. При проблемах зі згортання крові або наявності в анамнезі підвищеної схильності до кровотеч терапія теж є неможливою.

Необхідно враховувати: тривалий період лікування небажаний. Важливо звернутися до фахівця за консультацією ще до початку прийому. Тільки розумний підхід до терапії принесе найкращі результати. Саме так ви зможете самостійно відчути безцінну користь лікування коренем солодки і не ризикувати благополуччям здоров'я.

Де замовити корінь солодки

Грамотний підхід до лікування включає в себе правильний вибір компанії, де купується препарат. Біологічно активні добавки важливо замовляти в перевірених місцях. Потрібно повністю довіряти компанії, так як на кону стоїть людське здоров'я. Завжди набагато легше попередити неприємності, пов'язані з ним, ніж усувати негативні наслідки виникнення.

Тут представлена продукція від провідних виробників, яка відповідає найвищим стандартам якості.

Назва

Особливості

Корінь солодки (Licorice), Nature's Answer, 450 мг, 90 капсул

Продукт, крім відмінної якості, характеризує зручність застосування. Немає складних форм прийому: досить приймати по одній капсулі 2 рази на день. Даний продукт воліють зайняті люди, у яких немає часу хворіти.

Корінь солодки, Licorice (DGL) Nature's Plus, Herbal Actives, 500 мг, 60 капс л

Висока концентрація кореня солодки (500 мг) дозволяє використовувати даний засіб не тільки для лікування кашлю, але також для загального зміцнення організму.

Трави від кашлю у дітей, еліксир, Herbal Cough Elixir, Eclectic Institute, 30 мл

Спеціальна формула для дітей. Приємний смак черешні, зручне дозування за допомогою піпетки допомагають батькам полегшити процес лікування малюків під час простудних захворювань.

Компанія співпрацює з відомими світовими брендами безпосередньо, щоб ви гарантовано могли оцінити переваги застосування кращих препаратів. Вартість при цьому абсолютно адекватна. Саме тут можна купити корінь солодки за найкращою ціною в Києві.

У цьому інтернет-магазині вам також запропонують кращі вітаміни та інші корисні харчові добавки для всієї родини. Досвідчені менеджери завжди допоможуть зорієнтуватися серед різноманіття продукції. Вам розкажуть, на що потрібно обов'язково звернути увагу в процесі вибору, який препарат підійде найбільше відповідно до показань, а який засіб не має сенсу купувати.

Співробітники компанії зацікавлені в тому, щоб ви отримали продукт, який задовольнить потреби на всі 100 відсотків. Банальна продаж товару для отримання грошового прибутку - це не про "Біотус". Тут налаштовані надати грамотну професійну допомогу, щоб ви захотіли повернутися ще не один раз.

Питання відповідь:

  • Що краще давати дитині підлітку від кашлю?

Дітям і підліткам найбільше подобаються солодкі сиропи. Дитячі педіатри часто радять фітосиропи Корінь солодки, Фармаком, від кашлю, 200 мл . Обов'язково прочитайте інструкцію, порадьтеся з лікарем, щоб виключити можливі протипоказання і побічні ефекти.

  • У мене вже п'ятий місяць вагітності і я трохи застудилася, є кашель. Боюся пити таблетки з аптеки, хочеться щось натуральне, щоб не нашкодити малюкові.

Щоб не нашкодити майбутній дитині, не можна пити таблетки, натуральні трави самостійно! При перших симптомах обов'язково звертайтеся до лікаря. Важливо не запускати протягом простудного захворювання. Якщо вам призначать певний препарат, тоді ми будемо раді допомогти вам з покупкою якісного ліки.

  • Буває настоянка кореня солодки без спирту?

Так, звичайно без спирту настоянки виробляють для маленьких дітей. Також вони будуть корисні тим, хто не переносить запах або має проблеми з підвищеним рівнем цукру в крові.

  • Який корінь солодки краще підійде для лікування проблем сечостатевої системи?

Щоб отримати розгорнуту відповідь на ваше запитання, зверніться до наших фахівців щодо вітамінів і добавок в онлайн чаті, по телефону. Важливо уточнити симптоматику, виключити можливі протипоказання, щоб підібрати дійсно ефективний засіб.

Посилання на джерела

  1. https://www.nccih.nih.gov/health/licorice-root
  2. https://www.peacehealth.org/medical-topics/id/hn-2122006  
  3. https://www.healthline.com/health/licorice-the-sweet-root#history
  4. https://www.urmc.rochester.edu/encyclopedia/content.aspx?contenttypeid=19&contentid=Licorice  
Зміст
  • зміст
  • Солодка - що це за рослина?
  • Що входить до складу кореня солодки?
  • Як корінь солодки діє на організм?
  • Правила застосування кореня солодки
  • Корінь солодки: які є протипоказання?
  • Де замовити корінь солодки
  • Питання відповідь:
  • Посилання на джерела
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.