Facebook Pixel

Корінь женьшеню і його корисні властивості

Корінь женьшеню і його корисні властивості

зміст

  1. Міфи і легенди про корені женьшеню
  2. Цікаві факти про женьшені
  3. Вплив женьшеню на організм
  4. Женьшень: спорт і схуднення
  5. Женьшень: секрет молодості і довголіття
  6. Корінь женьшеню: як приймати?
  7. Народні рецепти з женьшенем
  8. Протипоказання для прийому женьшеню.
  9. Особливості виробництва препаратів женьшеню
  10. Який препарат женьшеню краще?
  11. На що звернути увагу при виборі женьшеню?
  12. Де можна купити корінь женьшеню?

Приблизно 30-50 років тому, науку про лікарські рослини потіснила хімія. Вважалося, що синтетичні препарати ефективніші, при цьому їх побічні дії майже не бралися до уваги. Тепер в наші дні набагато більше цінуються натуральні ліки, з використанням трав, масел, плодів і ягід. Тому корінь женьшеню знову став неймовірно затребуваним на ринку.

Міфи і легенди про корені женьшеню

Зростає женьшень в різних країнах: США, Китай, Росія, В'єтнам. І в кожної з них існує одна або кілька легенд про походження цього дивного рослини і його корисні властивості. Ось деякі з них.

  1. Китайський міф оповідає про благородного лицаря на ім'я Жень Шень, який повинен був битися з претендентом на руку його сестри і загинув в цьому бою. Сестра була буквально вбита горем і довго плакала, а на місці, де її сльози падали на землю зросла рослина, які вона назвала ім'ям брата - хороброго і сильного воїна.
  2. Ще одна легенда з Кореї розповідає про хлопчика оборотне, який за своїм бажанням міг перетворюватися в рослину або тварину. Одного разу на нього вбив тигр, при цьому сам загинув від отриманих ран. З крапель крові хлопчика і тигра, які змішалися між собою виросло рослина, що володіє неймовірними, майже магічними властивостями.
  3. Ще одна в'єтнамська легенда свідчить, що існував наполовину людина - наполовину рослина по імені Жень Шень. Він володів неймовірною силою, був дуже добрим і майже не старів. Однак, його незвичайний зовнішній вигляд привертав занадто багато цікавих. Тому він пішов в тайгу, подалі від цікавих очей і залишився там жити. Пізніше з'явилося рослина з таким же ім'ям, яке вважається його нащадком.

Цікаві факти про женьшені

Основа для всіх цих оповідань, які існують вже 1000 років звичайно стало невігластво людей.

Основа для всіх цих оповідань, які існують вже 1000 років звичайно стало невігластво людей. Тепер всім цілющим властивостям є цілком наукове пояснення і багато цікавих фактів пов'язаних з ними, які варто знати, перш ніж корінь женьшеню купити.

  1. В Європу корінь женьшеню потрапив в 1910 році, завдяки бажанню голландських купців трохи заробити на екзотичному лікарську рослину з загадкового Китаю. Але широкої популярності він отримав тільки після того, як було піднесено китайським імператором в дар королю Людовику XIV і Папі Римському.
  2. У Росії про нього дізналися трохи пізніше, коли посол в Китаї боярин Микола Спафарий детально описав цілющі властивості дивного рослини і передав невелику кількість царю Олексію Федоровичу в 1675 році. Більше 20 років про нього знали тільки придворні лікарі.
  3. Сучасна наука визначила в складі кореня більше 40 корисних вітамінів, ефірних масел, мікро і макроелементів. Примітно, що вони знаходяться в оптимальній комбінації для засвоєння в організмі.
  4. У медицині корінь женьшеню використовується для лікування понад 200 хвороб, а також для профілактики більше 500.
  5. Його вкрай рідко використовують як допоміжний компонент в ліках. Склад настільки самодостатній, що не потребує доповнення та лабораторної обробки.

Вплив женьшеню на організм

Вплив женьшеню на організм

Той факт, що він містить велику кількість корисних для організмів речовин, дозволяє припустити, що головна дія - тонізація. Дійсно, досить спробувати прийняти всього одну порцію, щоб відчути прилив сил і енергії.

  1. Примітно, що назвати його енергетиком або допінгом, в звичному для нас розумінні, не можна. На відміну від них, він не викликає звикання, негативного впливу, виснаження організму. Якщо ви хоча б раз пробували енергетичні напої, то знаєте, що слідом за припливом сил слід їх сильний занепад. У той час як женьшень активізує внутрішні сили, не завдаючи шкоди здоров'ю.
  2. Завдяки даному ефекту, корінь женьшеню купити Київ воліють все більше покупців. Однак, це не єдина користь. Що дає регулярний прийом?
  3. Зміцнення імунної системи. Визнаний найкращим засобом для профілактики сезонних простудних захворювань. Також активізує захисні функції організму в несприятливих умовах (різка зміна погоди, переміщення в іншу кліматичну зону).
  4. Підвищення м'язової витривалості. Рекомендується для періодичного прийому спортсменам і людям чия робота пов'язана з важкими фізичними навантаженнями.
  5. Профілактика хвороб пов'язаних з порушенням роботи і відмиранням клітин головного мозку. (деменція, хвороба Альцгеймера, хвороба Паркінсона).
  6. Профілактика онкології. Також допомагає відновитися організму в період реабілітації після лікування онкологічних захворювань, уникнути рецидиву.
  7. Покращує роботу серця і кровоносної системи. Тонізує кровоносні судини і зміцнює серцевий м'яз.
  8. Підвищує працездатність. Корінь женьшеню застосування у людей інтелектуальної праці показує відмінні результати: вони встигають виконувати більший обсяг, при цьому до кінця робочого дня майже не скаржаться на втому.
  9. Препарати з женьшенем призначають для лікування безпліддя у жінок і підвищення лібідо у обох статей. Складові женьшеню підвищують рухливість сперматозоїдів у чоловіків фертильність у жінок, а також стабілізують гормональний фон.
  10. Допомагає впоратися з похмільним синдромом. Активізує процеси, які сприяють виведенню алкоголю з організму.
  11. Бере участь в процесах газообміну. При його прийомі, рівень кисню в крові підвищується, прискорюється виведення вуглекислого газу.

Список звичайно далеко не повний, при цьому він щорічно поповнюється новими відкриттями вчених усього світу.

Женьшень: спорт і схуднення

Якщо людина отримує всі необхідні вітаміни, мінерали, то він відчуває себе активно

Якщо людина отримує всі необхідні вітаміни, мінерали, то він відчуває себе активно і, як правило, не набирає зайву вагу. На жаль, через постійне збільшення "офісних" спеціальностей, неправильного харчування, активність знижується, обмін речовин сповільнюється. З цієї причини для багатьох пошук кошти схуднення більш, ніж актуальним.

Женьшень дійсно здатний вирішити дану проблему. З огляду на його властивості прискорювати обмін речовин і насичувати кров киснем, вже через 1-2 прийоми навіть самий ледачий, малорухомий людина починає відчувати потребу в активному русі.

Якщо пройти повний курс, то результат буде очевидний для всіх оточуючих, а вам доведеться подбати про одяг меншого розміру. Для тих захоче серйозно зайнятися спортом, доведеться до речі здатність женьшеню збільшувати м'язову витривалість, що в рівній мірі добре для бажаючих придбати красиві, рельєфні м'язи і тих, хто хоче їх зробити більш еластичними, підтягнутими.

Женьшень: секрет молодості і довголіття

Сама назва перекладається як корінь життя

Сама назва перекладається як корінь життя. У Китаї він вважається джерелом краси, молодості та довголіття. Втім, ці твердження підтверджуються наукою. Високий вміст глікозидів, вітамінів групи В буквально заряджають енергією. З женьшенем організм отримує все необхідне для енергійності, активності. Крім того, стимулюється біосинтез колагену, активізуються обмінні процеси, нормалізується гормональний фон.

Найбільш яскраво ефект проявляється у людей середнього віку, коли з'являються ознаки вікових змін, накопичується втома. Також женьшень використовується для виробництва антивікової косметики в Японії, Китаї, Кореї, яка користується популярністю у всьому світі, завдяки неймовірній ефективності.

Корінь женьшеню: як приймати?

Звичайно, щоб повною мірою відчути на собі всю користь цього дивного рослини,

Звичайно, щоб повною мірою відчути на собі всю користь цього дивного рослини, важливо дотримуватися правила прийому. Почати варто з того, зараз можна придбати не тільки натуральний корінь в його природному вигляді, але також:

  • капсули;
  • гелеві капсули;
  • порошок;
  • рідина;
  • чай;
  • спрей.

Екстракт в них міститься в різних дозуваннях, тому варто строго слідувати інструкції на упаковці, в якій детально описано як приймати корінь женьшеню . Зверніть увагу: при однаково форми випуску, у різних виробників порція може відрізнятися. Найчастіше це 1 або 2 капсули в день.

Дані форми користуються найбільшою популярністю у покупців, оскільки немає необхідності самостійно його готувати, наполягати.

Якщо ви віддаєте перевагу все ж придбати його в натуральному вигляді (у вигляді кореня), то доведеться враховувати ряд тонкощів.

  1. Рецептів приготування існує величезна кількість. Деякі з них дійсно зарекомендували себе добре, інші залишають сумніву у медиків.
  2. Приготування настойки на основі горілки або спирту займає близько трьох тижнів, тому якщо вам хочеться швидше відчути результат, то такий спосіб вам навряд чи підійде.
  3. Чай з женьшеню готується швидше. Але деякі фармацевти стверджують, що в процесі заварювання частина властивостей втрачається через вплив високої температури.
  4. До числа недоліків також відносять складність з визначенням пропорцій - самостійно дуже легко помилитися в більшу або меншу сторону, тому є ризик отримати передозування.

Народні рецепти з женьшенем

Народні рецепти з женьшенем

призначення

рецепт

як приймати

Для загального зміцнення організму

50 грамів кореня залити водою з невеликим додаванням цукру, таким чином, щоб покрити сам корінь. За три години воду злити і дати стекти. Залити 500 мл якісної горілки і залишити настоюватися щільно закритому скляному посуді в темному сухому місці 21 день.

40 крапель за півгодини до їди. Курс лікування - 90 днів.

Для профілактики простудних захворювань.

1 столову ложку подрібненого кореня женьшеню залити 250 мл чистої води, кип'ятити на повільному вогні 15 хвилин. Остудити, процідити через кілька шарів марлі, злегка віджати

По 1/2 чайної ложки перед їжею 3 рази в день протягом місяця.

Маючи знання, як правильно заварити корінь женьшеню, ви легко зможете приготувати лікувальний чай для всієї родини і більше не хвилюватися про слабкий імунітет, грипі та ГРЗ.

Протипоказання для прийому женьшеню.

Приносячи велику користь здоров'ю, все ж препарати женьшеню мають ряд протипоказань.

  1. Вагітність і період годування груддю. Підвищення тонусу м'язів може спровокувати передчасне переривання вагітності або ранні пологи. При природному вигодовуванні призводить до гіперзбудливості дитини. З цієї ж причини не рекомендують давати дітям до 18 років.
  2. Наявність цирозу печінки. Може спровокувати підвищене навантаження на ослаблений орган.
  3. Безсоння. Посилює її симптоми, призводить до виснаження організму.
  4. Наявність проблем зі згортанням крові, кровотечею. Також підсилює їх прояви.
  5. Гіпертонія. Провокує скачки тиску.
  6. Категорично заборонено приймати женьшень в поєднанні з алкоголем, енергетиками. Також бажано відмовитися від кави або знизити його кількість до абсолютного мінімуму, щоб виключити додаткове навантаження на серце.
  7. Не слід поєднувати женьшень з будь-якими лікарськими препаратами.

Тому незважаючи на натуральність препарату, все ж краще попередньо отримати консультацію лікаря щодо доцільності його прийому.

Особливості виробництва препаратів женьшеню

Кожен виробник біодобавок женьшеню прагне максимально зберегти його властивості.

Підготовка сировини.

Кожен виробник біодобавок женьшеню прагне максимально зберегти його властивості. Однак, щоб вийшов по-справжньому ефективним, важливо правильно вибрати для нього сировину. Дикий женьшень, який росте в алтайських лісах, в Китаї вже відноситься до зникаючого виду і знаходиться під охороною перерахованих держав.

Справа в тому, що чим більше популярність він отримував, тим менше його залишається в природі. Щоб корінь набрав чинності, йому необхідно рости 5-8 років. Саме в цей період він має максимальну силу. До того ж, корінь женьшеню сильно виснажує грунт, в якій росте і на її повне відновлення необхідно 10 років. Таким чином, при неконтрольованому зборі, запаси швидко вичерпуються.

Виходом стало культивування женьшеню. Даний спосіб досить складний, трудомісткий і складається з декількох етапів.

  1. Грунт готується в суворій відповідності з умовами виростання женьшеню.
  2. Ділянки накривають спеціальною тканиною, щоб захистити від сонячних променів. Таким чином імітують лісову тінь.
  3. При культивуванні скорочується термін дозрівання кореня до 4-6 років.
  4. Після збору врожаю, який проходить на початку липня і триває не більше 15 днів, земля "відпочиває". Наступна посадка буде дозволена не раніше ніж через 5 років.

Багато в чому це служить відповіддю на питання скільки коштує справжній корінь женьшеню. При таких витратах тільки на етапі вирощування говорити про низькі ціни не доводиться. Тому якщо вас буду переконувати, що недорогий препарат і є справжній корінь - це повинно викликати серйозні сумніви.

Виробничі процеси.

Звичайно, виробники не готові повною мірою ділитися секретами виробництва. Але все ж частина з них добре відома.

  1. Зараз використовується високотехнологічне обладнання, яке дозволяє зберегти всі корисні властивості натуральної сировини.
  2. Основний спосіб виробництва - екстрагування. Таким чином виходить повністю натуральна продукція.
  3. Готові препарати упаковуються в оптимальних для них умовах вологості і насичення киснем, щоб виключити процеси, окислення, розкладання та інші негативні явища.

Який препарат женьшеню краще?

Для культивування женьшеню в медичних цілях використовується три сорти

Для культивування женьшеню в медичних цілях використовується три сорти:

  • женьшень звичайний;
  • женьшень повзучий;
  • женьшень п'ятилистковий.

Деякі джерела також згадують як окремий вид червоний женьшень. Насправді, це не вид або сорт, а спосіб обробки. Особливою популярністю користується в Кореї. Корінь зазвичай маринують в особливому складі і потім консервують, тому він набуває червоного відтінку.

Який препарат краще? Все залежить від проблем, які належить вирішити за його допомогою. Розглянемо основні види.

Назва

призначення

Форма випуску

Репродуктивне здоров'я чоловіків, TestoJack 200, Now Foods

Підвищує потенцію, лібідо, рухливість сперматозоїдів, а також здатність зачати дитину.

капсули

Настоянка лаванди, Korean Ginseng, Solgar, екстракт кореня,

Загальнозміцнюючий засіб, активізує захисні функції, підвищує працездатність і м'язову витривалість.

капсули

Женьшень, White Ginseng, Nature's Answer, без спирту

Настоянка яка добре підходить для діабетиків. Не містить спирту, при цьому активізує обмін речовин, стабілізує рівень цукру в крові.

рідка настоянка

Таким чином, важливо визначитися для яких цілей необхідно купити женьшень, щоб отримати від нього максимум користі для здоров'я.

На що звернути увагу при виборі женьшеню?

На особливу увагу заслуговує виробник.

На особливу увагу заслуговує виробник. Намагайтеся довіряти тільки перевіреним торговим маркам. Як ми вже знаємо, вирощування, збір, виробництво і упаковка - складні технологічні процеси. Тому тільки дотримання всіх технологій дозволяє отримати по-справжньому якісний, а значить і корисний продукт.

Найбільше женьшень відгуки в інтернет отримали бренди:

  • BlueBonnet Nutrition:
  • Now Foods:
  • Nature's Answer;
  • Herb Pharm;
  • Life Extension.

Це компанії, які мають всі необхідні сертифікати якості та відповідності, проходять постійні додаткові перевірки із залученням незалежних міжнародних компаній. Тільки таким чином можна гарантувати, що покупці отримують кращу і найкориснішу продукцію для свого здоров'я.

Де можна купити корінь женьшеню ?

Місце придбання також має значення. З огляду на, що з тих пір, як корінь женьшеню став відомий в Європі і Росії його популярність тільки зростає рік від року, є чимало бажаючих заробити на відомому продукті. В аптеках ви без зусиль знайдете таблетки або настоянки з написом "женьшень". Однак користь від них буде вельми сумнівна - в кращому випадку це пустишка, яка не приносить ні шкоди, ні користі.

Компанія Biotus є офіційним дистриб'ютором майже 20 виробників з США, Кореї та постачають всю представлену продукцію безпосередньо зі складів компанії. Таким чином, оформляючи замовлення на сайті ви отримуєте відразу кілька переваг.

  1. Грамотні консультації сертифікованих фахівців щодо вітамінів і біодобавок. Тут вам допоможуть підібрати найбільш відповідний препарат, виключити протипоказання.
  2. Корінь женьшеню ціна тут завжди буде нижче, оскільки компанія поставляють продукцію минаючи посередників, а також є оптовим постачальником для підприємців України.
  3. Тут ви отримуєте гарантований захист від підробок, неякісної та простроченої продукції. Всі товари супроводжуються сертифікатами якості з США, при цьому проходять додаткове сертифікування в Європі.

З цієї причини для десятків тисяч покупців з Києва і всієї України питання - де купити корінь женьшеню? - вирішено один раз і назавжди.

FAQ - Часті питання:

Я принимал женьшень, а позже выяснилось что беременна. Какие последствия это может иметь?

Важно прекратить прием препарата, как только вы узнали о беременности и сообщить об этом врачу в консультации. У здоровых женщин, как правило, все проходит без последствий. Если есть тонус матки, другие патологии, то возможен срыв на ранних сроках.

Насколько может быть полезен женьшень пожилым людям?

Прием женьшеня имеет ряд противопоказаний. Среди них — сердечная недостаточность, гипертония, которыми страдают почти все люди старше 60 лет. Поэтому прием препаратов женьшеня должен проходить только после консультации и под наблюдением врача. Также обратите внимание, что в этом возрасте снижается выработка в организме мелатонина и L триптофана, поэтому высок риск перевозбуждения и бессонницы. В то же время для молодых и людей среднего возраста женьшень служит отличным средством профилактики сердечно-сосудистых заболеваний, проблем с работой мозга.

Для меня осенний сезон — настоящий кошмар! Постоянно простужаюсь, после простуды повторяются вплоть до лета. Женьшень поможет?

Вполне возможно что да. Однако также важно исключить дисбактериоз. В идеальном варианте вам стоит пропить курс пробиотиков, чтобы стабилизировать микрофлору кишечника, а после закрепить результат с помощью женьшеня. В любом случае, вам стоит связаться с нашими консультантами, чтобы уточнить симптоматику и подобрать оптимальные препараты.

Работаю офис-менеджером, иногда по 12-14 в сутки во время авралов. Постоянно чувствую усталость, по утрам тяжело просыпаться, а после обеда хочется скорее домой и просто отдохнуть. Мне стоит принимать женьшень, чтобы избавиться от чувства хронической уста

Чередования цикла прилива сил и усталости — вполне нормально для каждого человека. Поэтому важно давать организму полноценный отдых. Несомненно, если у вас нет противопоказаний, то пропить курс препарата с женьшенем вам стоит. Однако, наравне с ним постарайтесь организовать свой рабочий день и неделю таким образом, чтобы у вас было достаточно временит для отдыха и восстановления. В противном случае есть риск умственного и физического перенапряжения и связанных с ними неприятных последствий.

Давно мечтал накачать красивые мышцы, но все попытки заканчивались уже через неделю — для меня это слишком тяжело физически. Читал, что женьшень увеличивает выносливость мышц. Это правда?

Женьшень используется в качестве диетической добавки почти у всех сборных мира и в самых разных видах спорта — от гимнастики до тяжелой атлетики. Исследования показывают увеличение выносливости и эффективности в 1,5 раза. Важно, что препараты женьшеня не считаются допингом, поскольку не истощают организм. В вашем случае нужен не только препарата, но также особая программа тренировок с постепенно возрастающей нагрузкой и специальное спортивное питание. Не стоит стремиться получить быстрый эффект. Позвоните нашим консультантам и они объяснят что именно необходимо в вашем случае для достижения желаемого результата.

Зміст
  • Міфи і легенди про корені женьшеню
  • Цікаві факти про женьшені
  • Вплив женьшеню на організм
  • Женьшень: спорт і схуднення
  • Женьшень: секрет молодості і довголіття
  • Корінь женьшеню: як приймати?
  • Народні рецепти з женьшенем
  • Протипоказання для прийому женьшеню.
  • Особливості виробництва препаратів женьшеню
  • Підготовка сировини.
  • Виробничі процеси.
  • Який препарат женьшеню краще?
  • На що звернути увагу при виборі женьшеню?
  • Де можна купити корінь женьшеню ?
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.