Facebook Pixel

L Триптофан для гарного настрою і самопочуття

L Триптофан для гарного настрою і самопочуття

зміст

  1. L Триптофан - що це таке?
  2. Біологічна роль L Триптофан
  3. До чого призводить дефіцит L триптофану.
  4. Як L триптофан використовується в медицині.
  5. Спорт і активний спосіб життя з L триптофан.
  6. У кого розвивається дефіцит L триптофану?
  7. Що краще: л триптофан купити або змінити раціон?
  8. L Триптофан в продуктах.
  9. Цікаві факти про л триптофану
  10. Як приймати L Триптофан, добові порції і інша корисна інформація
  11. Денна норма.
  12. Як приймати?
  13. Передозування.
  14. Запобіжні заходи.
  15. L Триптофан який вибрати?
  16. Чия консультація корисніше: лікаря або фахівця з вітамінів і добавок?
  17. Як зрозуміти що L Триптофан діє

Чим більше ми знаємо про себе, про вплив здорового способу життя і харчування, тим вище шанс зберегти здоров'я і привабливий зовнішній вигляд до похилого віку. Ця теза підштовхує вчених на невпинні дослідження про важливі для нашої життєдіяльності компонентів. Один з них - L Триптофан, який мало відомий навіть серед досвідчених споживачів біодобавок.

L Триптофан - що це таке?

Вперше він був виділений і описаний німецьким хіміком Ріхардом Ноймайстером в 1890 році. Це амінокислота білкового походження. Він з'ясував, що її біосинтез відбувається в організмі. Однак, для підтримки нормального рівня важливо правильно харчуватися і забезпечити його надходження ззовні.

Вплив на наше самопочуття дійсно виявилося досить вагомим. Тому вже в середині минулого століття його взяли "на озброєння" виробники біодобавок.

Біологічна роль L Триптофан

В даний час вдалося встановити, що при нормальному рівні л триптофану в організмі, поліпшується самопочуття людини. Яким чином?

  1. L-триптофан - це протеіногенних амінокислота, яка сприяє виробленню серотоніну. Тому при зниженні рівня, спостерігаються перепади настрою, навіть депресія. На ранніх стадіях дефіцит проявляється в перепадах настрою, невиправданої нервозності.
  2. Ще один важливий гормон - мелатонін - також синтезується з його участю. Якщо ви погано засинаєте, довго спите, і прокидаєтеся втомленим, швидше за все вам варто л триптофан купити. Невелика добавка допомагає не тільки позбутися від безсоння, але також поліпшити якість сну. Він збільшує тривалість фази глибокого сну, під час якого наш організм відновлюється. Тому ви будете прокидатися бадьорим, повним сил, енергії.
  3. Л триптофан є невід'ємною частиною реакції імунної системи на вірусну, бактеріальну "атаку". Також його доступ обмежується до клітин уражених раком, що уповільнює їх зростання.

Погодьтеся: відпочив людина, в хорошому настрої здатний на багато що, в тому числі він легше домагається поставлених цілей і, як правило, не має проблем з комунікацією.

До чого призводить дефіцит L триптофану?

Нестача вітамінів і мінералів прирівнюється до слабкого імунітету

Нестача вітамінів і мінералів прирівнюється до слабкого імунітету, слабкості і розвитку багатьох захворювань. Однак, якщо їх прийом не допомагає впоратися з хронічною втомою, ви як і раніше погано спите, часто застуджуєтеся, швидше за все причина саме в дефіциті L триптофану.

Якщо всерйоз не зайнятися власним здоров'ям, то наслідки для організму досить серйозні.

  1. Стан постійного стресу має великий вплив на серцево-судинну систему. Тому ризик інфаркту підвищується.
  2. Розвиваються неврологічні захворювання.
  3. Хронічне безсоння буквально зношує організм.
  4. Підвищується сприйнятливість до вірусних, простудних захворювань.
  5. Зростає ризик розвитку психічних захворювань.
  6. Можливе збільшення маси тіла (ожиріння).
  7. Також одним із наслідків дефіциту л триптофану вважається раннє старіння шкіри.

Як L триптофан використовується в медицині.

Найчастіше для лікування психічних розладів, неврозів. Також призначають при деменції, яка супроводжується станом постійного стресу, страхами, безсонням. Дослідження показали, що у людей похилого віку він підвищує настрій, повертає інтерес до життя. Використовуються в комплексі з іншими препаратами, які покращують обмін речовин і кровообіг мозку.

Спорт і активний спосіб життя з L триптофан.

Зайва вага з'являється через неправильне харчування і малорухливий спосіб життя.

Зайва вага з'являється через неправильне харчування і малорухливий спосіб життя. Якщо ви скоректуєте раціон, займетеся портом, то впоратися з цією проблемою буде просто. Крім того, при досить кількості L триптофану ви відчуєте прилив сил, бадьорості. Тому зважитися на зарядку або пробіжку вранці буде простіше.

Важливо також що стабілізується режим сну і вранці ви будете почувати себе бадьоро. Такий стан буде зберігатися на весь день, тому якщо у вас є можливість займатися в спортзалі тільки вечорами, то більше не вийде посилатися на втому - організм буде вимагати виходу енергії. А значить, шанс не кинути тренування через тиждень після початку підвищуються.

Для професійних спортсменів він також важливий. Допомагає зберегти активність, відновитися після активних тренувань. Є компонентом в спортивному харчуванні, призначеному для нарощування м'язової маси.

У кого розвивається дефіцит L триптофану?

L Триптофан що це і як підтримувати його нормальний рівень в організмі, люди найчастіше дізнаються від медиків.

L Триптофан що це і як підтримувати його нормальний рівень в організмі, люди найчастіше дізнаються від медиків. Причин, за якими організм відчуває нестачу, кілька.

  1. Неправильне харчування. У продуктах корисних для здоров'я міститься все необхідне, для його повноцінного функціонування. Якщо ви віддаєте перевагу випічку, багато гострої та солоної їжі, то швидше за все у вас вже є дефіцит L Триптофану.
  2. Вік. Чим старше ми стаємо - тим гірше організм засвоює корисні речовини з їжі, знижується вироблення гормонів. У їх числі - мелатонін, для синтезу якого необхідний L Триптофан. Це пояснює той факт, що більшість літніх людей страждають від безсоння.
  3. Захворювання, пов'язані з порушенням обміну речовин. У їх числі: сімейна гіпертріптофанемія, хвороба Хартнапа, індіканурія.

Що краще: л триптофан купити або змінити раціон?

Відповідь на це питання досить простий: без сумніву, краще правильно харчуватися.

Відповідь на це питання досить простий: без сумніву, краще правильно харчуватися. Нарівні з важливими живильними речовинами, в продуктах містяться допоміжні компоненти, які допомагають їм краще засвоюватися. Втім, якщо мова йде про лікування депресії, психозу, вікові зміни, то навряд чи вийде обмежитися тільки цим - потрібні додаткові порції.

Якщо ви хочете вести здоровий спосіб життя, то знати які продукти допомагають краще себе почувати потрібно обов'язково.

L Триптофан в продуктах

Триптофан в м'ясних продуктах:

мг / 100 г

Триптофан в рибі і морепродуктах:

мг / 100 г

індичка, кролик

330

Червона ікра

960

курка II категорії

330

Чорна ікра

910

курка I категорії

290

кальмари

320

телятина

250

ставрида

300

печінка яловича

240

оселедець атлантичний

250

яловичина

220

лосось

220

баранина

210

тріска, минтай

210

яйця курячі

200

короп, палтус, судак

180

свинина

190

окунь морський

170

скумбрія

160

Триптофан в горіхах і насінні:

мг / 100 г

Триптофан в крупах і бобових:

мг / 100 г

арахіс

750

соєві боби

600

мигдаль

630

горох, квасоля

260

кешью

600

гречка

180

горіхи кедрові

420

пшоно

170

насіння соняшнику

300

крупа вівсяна

160

фісташки

300

крупа ячна

120

крупа перлова

100

З наведених даних випливає, що л триптофан міститься в досить легких і корисних для здоров'я продуктах. Крім нього в них також присутні інші корисні речовини, які сприяють поліпшенню здоров'я і навіть зниження ваги.

На відміну від вітамінів, л триптофан майже не розкладається під впливом високих температур. Також важливо відзначити, що він в рівній мірі є в їжі рослинного і тваринного походження, тому у вегетаріанців зі збалансованим раціоном його дефіцит не спостерігається.

Цікаві факти про л триптофану

факт No1

Довгий час вважалося, що американці добре засипають після дня Подяки і пов'язували цей факт з традиційною індичкою. Вченим вдалося довести, що високий вміст л триптофану грає тільки часткову роль. Головна причина - переїдання, через якого велика частина енергії йде на перетравлювання їжі і настає сонливість. Згадайте, як після ситної вечері хилить в сон - і ситуація стане більш зрозумілою.

Факт No2.

У 1980-их роках минулого століття в Америці спалахнув скандал через л триптофану. Були встановлені випадки (більше 60 000) синдрому еозинофілії-міалгії. Всі їх зв'язали з прийомом л триптофану японського виробництва. На період розслідування він був вилучений з продажу. Підозра лягла на допоміжні компоненти, але остаточно точну причину встановити не вдалося. Пізніше дані компоненти були заборонені для виробництва добавок, випадки спалахів синдрому більше зафіксовано не було.

Як приймати L Триптофан, добові порції і інша корисна інформація

Це досить рідкісний випадок, коли не існує певної норми прийому.

Денна норма.

Це досить рідкісний випадок, коли не існує певної норми прийому. Межі - від 50 до 300 мг. Справа в тому, що для визначення індивідуальної порції важливо отримати консультацію фахівця. Він оцінить стан здоров'я, допоможе розібратися з симптоматикою і підбере для вас оптимальний обсяг. Часто він залежить від віку, вашого раціону.

Як приймати?

Проводять л триптофан із сировини натурального походження, тому він добре засвоюється в організмі. Що стосується прийому, то важливо розуміти, що це, в першу чергу, харчова добавка - тобто приймається разом з їжею. Тільки так можна забезпечити краще засвоєння.

Передозування.

При разовому прийомі великої порції, як правило, серйозних наслідків не спостерігається. Сонливість, запаморочення - найбільші наслідки. Якщо зловживати досить довго, то може статися порушення обміну речовин, нервовий розлад, розвинутися анорексія.

Запобіжні заходи.

Зазвичай L триптофан добре засвоюється в організмі і не викликає побічних реакцій. І все при прийомі важливо дотримуватися ряду правил.

  1. Купуючи для себе біодобавки, обов'язково дізнайтеся їх склад, щоб виключити алергію на окремі допоміжні компоненти.
  2. Приймайте ввечері, з останнім прийомом їжі, щоб виключити сонливість протягом дня.
  3. Після прийому не рекомендується керувати транспортним засобом.
  4. Якщо ви приймаєте якісь ліки - обов'язково повідомте про це під час консультації. Деякі з них є протипоказанням для прийому л триптофану.
  5. Обов'язково дотримуйтеся зазначену дозування. Якщо її призначив лікар, вона може відрізнятися від зазначеної на упаковці. В інших випадках дотримуйтесь інструкції на упаковці.

Дотримуючись цих простих правил, ви отримаєте максимум користі для свого здоров'я і захиститеся від можливих негативних наслідків.

L Триптофан який вибрати?

Складнощі вибору зараз стосуються буквально все - одягу, продуктів, навіть кормів для тварин і асортимент продукції

Складнощі вибору зараз стосуються буквально все - одягу, продуктів, навіть кормів для тварин і асортимент продукції, який пропонують виробники зростає з кожним днем. Іноді, щоб не помилитися, доводиться довго шукати інформацію.

З огляду на, що дратівливість і безсоння через стрес відчувають практично всі і в будь-якому віці, чи варто говорити, що L триптофан став швидко користуватися попитом серед покупців. Звідси і бажання виробників пропонувати на ринку затребуваний, добре продаваний продукт.

Частково полегшити пошук допомагають л триптофан відгуки, які просто знайти в інтернеті. Однак будьте обережні - не завжди те, що підходить одним обов'язково і підійде у вашому випадку. Розглянемо кілька прикладів продукції від відомих торгових марок.

Назва

Особливості

5-НТР екстра сила, 5-HTP Extra Strength, Swanson, 100 мг

Виготовляється з екстрактів грибів гриффон. Основна дія - антидепресант, заспокійливу, розслаблюючу. Допомагає налагодити сон. Використовується для пом'якшення симптомів хвороби Паркінсона.

L-триптофан, l-Tryptophan, Pure Encapsulations

Особлива формула для спортсменів. Має тонізуючу, відновлювальних властивістю. Позитивно впливає на емоційний стан., Стабілізує гормональний фон.

Триптофан (L-Tryptophan), Now Foods

Незамінний препарат для тих, хто мріє схуднути. Допомагає впоратися зі стресом, пов'язаним зі зміною способу життя, режиму харчування. Сприяє підвищенню активності.

Чия консультація корисніше: лікаря або фахівця з вітамінів і добавок?

Як бачимо, препарати з практично ідентичною назвою, мають різні властивості. Так відбувається в основному через початково сировини. У першому випадку, цілеспрямованість препарату більше орієнтована на вироблення мелатоніну, в останньому - серотоніну. Тому важливо зрозуміти, що важливо саме для вас - спокій і розслабленість, або навпаки: приплив сил, енергії.

Проходити регулярний медичний огляд важливо абсолютно для всіх, незалежно від віку, статі, професії. В ході обстеження завжди можна запобігти розвитку практично всіх хвороб на ранніх стадіях. Перед прийомом будь-яких препаратів також правильно звернутися до лікаря, у якого ви спостерігаєтеся. Він допоможе вам виключити можливі протипоказання, маючи на руках результати аналізів, висновки інших фахівців.

На жаль, по ряду причин не завжди навіть досвідчені лікарі здатні допомогти вам визначитися з вибором. Головна з них - відсутність знань у цій галузі. Тому, поряд з обстеженням вам варто скористатися послугами консультантів по вітамінах і біодобавок компанії Biotus. Чому варто це зробити?

  1. У штаті працюють фахівці, які мають профільну освіту.
  2. Вони добре знайомі з асортиментом продукції, складами.
  3. Регулярно проходять курси підвищення кваліфікації.
  4. Освіта, знання, досвід дозволяють розібратися з висновком лікаря, виключити протипоказання, алергени.

Таким чином, краще отримувати консультацію обох фахівців, щоб зробити точний, найбільш підходящий для вас вибір препарату.

Як зрозуміти що L Триптофан діє

Пам'ятаємо про те, що біодобавки - це не фармацевтичні препарати

Пам'ятаємо про те, що біодобавки - це не фармацевтичні препарати, тому миттєвого результату чекати не варто. На те, щоб стабілізувати рівень л триптофану потрібен час. Якщо ви зробили вибір правильно, то поліпшення стану відчуєте через 2-3 дні після початку прийому. Тривалість прийому залежить від індивідуальних особливостей.

Якщо вас перестала мучити безсоння, пройшла дратівливість, стало легше переносити стреси - значить ваш вибір виявився абсолютно точним. Для посилення результатів, не забувайте займатися спортом. Всього 10-15 хвилин зарядки вранці покращує засвоєння вітамінів, мінералів, амінокислот з їжі і біологічно активних добавок.

FAQ - Часті питання:

Я беременна, срок уже 32 недели. Беспокоят симптомы которые здесь описаны. Скажите, можно ли принимать л триптофан на этом сроке?

Во время беременности на любом сроке нельзя принимать что-либо без предварительной консультации врача. Действительно, нагрузка на организм будущей мамы сильно возрастает, витамины, минералы, аминокислоты расходуются быстрее, так как они необходимы для формирования плода. Однако, от приема L триптофана лучше все же воздержаться, поскольку до конца его влияние на мать и будущего ребенка еще не изучено. Лучше скорректировать питание, употреблять больше продуктов с его содержанием, делать специальную гимнастику. Тогда беспокойство и бессонница из-за предстоящих родов если не пройдут полностью, то по меньшей мере станут менее выраженными.

Подскажите, какой препарат лучше подобрать моей маме? Ей 65 лет и она жалуется что подолгу не может заснуть.

Хорошо для пожилых людей подходит 5-НТР экстра сила, 5-HTP Extra Strength. Но лучше свяжитесь с нашими менеджерами, чтобы уточнить симптоматику, наличие хронических заболеваний и узнать, какие еще лекарства она принимает, чтобы не навредить здоровью вашей мамы. Вполне возможно, лучше подойдет мелатонин, чем л триптофан.

Работаю программистом в офисе. Понятно, что движений за день мало - а вот стрессов много. Вечером чувствую сильную усталость, при этом долго не могу заснуть. Л триптофан поможет?

Скорее всего вы умолчали также о стрессах в течение дня и не совсем правильном питании. Да, вам однозначно стоит подобрать препарат, чтобы не запускать собственное здоровье. Найдите минутку, что пообщаться с нашими специалистами — они обязательно вам помогут.

Не могу понять: с одной стороны л триптофан — это снотворное, с другой — для активности. Как это связано между собой?

На самом деле все просто. Если вы хорошо, полноценно отдыхаете ночью, то утром и в течение дня чувствуете себя бодрее. Когда организм отдохнул, ему легче переносить ежедневные стрессы. Кроме того, вырабатывается гормон серотонин, поэтому вы сохраняете позитивный настрой в любой ситуации. Поэтому л триптофан часто называют "добавкой для хорошего настроения".

Стоит ли принимать L триптофан для похудения?

Проблема лишнего веса связана с многими факторами. В том числе - с дефицитом L триптофана. Если мало спите, организм требует дополнительной еды, чтобы получить больше сил. После их не хватает на тренировке в зале, зарядку по утрам. Получается замкнутый круг. Диетологи, специалисты по здоровому питанию не устают повторять, что для похудения и поддержания нормального веса важно полноценно отдыхать. Если вы хорошо выспались, то найти силы для занятия спортом намного легче. А после тренировок здоровый сон помогает восстановить мышцы. Серотонин дает вам возможность получать удовольствие именно от активного образа жизни, а не только от еды. Поэтому да — стоит принимать, если вы хотите привести свое тело и самочувствие в порядок.

L Триптофан где купить можно?

Чаще всего -в аптеках. В Киеве можно приехать к нам в офис или оформить заказа с доставкой курьером. По Украине доставка выполняется курьерскими службами. Более подробная информация есть в соответствующем разделе. Также вы можете уточнить детали у менеджера по телефону.

Зміст
  • L Триптофан - що це таке?
  • Біологічна роль L Триптофан
  • До чого призводить дефіцит L триптофану?
  • Як L триптофан використовується в медицині.
  • Спорт і активний спосіб життя з L триптофан.
  • У кого розвивається дефіцит L триптофану?
  • Що краще: л триптофан купити або змінити раціон?
  • L Триптофан в продуктах
  • Цікаві факти про л триптофану
  • Як приймати L Триптофан, добові порції і інша корисна інформація
  • Денна норма.
  • Як приймати?
  • Передозування.
  • Запобіжні заходи.
  • L Триптофан який вибрати?
  • Чия консультація корисніше: лікаря або фахівця з вітамінів і добавок?
  • Як зрозуміти що L Триптофан діє
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.