Facebook Pixel

МЕД: харчова цінність і лікувальні властивості меду

МЕД: харчова цінність і лікувальні властивості меду

Мед зміцнює серце, заспокоює нерви, оживляє мозок, загоює рани. Має антибактеріальні властивості - деякі бактерії вбиває краще, ніж антибіотики. Також мед відмінно зарекомендував себе як косметичний засіб. Варто ввести мед в повсякденне меню. Розглянемо, які ще поживні речовини і лікувальні властивості має мед.
Мед не тільки смачний, але також має властивості зміцнення здоров'я. Мед має бактерицидну дію. Батько медицини Гіппократ 111 років життя зобов'язаний вживання великої кількості меду. Правда, сучасні дослідження не підтвердили впливу меду на довговічність, але ще не всі речовини, що надходять з вулика, були до кінця розшифровані і вивчені. Велике значення в меді мають ферменти. Вони приходять в основному з слинних залоз комах. У меді міститься перекис водню - речовина з бактеріостатичну властивістю, в 3% -ому розчині відома як перекис водню. Антибіотична активність розведеного меду від 6 до 220 разів вища у порівнянні з нерозведеним медом. Крім того, мед діє на бацили сибірської виразки, мікобактерій туберкульозу і патогенні для людини гриби з роду Candida. Також мед містить велику кількість мікроелементів: калій, хлор, фосфор, магній, кальцій, залізо, молібден, марганець і кобальт, а також вітаміни: A, B1, B2, B6 , B12 , C, фолієва кислота , пантотенова кислота і біотин .
Мед зміцнює серце
Що міститься в меді ацетилхолін посилює працездатність серцевого м'яза. Також присутній в ньому калій також діє на серце.
ПИЛОК - цінний бджолиний продукт. 100 грам меду забезпечує організм 319 ккал. До найвідоміших в світі відносяться меди tymiankowe, виходячи з пагорбів в Греції. Часто купують мед в сотах. Повністю перетравлюється протягом неповних 2 годин (для порівняння: шинка о 4 годині).
Мед здавна служив і для краси. Відомі його зволожуючі і освітлюючі властивості. Інформація, що міститься в меді фруктоза нейтралізує наслідки вживання алкоголю .. Якщо закриту баночку меду ми будемо зберігати в прохолодному місці (найбільш підходяща температура 6-10 градусів за Цельсієм), то мед не втратить свого значення протягом 23 років. Медові ліки і засоби для зміцнення незамінні в період підвищеної фізичної та розумової активності, при тривалих, хронічних захворюваннях, станах виснаження, дефіцит мінеральних речовин і мікроелементів. Рекомендуються, перш за все дітям, літнім людям і людям симптомами менопаузи. За допомогою меду ви зможете швидко зміцнити імунні сили організму і посилити апетит.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.