Facebook Pixel

Міфи і факти про здорове харчування. Що ж насправді шкідливо, а що ні?

Міфи і факти про здорове харчування. Що ж насправді шкідливо, а що ні?

Тема здорового харчування породила таку кількість міфів, що дивно, як ми ще можемо насолоджуватися їжею. Ось кілька заборон, про які можна забути з чистою совістю:

1. Яйця шкідливі і підвищують холестерин. Результати серії досліджень показали, що споживання 6 яєць в день протягом 6 тижнів ніяк не позначилося на рівні холестерину випробовуваних. Яйця - один з кращих джерел білка і безлічі мікроелементів, необхідних організму. Так що їжте на здоров'я!

2. Сіль шкідлива. Результати досліджень ставлять під сумнів традиційні "рекомендації" за кількістю солі - люди, які вживали рекомендовану кількість, вмирали в більш ранньому віці, ніж ті, які себе не обмежували. Більш того: при синдромі адреналінової втоми, характерному для стресового способу життя, обмеження споживання солі може привести до зупинки серця.

3. Кава і чай шкідливі. І чай, і кава багаті здоровими антиоксидантами і швидше корисні, ніж шкідливі. Шкідливо - вживати їх в надлишку. Рекомендується пити не більше двох чашок кави в день.

4. Алкоголь шкідливий. Люди, які випивають до двох келихів алкоголю в день, живуть довше, ніж абсолютні непитущі.

З чим дійсно потрібно бути обережним сучасній людині - це цукор. Його надлишок змушує людей втрачати до 18% одержуваних вітамінів і мінеральних речовин. Але це не означає, що потрібно відмовитися від усього солодкого! І фрукти, і шоколад дуже навіть корисні.

Уникати потрібно оброблених харчових продуктів, напівфабрикатів, в які додається цукор, щоб перебити смак хімічних добавок. Краще виключити з раціону газовані напої і фруктові соки, що містять велику кількість цукру. Кількість цукру в одній банці газованого напою на три години пригнічує імунні функції організму на 30%!

Відмовтеся від будь-якого цукру, крім шоколаду! Нехай цукор буде тільки в десерті, де йому і місце. А зміцнити організм і поповнити запас необхідних речовин можна за допомогою вітамінних і мінеральних комплексів.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.