Facebook Pixel

Міфи і факти про жіночі тренуваннях

Міфи і факти про жіночі тренуваннях

Чоловічий і жіночий організми по-різному реагують на навантаження. Це очевидний факт. Але в чому саме полягає різниця - для багатьох залишається питанням. Ось кілька міфів і фактів про тренування для жінок.


Найпоширеніша омана: жінки не можуть наростити м'язи, тому що у них не виробляється тестостерон, як у чоловіків. Факт: на ріст м'язової маси впливає не тестостерон, а синтез протеїну і сигналізація генів. А вони у жінок і чоловіків майже однакові. Відповідно, і можливості нарощувати м'язи рівні.


Однак жінки в середньому менше і легше, ніж чоловіки. І коли вони приступають до тренувань, нарощування м'язової маси в процентному співвідношенні від початкової маси виходить менше.
А що стосується тестостерону, його рівень дійсно підвищується у чоловіків на короткий час після тренувань. Але він не має безпосереднього впливу на ріст м'язів. Він збільшує витривалість і підвищує ефективність від навантажень. Відповідно, дозволяючи чоловікам тренуватися більше, ніж жінкам.


Але і у жінок є своя перевага - відновлення. Вони не виробляють стільки сили, як чоловіки, але зате не відчувають її спадів в процесі тренувань. Їм не потрібні такі тривалі інтервали для відпочинку після силових навантажень, як чоловікам. Крім того, завдяки більш високій частоті серцевого ритму, жінки не тільки швидше відновлюються, а й в цілому ефективніше в періоди інтервалів. А це означає, що їм не потрібно відпочивати між силовими підходами, а можна переключитися на виконання інших вправ.


Підсумовуємо: щоб наростити м'язову масу, жінкам потрібна спеціальна програма, яка стимулює синтез протеїну, з більш короткими інтервалами відпочинку під час силового тренування, ніж у чоловіків.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.