Facebook Pixel

Чи може пажитник підвищити рівень тестостерону?

Чи може пажитник підвищити рівень тестостерону?

Що таке пажитник?

Пажитник - це однорічна рослина, що виростає в Індії і Північній Африці. В даний час його вирощують і використовують в лікувальних цілях по всьому світу.

Насіння, листя та інші частини рослини використовують харчові добавки, порошках, тоніках і чаї. Він також є популярними інгредієнтом в кулінарії індійської кухні.

Протягом всієї історії пажитник використовувалося в якості природного засобу від багатьох захворювань.

Пажитник давали вагітним жінкам для полегшення родових болів в стародавньому Римі, і також використовували для лікування набряків ніг в традиційній китайській медицині.

Листя і насіння пажитника мають складний смак, описаний як горіховий, солодкий і злегка гіркий. Рослина пажитника містить безліч потужних з'єднань, які, як вважається, відповідають за багато лікувальні властивості рослини.

Наприклад, насіння багаті сапонінами і кумаринами - хімічними речовинами, які потрібні для зниження рівня цукру і холестерину в крові. Насіння містить велику кількість сильнодіючих сполук, зазвичай з них виготовляють концентровані екстракти або порошок.

Чи може пажитник допомогти підвищити рівень тестостерону?

Добавки пажитника часто використовуються тими, хто шукає природний спосіб підвищення рівня тестостерону.

Тестостерон - це статевий гормон у чоловіків і жінок, який впливає на сексуальну функцію, рівень енергії, когнітивні функції, здоров'я кісток, настрій і багато іншого.

Рівень тестостерону знижується з віком, а також при таких захворюваннях як ожиріння і діабет.

За оцінками вчених, зниженим рівнем тестостерону (гіпогонадизм), страждають до 40% чоловіків старше 45 років. Цей стан зазвичай лікують за допомогою гормональної терапії. Деякі пацієнти шукають альтернативу лікам серед натуральних засобів.

Про що говорить дослідження?

Пажитник був науково досліджений і вченими було доведено, що прийом травних добавок з пажитника підвищує рівень тестостерону. Він містить сполуки, звані фуростанолового сапонінами, які підвищують вироблення тестостерону і відповідно лібідо.

Проведені дослідження тільки підтвердили, що прийом 500 мг пажитника щодня, підвищується рівень тестостерону, кількості сперматозоїдів і значно покращує сексуальну активність. Учасники експерименту випробували підвищення настрою, енергії і сил.

Чоловіки у віці 43-75 років, хто щодня приймав 600 мг екстракту насіння пажитника, відчули підвищення рівня тестостерону і лібідо. Дослідження в цій області продовжуються.

Інші переваги і використання пажитника

Крім потенційної користі для людей з низьким рівнем тестостерону, пажитник, також покращує здоров'я всього організму:

Збільшує виробництво грудного молока;

Знижує рівень цукру в крові;

Знімає запалення і знімає симптоми астми;

Знижує рівень холестерину;

Руйнує ракові клітини. Надає протираковий ефект пацієнтам з раком молочної залози і лімфи;

  Здоровий спосіб збільшення тестостерону

Хоча деякі дослідження показують, що пажитник може поліпшити рівень тестостерону, існують більш вивчені способи зробити це.

По-перше, низький рівень тестостерону може бути ознакою основного захворювання, тому потрібна консультація лікаря перш ніж почати лікування самостійно.

Симптоми низького рівня тестостерону включають низьке сексуальний потяг, втома, пригніченість, поганий настрій, еректильну дисфункція і багато іншого.

Але при діагнозі «низький рівень тестостерону», лікуючий лікар повинен прийняти рішення про найкращому методі лікування, виходячи з індивідуальних потреб пацієнта.

Існує багато звичайних способів підвищити рівень тестостерону, в тому числі:

Позбутися від зайвих кілограмів. Оскільки у чоловіка з надмірною вагою зазвичай низький рівень тестостерону.

Займатися спортом тому, що фізичні вправи, особливо високоінтенсивні інтервальні тренування, підвищують низький рівень тестостерону у чоловіків старшого віку.

Дотримуватися простих правил здорового харчування. Дослідження показали, що продукти багаті на білок, корисні жири, фрукти і овочі, обмежуючи рафіновану їжу і цукор - підвищують рівень тестостерону.

Постійно стежити за рівнем цукру в крові. Високий рівень цукру, знижує рівень тестостерону. Дотримуйтеся здорового харчування, займайтеся фізичними вправами і спалюйте зайвий жир, щоб знизити рівень цукру в крові.

Повноцінний сон. Дослідження показують, що недосипання знижує рівень тестостерону - навіть у молодих, здорових чоловіків. Спіть не менше 7-9 годин на добу.

Кинути палити. У курців рівень тестостерону нижче, ніж людей, які не курять.

На додаток до вищенаведених порад існують і інші способи, які природним шляхом підвищують тестостерон.

Наприклад, вітамінні, мінеральні та рослинні препарати, в тому числі вітамін Д, цинк і Ашваганда, підвищують рівень тестостерону.

Однак ефективність цих засобів може бути для всіх неоднакова. Потрібно враховувати діагноз, порцію, вік. Обговоріть нові препарати з вашим лікарем.

висновок

Багато людей використовують добавки пажитника для підвищення рівня тестостерону, але дослідження в цій області продовжуються.

Якщо ви вважаєте, що у вас є медичні показання або ви відчуваєте, що тестостерон знижений, порадьтеся з лікарем, перш ніж приймати будь-які добавки.

Автор Джилліан Кубала MS, RD 10 травня 2019

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.