Facebook Pixel

Борошна з нуту користь та переваги

Борошна з нуту користь та переваги

Давайте розглянемо кілька переваг, якими відрізняється борошно з цих бобових.

1. Вітаміни та мінерали.

Борошно з нуту містить дуже важливі поживні речовини.

У 92 г борошна з нуту містить 356 калорій з яких: білок 20 г,  жир 6 г, вуглеводи 53 г, клітковина 10 г, тіаміну 30%, фолат 101%, залізо 25%, фосфор 29%,

Магній 38%, мідь 42%, марганець 74%. Вона містить велику кількість фолієвої кислоти, яка відіграє важливу роль у запобіганні дефектам спинного мозку плоду під час внутрішньоутробного розвитку. Оскільки борошно нуту містить майже вдвічі більше фолату, ніж рівну кількість пшеничного борошна, його рекомендують вживати в їжу під час вагітності. Крім того, боби нуту є відмінним джерелом кількох мінералів, включаючи залізо, магній, фосфор, мідь та марганець.

2. Зменшує шкідливі сполуки в оброблених продуктах.

Нут містить корисні антиоксиданти, звані поліфенолами. Антиоксиданти - це сполуки, які борються з нестабільними молекулами, які називаються вільними радикалами, що призводять до серйозних захворювань. Зокрема, рослинні поліфеноли знижують кількість вільних радикалів у їжі та усувають ушкодження, щоб не нашкодити нашому організму. Крім того, борошно з нуту вивчається щодо її здатності знижувати вміст акриламіду в оброблених харчових продуктах. Акриламід є нестабільним побічним продуктом харчової промисловості. Найчастіше його можна знайти у великій кількості в закусках на основі борошна та картоплі. Це канцерогенна речовина, пов'язана з проблемами із відтворенням, нервовою та м'язовою функцією, а також з активністю ферментів та гормонів.

Дослідники виявили, що використання нуту в чіпсах знижує утворення акриламіду в порівнянні з картопляними чіпсами. /p> Необхідно також додати, що пісочне печиво, приготовлене із суміші пшеничного та нутового борошна, містило на 86% менше акриламіду. , ніж таке ж печиво, приготоване тільки з борошна пшеничного.

3. Містить мало калорій.

Борошно з нуту - відмінна альтернатива пшеничній муці, для людей, які постійно стежать за своєю вагою.

Порівнюючи один і той же вага пшеничного борошна і борошна з нуту, можна дійти висновку, що 92 г борошна з нуту містить на 25% менше калорій і менш щільна.

Таким чином, заміна пшеничного борошна на борошно з нуту допомагає скоротити калорії, не змінюючи при цьому розміру порції. /span>

Дослідники вважають, що розмір порції з меншою кількістю калорій є більш ефективною стратегією в питаннях зниження ваги, ніж просто. зменшення кількості продуктів. 

4. Почуття насичення

Дослідження, проведені протягом десятиліть, підтверджують, що бобові, включаючи нут і сочевицю, знижують почуття голоду. В огляді досліджень за 2014 рік зазначалося, що включення бобових до раціону підвищує відчуття ситості після їжі на 31%. Борошно з нуту може зменшити почуття голоду шляхом регулювання рівня гормону голоду – греліну. Вважається, що нижчий рівень греліну сприяє відчуттю ситості. Тим не менш, необхідні додаткові дослідження, щоб повністю підтвердити вплив борошна нуту на гормони апетиту та голоду.

5. Не впливає на рівень глюкози у крові.

Борошно з нуту містить близько половини вуглеводів білого борошна і, таким чином, може по-різному впливати на рівень цукру. у крові.

Глікемічний індекс (GI) - це показник того, як швидко продукти розпадаються на цукри, які в результаті можуть підвищити. рівень цукру в крові.

6. Рослинні волокна.

Борошно з нуту містить велику кількість клітковини, наприклад в 92 г борошна з нуту знаходиться близько 10 г клітковини, що втричі більше ніж у білій муці. Клітковина приносить величезну користь здоров'ю, і пов'язані з регулюванням рівня холестерину у крові. А вживання 300 г нуту на тиждень може знизити загальний показник холестерину на 15,8 мг/дл. Цей ефект, швидше за все, пов'язаний із вмістом волокон. Боби також містять стійкий крохмаль, який потрапляючи в товсту кишку, служить незамінним джерелом їжі для здорових кишкових бактерій, що значно знижує ризик багатьох захворювань, включаючи хвороби серця, діабет 2 типу і рак товстої кишки.

7. Багато білка 

Борошно з нуту містить більше білка, ніж інші види борошна, включаючи біле і цільнозернове борошно.

Всього близько 92 г борошна з нуту містить 20 грам білка в порівнянні з 13 г в білому борошні і 16 г в цільнозерновому борошні. Наш організм потребує білка для нарощування м'язової маси та відновлення після травм, різних хвороб. Вживання достатньої кількості білка допомагає зберегти м'язову масу, наростити м'язи, що особливо важливо для людей, які займаються активними видами спорту або людям, що худнуть.

Крім того, нут є відмінним джерелом білка для вегетаріанців і веганів, оскільки він містить 8 з 9 незамінних амінокислот. структурних компонентів білка.

8. Відмінний замінник пшеничного борошна

Борошно з нуту може повністю замінити борошно пшеничне, оскільки має більше поживних речовин. Вона забезпечує організм вітамінами, мінералами, клітковиною та білком, але меншою кількістю калорій та вуглеводів.  Крім того, борошно з нуту не містить глютен, що підходить для людей з целіакією, непереносимістю глютену або алергією на пшеницю. 

Для формування безглютенового хліба комбінація з трьох частин борошна з нуту та однієї картопляного крохмалю, ідеально підійде при випіканні нового сорту. хліба. Необхідно зауважити, що заміна лише 30% пшеничного борошна в рецепті печива борошном із нуту дозволила підвищити вміст поживних речовин та білка в печиво, зберігши приємний смак та форму.

9. Виготовляємо в домашніх умовах.  

Мука з нуту легко зробити вдома в домашніх умовах. Все, що потрібно, так це сушений нут, лист, кухонний комбайн і сифтер.

Ось як це робиться:

Покладіть боби нуту на деко і підсушуйте в духовці близько 10 хвилин при температурі 175 ° C або до золотисто-коричневого. кольору. Але цей крок не є обов'язковим.

Потім подрібніть нут у кухонному комбайні до утворення дрібного порошку.

Просійте борошно, щоб відокремити великі шматочки нуту і знову пропустіть через комбайн.

Зберігати борошно з нуту рекомендовано в герметичному контейнері при кімнатній температурі, щоб продовжити термін придатності до 6-8 тижнів.  

Борошно з нуту може бути використане кількома способами:

- як заміна пшеничного борошна у випічці;

-в поєднанні з пшеничним борошном для поліпшення поживних властивостей продуктів;

-як натуральний загусник до супів і каррі;

-при приготуванні традиційних індійських страв, таких як пакора (овочеві оладки) або ладду (десертна випічка);< /span>

-приготування млинців або оладок;

-як легке та повітряне панування для смажених страв.

Коротко 

Мука з нуту - покращує здоров'я та обмінні процеси в організмі, наповнюючи його поживними речовинами. Вона є відмінною альтернативою пшеничній муці, тому що в ній менше вуглеводів і калорій, але більше білка і клітковини. Дослідження показують, що борошно з нуту має антиоксидантні властивості та знижує рівень акриламіду в оброблених харчових продуктах.

Це борошно підходить для багатьох кулінарних цілей і рекомендоване для людей з целіакією, непереносимістю глютена або алергією на пшеницю.  ;

Автор  SaVanna Shoemaker, MS, RDN, LD,1 травня 2019

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.