Facebook Pixel

Мукуна пекуча: "боби щастя" або афродизіак для розуму

Мукуна пекуча: "боби щастя" або афродизіак для розуму

Один з найпотужніших природних афродизіаків, натуральний антидепресант, рослина «щастя», їжа для розуму - як тільки не називають Мукуна пекучу! Цілющі властивості цього тропічної рослини вражають: Мукуна ефективна при комплексному лікуванні депресивних розладів, хвороби Паркінсона, цукрового діабету, втрати пам'яті і зниження когнітивних функцій мозку. Незамінна дієтична добавка для тих, хто хоче підвищити лібідо, гнучкість розуму і енергійність, а також врівноважити психоемоційний стан.

Мукуна пекуча: підживлення для мозку

Mucuna Pruriens (капікачху) - це бобова рослина, яке росте в умовах тропічного клімату в районах Африки та Індії. Завдяки корисним властивостям і високому вмісту антиоксидантів, насіння збираються, сушаться, концентруються в екстракт і використовуються в медицині при комплексному лікуванні різних захворювань. Всі частини рослини споконвіку використовувалися в традиційній аюрведичній медицині як протиотруту від укусів отруйних комах і змій, дієвий афродизіак і натуральний «допінг» для активізації роботи мозку, ефективне кошти для лікування депресії, хвороби Паркінсона, артриту і т.д.

Мукуна містить комплекс антиоксидантів, дубильні речовини, сапоніни і алкалоїди, які благотворно діють на організм, підтримують імунітет, підвищують енергійність і стресостійкість, активізують роботу мозку. Але найцінніші активні речовини рослини - це L-допа і леводопа, які грають ключову роль при виробленні адреналіну, норадреналіну і дофаміну. Саме від цих нейротрансмітерів залежить наше психо-емоційний стан, а також всі когнітивні процеси мозку, включаючи мислення, пам'ять, концентрацію уваги і настрій.

Оскільки рослина підвищує вироблення дофаміну в організмі, Мукуна пекуча по праву вважається ефективним рослиною для лікування депресії, перепадів настрою, проблеми з пам'яттю і концентрацією уваги, а також при хронічній втомі. Клінічні дослідження також показали, що Мукуна ефективна при комплексному лікуванні хвороби Паркінсона, оскільки рослина містить левову частку леподопа.

Живий розум і енергія

Цікаво, що Мукуна пекуча - це єдиний природний джерело L-Допи в високих концентраціях. Речовина грає ключову роль у виробленні дофаміну в мозку: нейрохимического речовини, пов'язаного з почуттям радості, задоволення, розумової енергії, впевненості в собі, концентрації уваги. Прийом Mucuna Pruriens як дієтичної добавки сприяє природному припливу енергії, поліпшення настрою і пам'яті, підвищення концентрації уваги, швидкості реакції і відчуття спокою.

Купити Мукуна пекучу за доступною ціною можна в нашому інтернет-магазині Biotus. Ми пропонуємо великий вибір товарів від найвідоміших світових виробників - Now Foods , Source Naturals , Solaray , Himalaya .

Мукуна як афродизіак

Мукуна пекуча також відома як ефективний засіб для підвищення лібідо у жінок і чоловіків. Рослина століттями використовується в Аюрверде як унікальний афродизіак. І тут також ключову роль грає L-Dора, яка підвищує рівень дофаміну в організмі, що в свою чергу підвищує лібідо і синтез тестостерону. Рослина також впливає на збільшення м'язової маси, активізує жировий обмін.

Ефективність при цукровому діабеті

Mucuna Pruriens містить активну речовину інозит, яке знижує високий рівень цукру в крові. Клінічні дослідження на мишах показали, що висока доза насіння в формі дієтичної добавки знижує рівень цукру в крові.

Краса і здоров'я шкіри

Мукуна пекуча активно використовується в косметології для комплексного лікування різних проблем шкіри - акне, вугрової висипки, прищів, псоріазу, пігментації. Завдяки протизапальним і антибактеріальним властивостям, вживання Мукуна сприяє очищенню і розгладженню шкіри. До того ж листя рослини містять природні антибіотики, фенол і таніни, які діють на шкіру як потужний антисептик.

Побічні ефекти і протипоказання

Мукуна пекуча не має яскраво виражених побічних ефектів, тому безпечна для організму. Але при високих, неконтрольованих дозах можуть виникнути такі симптоми як: гіперактивність, безсоння, нудота, блювота і головний біль, тремор. Оскільки рослина містить велику дозу леводопи, що підвищує рівень дофаміну в крові, Мукуна не рекомендують пацієнтам з такими захворюваннями:

  • невропатія
  • психоз
  • аритмія
  • захворювання печінки
  • виразка шлунку
  • високий артеріальний тиск

Лікарі рекомендують Мукуна як дієтичну добавку для усунення депресивних станів, поліпшення когнітивних функцій мозку, підвищення лібідо, а також при комплексному лікуванні хвороби Паркінсона і цукрового діабету. Рослина незамінне для тих, хто веде активний спосіб життя, займається розумовою працею і хоче бути завжди на висоті на любовному фронті!

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.