Facebook Pixel

Незвичайні властивості ягід Годжі

Незвичайні властивості ягід Годжі

Ягоди Годжі ростуть на вічнозелених кущах, в помірному кліматі Китаю, Тибету і Монголії. Найчастіше в магазинах ми зустрічаємо їх у вигляді засушених плодів. Застосовуються в Китаї в медичних цілях. Особливістю є те, що до свіжих ягід Годжі не слід доторкатися голими руками, так як відбувається потім процес окислення і ягода набуває чорний колір. Їх збирають методом струшіванія на спеціальні килимки. Крім того, сік з ягід Годжі рекомендований через вміст антиоксидантів.
Ягоди дуже багаті вітамінами, мінералами та поживними речовинами, містять багато білків і 19 амінокислот, з яких 8 не виробляються людським організмом. На додаток є багатим джерелом заліза (його в 3 рази більше, ніж в шпинаті), цинку, міді, фосфору і германію, який має доведену протипухлинну дію. Цікаво також і те, що ці ягоди мають в 50 разів більше вітаміну C, ніж апельсин, але тільки в новій версії. На додаток ягоди Годжі містять бета-каротин, жирні кислоти і як один з харчових продуктів, стимулюють організм до вироблення гормону росту.
Оздоровчі властивості ягід Годжі
Незважаючи на те, що ягоди Годжі відомі в китайській медицині протягом століть, в даний час існує не так багато досліджень, які доводять ефективність і безпеку їх застосування в вигляді харчових добавок. Доведено, однак, що їжа самих ягід благотворно впливає на зір людини . Це відмінне джерело зеаксантина - антиоксидант, який може захистити очі від шкідливого впливу гострого світла, такого, як, наприклад, УФ-випромінювання. Дії цього антиоксиданту сприяє лютеїн, який забезпечує поліпшення комфорту для зору і знижує ризик розвитку катаракти, а також - пов'язаного з віком - макулярної дегенерації. Ягоди Годжі є хорошим джерелом зеаксантина, але його можна знайти також в овочах, таких як брокколі або капуста. Ягоди ці також впливають на наше загальний стан здоров'я. В останні роки сік з плодів Годжі став дуже популярним напоєм для здоров'я. У Китаї все ще повторюється легенда про людину, яка щодня вживав ягоди Годжі і прожив 252 роки. Ми, скоріше, стільки не проживемо, але вони можуть допомогти нам в деяких медичних аспектах. Серед них можна виділити захист печінки, поліпшення статевої функції і підвищення плодючості. Спостерігається також поліпшення стану волосся і шкіри, підвищення імунітету , поліпшення кровообігу, а також ефективна підтримка по зниженню ваги. Дослідження ягід Годжі показали, що вони можуть ефективно уповільнити зростання ракових клітин і знизити рівень холестерину.
Що ще варто знати про ягодах Годжі?
Смак ягід Годжі можна охарактеризувати як солодкий, зі злегка з гострим відтінком. На вигляд і консистенції нагадують родзинки. Традиційно, в китайській культурі використовуються в сирому вигляді, додають в чай і суп або роблять з них рідкі екстракти. Варто також мати на увазі, що до сих пір мало відомо про побічні ефекти вживання ягід Годжі. Відомо, однак, що вживання у великих кількостях може знизити рівень цукру в крові, збільшити ризик кровотечі. Можуть також вступати в реакцію з препаратами для лікування діабету і лікарськими засобами, що застосовуються при тромбозі і серцево-судинних захворюваннях.
Особливу обережність слід застосовувати дітям, вагітним жінкам і матерям, які годують груддю. Звичайно, як і з будь-яким компонентом, так і з ягодами Годжі, потрібно знайти золоту середину. Ви не повинні їх переїдати, але їх варто включити в свій раціон як добавки для йогурту, чаю, фруктів, супу або компоту.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.