Facebook Pixel

Про користь колагену для краси і здоров'я

Про користь колагену для краси і здоров'я

Про те, що таке колаген, напевно відомо кожній людині, завдяки рекламі. Його можна знайти в складі крему для обличчя, засоби для вмивання, лосьйони, шампуні, сироватці і навіть в чоловічому гелі для гоління. Але не все до кінця уявляють його важливість і роль в організмі, яка не обмежується тільки антивіковим дією.

біологічне значення

В інтернеті є досить багато статей на цю тематику. Однак, простій людині, який далекий від хімії, біології, генетики не так просто розібратися в спеціалізованій термінології. Тому постараємося відійти від неї і розібратися в понятті за допомогою цікавих фактів і порівнянь.

  1. Колаген і його будова вивчали кращі вчені. У їх числі - Лайнус Паулінг, Хелен Берман, Френсіс Крік і інші. Їм вдалося довести, що колаген в організмі має постійне будова на молекулярному рівні.
  2. Він міститься в організмі всіх тварин, при цьому в рослинах, грибах, бактеріях і вірусів його не виявили.
  3. Якщо кальцій забезпечує основу і міцність організму, то колаген огортає його мільярдами ниток, які дають ще більшу міцність і еластичність. Це основа сполучної тканини.
  4. Колаген складає від 25 до 45% всього білка дорослої людини.
  5. Він міститься не тільки в шкірі та волоссі, як у цьому впевнені багато жінок, але також в м'язах, хрящової тканини, кістках, сухожиллях.
  6. Виділено кілька видів колагену. Вони мають загальну будову, при цьому відрізняються амінокислотним поруч. Тому кожен з них має спрямовану дію на певну тканину або орган.

Таким чином, щоб добре себе почувати, нам все необхідно мати його достатню кількість в організмі.

біосинтез колагену

Процес біосинтезу досить складний

Процес біосинтезу досить складний, енергетично затратний процес. Для його повноцінного виробництва необхідні:

  • кисень;
  • амінокислоти;
  • вітаміни.

Тому основний повноцінного біосинтезу можна назвати повноцінне харчування, які включає все необхідне. Крім того, на зниження вироблення власного колагену впливає вік. Чим старше ми стаємо - тим складніше організму справлятися з такою складною роботою. На відміну від гіалуронової кислоти, яка в достатній кількості виробляється до 25-30 років, зниження рівня колагену починається вже після 20 років. З цієї причини дієтологи рекомендують періодично переглядати своє меню, щоб забезпечити надходження ззовні.

Що відбувається, якщо є дефіцит?

Вчені вивчили більше 28 форм колагену.

Вчені вивчили більше 28 форм колагену, які необхідні для повноцінного функціонування. Маючи загальне молекулярну будову, вони різняться між собою амінокислотним поруч. Таким чином кожна з них відповідає потребам шкіри, скелета, внутрішніх органів, а також м'язів, зв'язок, хрящів.

Колагени - це волокна, які мають ниткоподібну білкову структури. Вони буквально огортають весь організм, забезпечуючи його міцність і, одночасно, рухливість. Якщо спостерігається нестача, то перша ознака - дрібні зморшки на обличчі, в'ялість шкіри. Якщо проблему не вирішувати, то вікові зміни буду виглядати вже не настільки істотно. При тривалому недоліку:

  • послаблюється м'язовий тонус;
  • розвивається остеопороз;
  • частішають пошкодження суглобів, такі як вивихи, наприклад;
  • з'являються захворювання серця, порушується робота серцевих клапанів;
  • виникають проблеми зі зв'язками і сухожиллями;
  • спостерігається ламкість, сухість волосся і крихкість нігтів.

Тому з косметологічної області проблема дефіциту колагену переходить вже в медичну.

Колаген в косметології

Властивості колагену дізнається вже багато десятиліть

Властивості колагену дізнається вже багато десятиліть і він став широко відомий саме завдяки косметиці. Його додають в усі засоби, які призначаються для боротьби зі зморшками. Навряд чи вона привернула стільки уваги якби не давала результат. При систематичному використанні в якості повсякденного догляду за обличчям ви отримуєте:

  • покращений тонус;
  • зміцнення контура;
  • зволоження;
  • скорочення зморшок;
  • поліпшення кольору обличчя.

В умовах косметологічної клініки вам також запропонують ін'єкції, які доставлять колаген в найглибші шари дерми і буквально вирівняють рельєф шкіри. Таким чином, колаген для особи незамінний в боротьбі з віковими змінами.

Не меншою популярністю він користується у засобах для догляду за шкірою тіла. Крім перерахованих переваг, ви також отримаєте відмінний спосіб позбутися від целюліту. При зовнішньому нанесенні у вигляді кремів, сироваток зменшення на 11% спостерігається всього через 14 днів використання. Для посилення отриманих результатів, фахівець також може порадити купити колаген у вигляді добавок. Харчування зсередини підсилює вплив засобів для зовнішнього застосування.

Примітно, що велику роль він відіграє також для здоров'я волосся. Якщо ви користуєтеся дійсно якісною косметикою для волосся, правильно за ними доглядаєте, але блиск і силу повернути не вдається, швидше за все справа саме в нестачі колагену. Варто придбати засоби з його змістом, а також приймати спеціальний колаген для волосся , який забезпечує живлення волосся від коренів і по всій довжині. Поліпшення стану при такому комплексному підході можна спостерігати через 5-7 днів. Період повного відновлення залежить від вихідного стану.

Колаген в медицині

Препарати на основі колагену набули широкого поширення в різних областях медицини.

Препарати на основі колагену набули широкого поширення в різних областях медицини. Розглянемо основні.

  1. Колаген для шкіри активно використовується в пластичної хірургії. На його основі виробляють зміцнюють нитки для особи, шовний матеріал. Він відмінно приживається, не залишає рубців.
  2. Лікування опіків, порізів і рваних ран також проходить з його участю. Він надає еластичність тканин, сприяє прискореній регенерації.
  3. Для відновлення роботи серцевих клапанів колаген по-справжньому необхідний. Він виконує армуючу функцію. Тому в ході хірургічних втручань пацієнтам імплантують свого роду каркас з колагену на пошкоджені ділянки. Аналогічним способом зміцнюють ослаблені кровоносні судини.
  4. Він відмінно зарекомендував себе в лікування патологій рогівки ока.
  5. Застосовується при травмах внутрішніх органів внаслідок сильних ударів, при великих травмах м'яких тканин.
  6. Колаген для суглобів - це частина лікування для людей з хворобою "випадає стопа", яка виникає через нестачу колагену в зв'язках і м'язах, внаслідок чого розвивається її нестабільність. Курс лікування проводиться з використанням фіксуючих бандажів. За таким же принципом лікують хвороби інших суглобів (колінних, ліктьових), проводять відновлення рухливості, еластичності хрящових тканин.
  7. З його використанням лікують остеопороз (крихкість, ламкість кісток). При цьому колаген вводять у вигляді тампонів в порожнину кісткової трубки.

Хто страждає найчастіше?

Медики виділяють кілька категорій людей, які схильні до проблем, пов'язаних з нестачею колагену більше інших.

Медики виділяють кілька категорій людей, які схильні до проблем, пов'язаних з нестачею колагену більше інших.

  1. Ті, хто має спадкові захворювання, які ведуть до порушення біосинтезу власного колагену.
  2. Вікова категорія старше 40 років.
  3. Вегани в будь-якому віці.
  4. Жінки в період менопаузи.

Для них вкрай важливо стежити за харчуванням, забезпечити оптимальне надходження продуктів, багатих колагеном, амінокислотами, вітамінами А, Е, С. У випадку з вегетаріанцями ситуація складніша. Вони не вживають продуктів тваринного походження, тому єдиним джерелом залишаються біодобавки. Також тим, хто дотримується церковний пост, варто колаген купити , щоб нарівні з оздоровленням, схудненням запобігти зниженню рівня колагену.

Колаген в продуктах

Оскільки основне джерело - це їжа, то питання які продукти нам потрібні хвилює всіх, хто піклується про здоров'я і зовнішності.

Оскільки основне джерело - це їжа, то питання які продукти нам потрібні хвилює всіх, хто піклується про здоров'я і зовнішності. Почати варто з того, що колаген - це білок тваринного походження. Тому важливо, щоб в раціоні було достатньо риби і м'яса.

Продукт харчування (100 грам)

Зміст колагену (гр.)

яловичина

2,6

індичка

2,4

Свинина

2,1

баранина

1,6

Риба (лососеві породи)

1,6

М'ясо кролика

1,55

м'ясо качки

0,87

М'ясо курки

0,7

У деяких списках багато хто вказує як джерело колагену желатин. Дійсно, є продуктом його денатурації. Але колаген в ньому дуже низької якості, до того ж для повноцінного засвоєння необхідно додавати в раціон багато вітамінів, мікроелементів, амінокислот.

Продукти, які сприяють біосинтезу

Щоб отримати максимум користі від м'ясних продуктів, поряд з ними потрібно також їсти овочі, фрукти, горіхи і насіннячка. Вони містять вітаміни, білки рослинного походження, амінокислоти, які стимулюють власний біосинтез.

фрукти

Овочі

горіхи

злаки

персики

брокколі

арахіс

гречка

банани

шпинат

кешью

Соя

фініки

капуста

волоський

Пророщена пшениця

чорниця

петрушка

мигдаль

Гарбузове насіння

вишня

селера

кедровий

квасоля

черешня

цукіні

фундук

горох


Баланс між овочами, фруктами, злаками і м'ясними продуктами також має другу назву - антивікова дієта. Якщо у вашому раціоні достатньо всіх перерахованих пунктів, напевно ви маєте чудовий вигляд, ваші однолітки заздрять красі і молодості.

Також зверніть увагу на продукти, які заважають засвоєнню колагену з їжі, біодобавок. До них відноситься цукор, вуглеводи. Вони буквально блокують його, тому розвивається дефіцит.

Морський, тваринний і рослинний колаген: особливості

При виборі добавок з колагеном, виникає перше запитання: який краще - морської або тваринного походження?

При виборі добавок з колагеном, виникає перше запитання: який краще - морської або тваринного походження? Відповідь досить проста - нам потрібні обидва види. Розберемося чому.

  1. Якщо прийнято рішення купити колаген Київ тваринного походження, то ви купуєте продукт, який виробляють з кісток і хрящів птахів, великої рогатої худоби. На користь переваги можна сказати що він добре засвоюється в організмі, оскільки є "родинним" для людини. Однак, його майже не використовують в косметології, оскільки досить великий розмір молекули перешкоджає проникненню в шкіру, тому він погано підходить для косметичних засобів.
  2. Морський колаген виробляють зі шкіри морської риби. Переваги даного виду - високий ступінь засвоюваності. Молекула має менший розмір, прекрасно всмоктується в кишечнику, легко проникає через поверхню шкіри, тому якщо ви користуєтеся процедурами в салонах краси з колагеном, можете бути впевнені, що він морського походження.
  3. Рослинний колаген з'явився на ринку відносно недавно. Його виробляють з пророщеної пшениці. Його вміст у даному продукті дуже низька, тому процеси обробки, екстракції відносяться до категорії високо витратних.

Стає очевидно, що обидва види добре виконують свою задачу - заповнюють дефіцит в організмі. Тваринний поповнює нестачу власного колагену, морський стимулює біосинтез в організмі. Тому фахівці зі здорового харчування рекомендують їх чергувати між собою або використовувати один в оздоровчих - інший в косметичних цілях. Вибір в будь-якому випадку залишається за покупцем.

Який краще вибрати?

Жінки віддають перевагу колаген з метою якомога довше зберегти красу і молодість.

Якщо жінки вважають за краще купити колаген в Україні з метою якомога довше зберегти красу і молодість, то чоловікам він потрібен, щоб захистити м'язи і зв'язки від можливих травм. Вони трапляються під час занять спортом і важкій фізичній роботі. У будь-якому випадку, щоб зрозуміти, який краще підійде в кожному конкретному випадку, розумно отримати консультацію фахівців, пройти обстеження в лікарні. Тільки так можна отримати оптимальний результат.

Відомі бренди пропонують досить великий вибір, прагнучи максимально задовольнити потреби різних категорій людей. Щоб отримати уявлення, варто розглянути таблицю, в якій наведено деякі продукти, їх основні характеристики.

Назва

призначення

склад

Короткий опис

КОЛАГЕН З гіалуронової КИСЛОТОЮ І ВІТАМІНОМ C, COLLAGEN REPLENISH, RESERVEAGE NUTRITION, 78 Г

для шкіри

калорії 10

Відмінно підтримує красу, молодість шкіри обличчя і тіла. Склад доповнений гіалуроновою кислотою і вітаміном С, що дозволяє отримати кращі результати.

вуглеводи 0

Білок 2 г

Вітамін С (аскорбінова кислота) - 60 мг

Verisol Біоактивні колагенові пептиди 2500 мг

Гіалуронова кислота 20 мг

Гіалуронова кислота і хондроїтин, HYALURONIC ACID, DOCTOR'S BEST, 180 КАП.

для суглобів

Містить мінімум гидролизованного колагену типу II 600 мг

Спеціальні доповнення у вигляді хондроїтину і гіалуронової кислоти забезпечують кращий результат для підтримки здоров'я суглобів і хрящових тканин.

Хондроїтину сульфату 200 мг

Гіалуронової кислоти 100 мг

Колаген BioCell (з стернального курячого хряща) 1000 мг

МОРСЬКИЙ КОЛАГЕН і гіалуронової кислоти, MARINE COLLAGEN, NEOCELL, 120 КАПСУЛ

Для шкіри обличчя

Вітамін С (аскорбінова кислота) 66 мг

У доповненні містить комплекс вітамінів, мікроелементів, які сприяють кращому засвоєнню. Використовується як антивіковий засіб, щоб підтримати пружність і молодість шкіри.

Вітамін В6 66 мг

Вітамін В12 (метилкобаламін) 6,6 мг

Магній 33 мг

Цинк 22 мг

Мідь 66 мг

Морський колаген від NeoCell 2000мг

Гіалуронова кислота 20 мг

Силікон 13,2 мг

Як приймати колаген

Добова норма становить від 5 до 10 грам.

Добова норма становить від 5 до 10 грам. Нижня планка - для антивікової терапії, верхня - для профілактики захворювань суглобів, для підтримки м'язів, зв'язок у спортсменів. Зазвичай рекомендується проходити повний курс протягом 30 днів. Після цього необхідна перерва не менше місяця.

За своїм бажанням можна вибрати найбільш зручну форму випуску, незалежно від типу засобу:

  • таблетки;
  • капсули;
  • порошок;
  • питної.

Добавки даного типу не мають смаку і запаху, тому їх зручно розчиняти в воді. Колаген в таблетках і будь-який інший форми слід приймати разом з їжею, дотримуючись рекомендації виробника або лікуючого лікаря. ВИ будь-якому випадку, вони не мають смаку і запаху, тому нічим не зіпсують смаку улюблених страв.

Протипоказання, передозування

Колаген - природний білок, який більшість людей вживають з рибою та м'ясом, тому біодобавки зазвичай добре сприймаються, не мають особливих побічних ефектів. Однак, в деяких випадках від них краще відмовитися, якщо тільки інших рекомендацій не давав лікуючий лікар. Коли варто від них утриматися?

  1. При діагностованою серцевої недостатності.
  2. Наявності каменів в нирках або жовчному міхурі.
  3. Тромбування судин, варикозної хвороби.
  4. Під час вагітності та годування груддю
  5. Непереносимість тваринного і / або рибного білка.

Що стосується передозування, то до сих пір серйозної шкоди для здоров'я пов'язаних з нею не виявлено. Втім, як і користі від великої кількості. Іноді спостерігаються алергічні реакції, але частіше вони пов'язані з допоміжними компонентами, а не з самим колагеном. Сильним алергеном вважається вітамін С. При непереносимості тваринного білка можна приймати морської колаген і навпаки - тваринний, якщо у вас алергія на рибу.

Від чого залежить ціна?

Не секрет, що для багатьох покупців має значення ціна. Колаген ціна безпосередньо залежить від типу. Найбільш доступним вважається тваринного походження, оскільки процес виробництва, вихідна сировина коштує дешевше, ніж для морського колагену. Цього не можна сказати про рослинний коллагене. Це найдорожчий тип, який підходить тим, хто дотримується виключно веганскої типу харчування.

Також варто відзначити що багато залежить від країни виробництва. Чим далі вона від нас - тим вище витрати на перевезення і, відповідно, на кінцеву вартість. Зазвичай бренди з США коштують трохи дорожче. Хороший варіант допомагають вибрати колаген відгуки від більш досвідчених покупців, які вже використовували продукцію європейських торгових марок.

Як заощадити, без шкоди для здоров'я?

З огляду на популярність колагену на ринку, чи варто дивуватися що його пропонують купити буквально на кожному розі.

З огляду на популярність колагену на ринку, чи варто дивуватися що його пропонують купити буквально на кожному розі. Однак, дізнавшись про його корисні властивості, не варто поспішати з покупкою - перш постарайтеся отримати максимум інформації про продукт, виробника. Кілька простих порад, які допоможуть вам з цим впоратися.

  1. Намагайтеся довіряти тільки перевіреним торговим маркам. Трохи більш висока ціна повністю виправдовується відмінною якістю, наявністю сертифікатів міжнародного зразка.
  2. Завжди перевіряйте цілісність упаковки, наявність захисних пломб, мембран. На жаль, не дуже порядні "підприємці", активно займаються підробкою популярної продукції і замість корисної добавки легко отримати непотрібний порошок.
  3. Купити колаген Київ завжди дешевше, ніж в інших містах. Тому розумно купувати від прямих постачальників. Це завжди гарантія якості та доступної ціни.

FAQ - Часті питання:

Если нет выраженных морщин, но беспокоит сухая кожа, стоит принимать коллаген?

Свойство коллагена — увлажнение кожи. Однако для лучшего эффекта рекомендуется выбирать комплекс с гиалуроновой кислотой. Благодаря ей он лучше усваивается, поэтому результат будет лучше

Искала коллаген у нас в аптеках (Житомир), но не нашла таких производителей как у вас. Можно заказать доставку.?

Коллаген купить в Украине вы можете оформив заказ у нас на сайте. Мы выполняем доставку в Харьков, Одессу, Днепр, Запорожье, Николаев, Кривой рог, Полтаву и любой другой город или районный центр. Более подробно о сроках и способах доставки вам расскажут наши менеджеры по телефону.

После родов кожа тела потеряла тонус, выглядит непривлекательно. Коллаген поможет?

Если вы не кормите грудью, тогда можно посоветовать вам КОЛЛАГЕН 1 И 3 ТИПА, COLLAGEN TYPES 1&3, DOCTOR'S BEST, 500 МГ. Отлично сбалансированный состав, легко усваивается. Созвонитесь с менеджерами, они также подберут комплекс косметики по уходу за телом, чтобы вы получили лучший результат.

Если принимать коллаген для суставов, то кожа тоже помолодеет?

Все что мы принимаем с пищей, в виде добавок воздействует на весь организм целиком. В том числе, если вы принимаете комплекс для суставов, то частично его действие также отразиться на коже. Однако результат не будет таким выраженным, как во время приема средства для кожи. Разница - в составе, как правило он дополнен витаминами, микроэлементами, которые дают отличный результат.

Зміст
  • біологічне значення
  • біосинтез колагену
  • Що відбувається, якщо є дефіцит?
  • Колаген в косметології
  • Колаген в медицині
  • Хто страждає найчастіше?
  • Колаген в продуктах
  • Продукти, які сприяють біосинтезу
  • Морський, тваринний і рослинний колаген: особливості
  • Який краще вибрати?
  • Як приймати колаген
  • Протипоказання, передозування
  • Від чого залежить ціна?
  • Як заощадити, без шкоди для здоров'я?
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.