Facebook Pixel

Риб'ячий жир або Омега-3?

Риб'ячий жир або Омега-3?

Найчастіше, при підборі харчових добавок у нас виникає проблема у виборі між риб'ячим жиром і комплексом Омега-3?

Для того, щоб не зробити помилку і зробити правильний вибір, повинні розуміти різницю між представленими харчовими добавками. Тільки після того, як лікар особисто призначив вам конкретний нутрієнт, варто дотримуватися всіх порад по його застосуванню.

Риб'ячий жир - це харчова добавка, яку виготовляють найчастіше з печінки тріски. Вона містить в собі досить великий спектр жирних кислот, а саме: омега-9, омега-3, омега-6 і насичені жирні кислоти. Також риб'ячий жир має певну кількість вітамінів А і D, які сприяють профілактиці рахіту.

Спектр застосування риб'ячого жиру дуже широкий. Це перш за все «підтримка» при незбалансованому харчуванні, гіпотрофії, захворюваннях шкіри, волосся, зору, нервової та кісткової системи. Однак, якщо ви шукаєте саме поліненасичені омега-3 жирні кислоти, то можете зіткнутися з проблемою не отримати бажаного терапевтичного ефекту, адже їх концентрація може бути на низькому рівні. Слід зазначити, що риб'ячий жир витягнутий з фермерської риби містить набагато менше омега-3 жирних кислот.

Поліненасичені жирні кислоти класу омега-3 є повністю незамінними. Вони володіють протизапальними властивостями при виникають процесах різної етіології. Лікарі часто призначають їх при дисліпідемії, для запобігання виникненню атеросклерозу, інфаркту та інших серцево-судинних захворювань. Концентровані омега-3 кислоти зазвичай отримують з м'язової частини риби. Це дає можливість досягти максимальної концентрації при мінімальних кількостях інших комплексів жирних кислот. Ідеальним джерелом будуть глибоководні риби жирних сортів, наприклад, скумбрія або сардина.

Отже, важливо розуміти вашу мету вживання харчових добавок. Або ви зосереджені на отриманні тільки високої концентрації поліненасичених омега-3 кислот (ЕПК, ДГК), або вам все-таки важливо засвоїти всі інші компоненти риб'ячого жиру.

Варто відзначити, що рекомендована доза омега-3 жирних кислот для здорових людей становить - не менше 1,1 - 1,4 г в день: з них 1,1 г ліноленової кислоти і 0.3-0.4 г ейкозапентаєнової кислоти (ЕПК) і докозагексаєнової кислоти (ДГК).

У спеціально - рекомендованих лікувальних комплексах дози цих добавок будуть в кілька разів більше.

Стаття написана штатним письменником Biotus.

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.