Facebook Pixel

Як оптимізуються омега-3 і омега-6 в нашому організмі

Як оптимізуються омега-3 і омега-6 в нашому організмі

Багато хто знає, що нашому організму необхідні поживні речовини і якщо ми не отримуємо їх, то намагаємося більше вживати тих чи інших продуктів, які багаті на відсутні речовини.

Омега-6 і омега-3 є поліненасиченими жирними кислотами, але у організму немає потрібних ферментів, які виробляють ці речовини, тому необхідно отримувати їх зі свого раціону. А через дефіцит омега-3 і омега-6 у нас можуть з'явитися різні захворювання, так як вони є тими жирними кислотами, які істотно необхідні для нормального функціонування людини, грають важливу роль в запальних процесах, і в згортання крові.

Омега 3 і 6 допомагають захистити ваше тіло від інфекцій і травм і зняти запалення в організмі.
В результаті збалансованого харчування, де дані жирні кислоти знаходяться в рівному співвідношенні можна запобігти запальні процеси, які почалися в організмі.

Якщо будь-якої поліненасичені жирні кислоти, омега-3 або омега-6, в співвідношенні буде більше, ніж інший, то будуть виникати різні порушення і зміни здоров'я людини.

Омега-3 жирні кислоти діляться на 3 види:

  • альфа-ліноленова (ALA)

  • ейкозапентаєнова (EPA)

  • докозагексаеновая (DHA).

Ейкозапентаєнова кислота і докозагексаєнова кислота містяться в таких продуктах тваринного походження, як: жирна рибі (лосось, макрель і оселедець). Ейко- кислоти - це кислоти, які володіють дієвим протизапальну процесом. Також при вживанні продуктів з EPA знижується ризик захворювань серця і онкозахворювань. А DHA допомагає для успішної роботи головного мозку. Варто вживати 2-3 порції жирної риби в тиждень, щоб поповнити запаси омега-3. Чверть всіх жирів, які ви споживаєте в своєму раціоні, повинні містити омега-3 жирні кислоти. Також вважають, що вживання морепродуктів в помірній кількості наситить організм омега-3 кислотами.

Що стосується омега-6 , то вони містяться в рослинних оліях і насінні: кукурудзяна олія, сафлорова олія, кунжутне масло, арахісове масло, олія сої, насіння Чіа, льону, лляне масло. Через надлишок омега-6 жирних кислот в організмі можуть виникнути запальні процеси.
Потрібно відзначити, що люди отримують з раціону більше омега-6, ніж омега-3 жирних кислот.

Запобіжні засоби з поліненасиченими жирними кислотами.

  1. Слід харчових продуктів, особливо жирних олій, щоб не отримати надлишок омега-6.

  2. Вживайте їжу, в якій міститься омега-3 жирні кислоти хоча б 1 раз на 3 дні

  3. При необхідності дефіцит омега-3 можна заповнювати препаратами риб'ячого жиру.

Для профілактики серцево-судинних хвороб, атеросклерозу і онкозахворювань рекомендованою дозою вживання омега-3 кислота вважається 2 г в день.

Тому складіть свій раціон харчування так, щоб ваш організм не потребував тих чи інших продуктах. Вживайте однакову кількість поліненасичених жирів, так як тільки в рівному співвідношенні ваш організм не буде потерпає від виникнення різних захворювань, які негативно позначаються на здоров'ї.

Стаття написана штатним письменником Biotus.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.