Facebook Pixel

Органічна косметика: дбайливий догляд з турботою про природу

Органічна косметика: дбайливий догляд з турботою про природу

Ми все менше часу проводимо на природі, забуваючи про те, що самі є її частиною. Поряд з цим в сучасному світі дуже цінується все натуральне: одяг, їжа і, звичайно ж, косметика. Особливо популярні сьогодні органічні засоби по догляду за шкірою і волоссям. Що таке органічна косметика і чому все більше жінок вважають за краще саме її?

Органіка: не просто натуральний продукт

Хоч краєчком вуха, але про органічну косметику чув кожен. Особливо вона популярна серед людей, які пропагують еко-свідомість і здоровий спосіб життя. Органіка виробляється з екологічно чистої сировини, має багатий натуральний склад. Але на відміну від натуральної косметики, органічна косметика має більш суворі стандарти:

  • органічні кошти не тестуються на тваринах;
  • не підживлюють нітратами і пестицидами;
  • не містять мінеральних масел, парабенів, барвників та інших синтетичних речовин;
  • містять високоактивні речовини природного походження.

Якісна органічна косметика складається на 90-100% з органічних продуктів, має хоча б один сертифікат європейського формату. А натуральна косметика складається лише з невеликого відсотка органічних добавок. Органіка в обов'язковому порядку сертифікується спеціальними органами по самим жорстким стандартам. Косметичні компанії, які виробляють органічну косметику, піклуються про навколишнє середовище. Тому упаковку для косметики виготовляють із вторсировини без використання пластику.

Переваги органічної косметики

Склад еко косметики завжди вражає! Витяжки та масла з квітів, плодів і трав, які виросли без використання ГМО, пестицидів, в екологічно чистому місці дуже ефективні для догляду за шкірою і волоссям. Адже органіка м'яко діє на шкіру, усуває токсини, наповнює її вітамінами, захищає від агресивного впливу навколишнього середовища - сонця, міського пилу, несприятливої екології. Органічна косметика буває як уходовой, так і декоративної. У наші дні можна легко знайти органічну пудру, ВВ-креми, туші і помади в інтернет-магазині, в окремому бутіку і навіть у великих гіпермаркетах.

Еко косметика: основні мінуси

Оскільки органічна косметика не містить штучних речовин, вона діє дуже делікатно. І щоб домогтися результату від органічного крему, доведеться використовувати його тривалий час. Ще один мінус органіки в тому, що вона не містить високоактивних речовин, які мають потужний лікувальний або омолоджуючий ефект. До того ж природні компоненти можуть бути досить жорсткими алергенами. Тому до покупки органічного продукту, потрібно провести тест на чутливість шкіри - нанести засіб на зап'ясті і подивитися на реакцію шкіри.

Також бувають випадки, коли в упаковці з написом "organic" містяться речовини, що не мають відношення до органіки. Тому при покупці органічного продукту потрібно ретельно вивчити його компоненти. У порівнянні з синтетичною косметикою, у органіки дуже обмежений термін використання. У косметику додаються природні консерванти, які можна отримати з рослин методом екстрагування. Тому максимальний термін зберігання органічної косметики становить 6 місяців.

Як бачимо, органічна косметика має масу переваг! Це екологічно чиста продукція, яка дбайливо не тільки до нашої шкірі і волоссю, але і до природи. Радує також те, що певний відсоток від реалізації органічної продукції перераховується до Всесвітнього фонду по захисту навколишнього середовища. При цьому органіка може викликати алергію і не відразу давати результат. Але якщо ви дбаєте про природу і вибираєте м'який, природний догляд, то органічна косметика - найкраще рішення!

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.