Facebook Pixel

Осінні овочі і фрукти - вітаміни з городу

Осінні овочі і фрукти - вітаміни з городу

Восени варто зміцнити організм настільки, щоб він міг протистояти інфекції. Найпростіше зробити це за допомогою правильного харчування. Їжа повинна доставляти не тільки енергію, але і поживні речовини, підвищуючи природні захисні сили організму. Проблема низького імунітету, особливо дітей , у яких імунна система ще не працює ефективно, тому для них правильне харчування особливо важливо.
Пам'ятайте про ці компонентах і принципах:
Вітамін C - підвищує ефективність імунної системи. Може запобігти симптоми застуди і, звичайно, їх знімає.
Цинк - регулює роботу імунної системи, підвищує імунітет . Скорочує тривалість застуди навіть удвічі. Стимулює відновлювальні процеси в клітинах.
Селен - підсилює дію імунної системи, стимулює створення антитіл. Захищає нас від вірусів і бактерій, має протизапальну дію.
Природні антибактеріальні речовини - інгредієнти, що містяться в часнику і цибулі мають антибактеріальну та протизапальну дію. Найбільшу потужність мають овочі в сирому вигляді. З цибулі можна робити сік, сироп.
Вода та інші напої - запобігають зневоднення, стимулюють видалення з організму непотрібних речовин. При лихоманці потрібно пити більше рідини, ніж зазвичай, тому що вона допомагає знизити температуру тіла.
Кінець літа це не кінець свіжих овочів і фруктів, і, звичайно, не причина, щоб овочі в раціоні дитини замінювати тепер на вітаміни з баночки. Осінь - це час, коли на тарілці дитини з'являються нові, цікаві смаки. Зустрітися з сезонними осінніми овочами та фруктами.
Переваг сезонних місцевих овочів і фруктів неможливо переоцінити - смачні і здорові, а також набагато дешевше, ніж овочі несезонні. Восени потрібно попрощатися з полуницею, спаржевої квасолею або бобами, але це не означає, що осіннє меню буде біднішими. Буде просто інше, багатий на сезонні овочі та фрукти, які влітку недоступні. Які осінні овочі та фрукти можуть виявитися на тарілці дитини?
Осінні овочі та фрукти
Гарбуз - королева осені, а можливості її використання безмежні. Гарбуз можна використовувати для приготування супів, пирогів, страв з локшиною, рисом, млинці. Гарбуз можна заморозити і використовувати в місцях, коли гарбуз буде вже недоступна. Гарбузом ми можемо насолоджуватися від вересня до березня.
Кабачки - доступні з вересня по жовтень. Їх безсумнівний смак - це перевага - діти із задоволенням їх їдять, і вони є відмінним доповненням для багатьох страв, наприклад, супів, коржів і гамбургерів, овочів, а також приготовані на грилі.
Баклажани - доступний у вересні і жовтні.
Брокколі -Доступні з вересня до грудня, дітям її можна давати, наприклад, в соусах і запіканках.
Буряк - сезон доводиться на період з вересня до березня. Підходять для супів, для випічки, а також в якості компонента тесту.
Кольрабі - доступна до листопада, краще в сирому вигляді нарізати на шматки.
Перець - доступний до жовтня. Смачний в стравах з макаронних виробів і рису.
Яблука та груші - сезон на ці фрукти триває всю осінь і зиму. Дитина із задоволенням їх з'їсть в сирому вигляді, але варто зробити також печені яблука і груші під ванільним соусом.
Айва - сезон на неї - це вересень-листопад. Найкраще підходить на джеми і варення.
Зливи - ці плоди доступні з вересня до жовтня. Краще в сирому вигляді, а також для тортів.
Журавлина - доступна в жовтні і листопаді, дитина із задоволенням з'їсть ці плоди у вигляді смачного киселю.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.