Facebook Pixel

Осінні вітаміни - в чому їх знайти?

Осінні вітаміни - в чому їх знайти?


Осінь приносить прохолоду, забирає трохи сонця, але в свою чергу дає нам, однак, іншого роду подарунки. Дари осені, тому що про них тут піде мова, - це сезонний відповідь на потреби організму. Овочі та фрукти стають для нас найбільшим джерелом енергії і здоров'я. Отримувати вигоду з того, що приносить нам осінь, є основою хорошого самопочуття в умовах несприятливих погодних умов. Варто просто озирнутися навколо і на час осені просто змінити свій раціон.
яблука
Чи не кожен розуміє, що регулярне поїдання яблук може дозволити нам уникнути відвідин лікаря. Тому що яблука - це в першу чергу відмінне джерело вітамінів: C, B1, B2, B3, B6, B11, K, E , A. Плоди яблуні, крім того, це цінне джерело вуглеводів, особливо, клітковини (найбільше його в шкірці ), який благотворно впливає на нашу травну систему. Перевагою яблук є те, що їх можна готувати безліччю способів і додавати як в десерти, так і в їжу обіду. Завдяки цьому кожен може знайти щось для себе.
горіхи
Свіжі горіхи - це одна з улюблених закусок в осінньому сезоні. Не тільки через високу теплотворної здатності, яка додає енергії і ефективно втамовує голод, але в основному через велику кількість білка. Вони мають такі властивості, які регулюють рівень поганого холестерину, вміст вітамінів групи B і вітаміну E, а також багатьох хімічних елементів, необхідних для організму, наприклад, магнію, калію, кальцію , заліза, міді, цинку і селену.
Брюссельська капуста
Брюссельська капуста - це ще одні сезонні овочі, які в магазинах з'являються зазвичай у вересні. Це сорт капусти, тому тим більше варто його з'їсти. Перевагою є величезна кількість вітамінів, зокрема, B, C, A, H, E, K. Крім цього, овоч містить значну кількість мінеральних речовин: калію, кальцію, натрію, магнію, заліза, фосфору, міді, цинку, клітковини, каротину , фолієвої кислоти, білків і вуглеводів. Брюссельська капуста стимулює імунітет, роботу багатьох органів, зокрема печінки, підшлункової залози, селезінки і всього шлунково-кишкового тракту. Регулярне харчування сприяє дихальній системі, і при цьому є важливим компонентом дієти запобігання раку.
баклажани
Цей овоч низькокалорійний, але при цьому надзвичайно багатий на кращі поживні речовини. Баклажан є продуктом натхнення на кухні. Його можна готувати безліччю способів. Хоча він містить невелику кількість вітамінів A і C, зате має багато інших переваг. Постачає нашому організму, такі мікроелементи, як калій, кальцій або магній. Стимулює шлунково-кишковий тракт. Вміщені в темній шкірці, зокрема, антоціани мають антиоксидантні властивості.
Буряк
Це ще один осінній овоч, який можна регулярно бачити на наших столах. Буряк мають мало калорій, зате сповнена фолієвої кислоти і вітаміну B, тому ці овочі повинні бути, зокрема, в раціоні кожної майбутньої мами. Антоціани, які містить буряк, підвищують імунітет, уповільнюють процес старіння і запобігають розвитку ракових захворювань. Крім перерахованих поживних речовин, буряк містять вітамін C, залізо, магній, кальцій, калій. Дуже благотворний дію має буряковий сік. Тим самим, запобігає анемії, допомагає при лікуванні лейкозу, підтримує роботу серцево-судинної системи.
Зливи
Ці плоди з'являються вже в кінці літа, але і восени їх можна застати. Є цінними антиоксидантами, хоча і не мають великої кількості вітамінів C, A або E. У них є багато вітамінів групи B і мікроелементів, необхідних для нормального функціонування організму, зокрема, заліза, магнію, калію, кальцію, фосфору. Зливи позитивно впливають на травну систему, зокрема, запобігаючи запори. Вони також мають благотворний вплив на нашу нервову систему.
груші
Містять однакову кількість вітаміну С і клітковини, ніж яблука. Колись використовувалися як ліки від різних недуг, зокрема, лихоманки або розлади травлення. Крім вітаміну C, груша містить ряд інших вітамінів: A, B1, B2, B6, PP. З елементів, які забезпечує груша, можна перерахувати, зокрема, калій, магній, натрій, залізо, кальцій, мідь, бор і йод. Груші протидіють запорів. Вживання груш впливає також і на стан нашого розуму - бор добре впливає на клітини мозку і концентрацію.
гарбуз
З року в рік цей овоч перестає бути просто прирівняний до Хеллоуїну, і все частіше на наших столах з'являється у вигляді, наприклад, супів. Овоч має багато поживних речовин, накопичених насіння і м'якоті. Гарбуз містить корисні ненасичені жирні кислоти, а також вітаміни, зокрема A, C і групи B. Те, що більшість з нас потішить той факт, що цей овоч низькокалорійний.
горобина
Горобина не є сьогодні популярним продуктом на наших кухнях, колись більш цінували її смакові переваги і користь для здоров'я. З горобини найкраще робити консерви - соки, джеми, сиропи або муси. Те, про що потрібно пам'ятати, це те, що її не можна вживати сирою. Сира горобина містить токсичну кислоту, але досить залити її окропом або заморозити, щоб плоди втратили шкідливу силу. Горобина містить в два рази більше каротину, ніж морква, а також багато вітамінів: A, C, E, K, P, PP. Вживання горобини сприятливо впливає на слизову оболонку і стимулює роботу травної системи.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.