Facebook Pixel

"Відпочивати теж потрібно вчитися", - Настя Іванічева, PR-директор Oh My Look !, G.Bar, SO DODO.

"Відпочивати теж потрібно вчитися", - Настя Іванічева, PR-директор Oh My Look !, G.Bar, SO DODO.

У четвертому випуску - інтерв'ю з Настею Іванічевой, PR-директором Oh My Look !, G.Bar, SO DODO.

 

За освітою ти правознавець. Нерідко PR-менеджером стає журналіст або навпаки. Але для правознавця це досить незвичайний випадок.

Настя Іванічева: Це моя улюблена історія. Я родом з Херсона, а коли ти живеш в досить маленькому місті, дуже складно уявити себе кимось іншим, крім як юристом або економістом. Але на другому курсі університету все-таки щось пішло не так: я почала вести свій блог про моду, ходити на тематичні лекції та зустрічі. Мій блог навіть виграв на спеціальному конкурсі bit.ua! Пізніше я познайомилася з Дашею Зарівної і, здається, змогла переконати її в тому, що повинна працювати з нею на Ukrainian Fashion Channel. Там я працювала рік: організовувала зйомки, писала про моду, вела зовнішні комунікації. Далі була пропозиція від Поліни Ньоні в Bestin.ua; на цьому порталі я провела класних півтора року. А на четвертому курсі перейшла в Helen Marlen Group в відділу маркетингу. Незважаючи на те, що на той момент я вже твердо вирішила, що юриспруденція - не моє покликання, весь цей час я не закидала навчання: ходила на лекції, готувалася на семінари і продовжувала спілкуватися з одногрупниками. Тільки моя мама була в шоці, коли почула, що я не буду юристом: "Ти що, не в собі? Яка мода? "

Як тебе перехантіла Лера Бородіна?

 

Настя Іванічева: Лера мене не Хант. Ми познайомилися, коли я брала у неї інтерв'ю для рубрики "5 улюблених речей" на Bestin.ua. Уже в перших хвилин знайомства я помітила, що Лера - людина з неймовірною харизмою, і зрозуміла: неважливо, з чого і що, але я дуже хочу попрацювати з нею. І ось, через два роки моєї роботи в Helen Marlen Group, Лера зробила пост про те, що шукає маркетинг-менеджера в cервис оренди суконь Oh My Look !. Я вирішила ризикнути і відправила їй лист, а вона дивом згадала наше старе інтерв'ю, мене і просто покликала на співбесіду. Було, до речі, дуже хвилююче. Здавалося, я роблю помилку, йдучи з Helen Marlen (як і раніше, їх дуже ніжно люблю і ціную). Але юнацький максималізм мене не підвів і зараз я працюю в найкращому місці.

 

Піар - це дуже велика сфера, в різних напрямках своя специфіка. Що входить в обов'язки піар-директора Oh My Look !? G.Bar? SO DODO?

 

Настя Іванічева: Моя основна робота - це стратегічний піар і модерування роботи відділу. У Києві в PR працює 15 чоловік, а в інших містах усього задіяно більше 30 співробітників, і роботу кожного з них потрібно координувати, передавати хлопцям цінності бренду, цілі і т.д. Якщо говорити глобально, то наш PR-відділ займається SMM, заходами, роботою з медіа, лідерами думок. Але і все візуальні оформлення, поліграфія, тексти - це теж ми. І, звичайно, просування всіх продуктів, які народжуються всередині компанії.

 

Робота з людьми вимотує емоційно, адже ти постійно в комунікації. Як відновлюєшся?

Настя Іванічева: Ми недавно робили корпоративне відео, в якому у нас запитували: «Що саме класне в твоїй роботі?». Багато відповідали: "Люди". Але потім звучало питання: «Що саме непросте в твоїй роботі?», І все все одно відповідали: "Люди". Це було дуже забавно, але і дуже правдиво. Коли я хочу відпочити, завжди дзвоню своїм друзям, які завжди можуть мене відволікти від будь-яких робочих складнощів. Ще мені дуже допомагають переключитися танці. Коли я танцюю, відчуваю себе дуже красивою.

Скільки годин на день, приблизно, ти працюєш?

 

Настя Іванічева: Як правило, починаю близько 10:00 і закінчую десь о 20:00 або 21:00. По-хорошому, можу і не закінчувати. У мене не буває такого, що я доробила свою роботу - мені завжди є чим зайнятися.

 

Коли я тільки стала PR-директором, дуже переживала буквально з будь-якого приводу, працювала по 20 годин на добу і майже не спала. Писала листи своїй команді о п'ятій ранку, а в офісі вони мені говорили: "Настя, ми все розуміємо, але треба б поспати".

 

Тоді прийшло відчуття, що я потихеньку божеволію. Я була постійно роздратована і виснажена, і не встигала отримувати задоволення від усього того доброго, що з нами траплялося. І довелося зупинятися через силу: о 20:00 я змушувала себе встати і йти додому, тому що чітко розуміла-така робота неефективна, та й до того ж зриви на людях - не найкраща історія.

 

В Японії навіть з'явився вираз "кароші" - смерть від перевтоми. В основному страждають співробітники сфери телебачення, журналістики або PR - де потрібно "бігати". Важливо усвідомлювати, коли ти вже переборщив, і найскладніше - це коли ти починаєш відчувати докори сумління за те, що відпочиваєш. Знайоме?

 

Настя Іванічева: Звичайно. На вихідних, коли лежу без діла, часто задаю собі питання: "Чому ти марнує час? Могла б стільки всього зробити! " Загалом, відпочивати теж потрібно вчитися. Зрозуміло, що якщо ти їдеш у відпустку, нічого на роботі не зупиниться і світ не завалиться. Все залежить від ставлення до цього, від твого рівня перфекціонізму і відповідальності за різні процеси. Пам'ятаю, як їхала в свій перший відпустку в якості PR-директора і написала 45 листів з інструкціями. Я перевіряла всі. І тоді у мого хлопця з'явився хештег # настяотдихает - я шукала вай-фай скрізь і відразу бігла в робочі чати і пошту.

Твій хлопець каже тобі: "Настя, відклади телефон на п'ять хвилин хоча б"?

 

Настя Іванічева: Мій хлопець знайшов свою форму глузування наді мною: завів інстаграм-аккаунт https://www.instagram.com/real_nivanicheva/, де збирає фото, на яких я постійно занурена в телефон. Він нормально до цього ставиться, але турбується: я часто надмірно емоційно, навіть по дрібницях, що виснажує, в першу чергу, мене. А він - інтроверт, спокійний, врівноважений програміст, і завжди знаходиться спосіб мене заспокоїти або показати критичні для мене речі під іншим кутом.

Артур працює з американським офісом, тому теж працює допізна і приходить в 11-12 годин ночі. І якщо ми вечеряємо, то він в комп'ютері, я в комп'ютері - і ніхто нікому ніяких претензій не пред'являє. І, коли хочемо по-людськи поспілкуватися, то просто виділяємо собі час на вихідних і робимо щось разом. Ось, до речі, знайшли вейксерф: ніколи не думала, що хобі для пари - це так круто!

У тебе велика кількість передплатників в інстаграм. Які самі незвичайні питання приходять в директ? І відповідаєш ти на них?

 

Настя Іванічева: Я веду свій Instagram без будь-якої стратегії, але якщо людям щось цікаве, то, звичайно, я беру на себе відповідальність і повинна відповідати на повідомлення. Хоча не на все: одного разу дівчина запропонувала мені накачати губи за пост. Ось на це я не відповіла. У мене не було часу, і я розуміла, що немає сенсу взагалі створювати цю комунікацію.

Про образі. Коли гортаєш твій Інстаграм, створюється враження, що у тебе все так ідеально і чудово. Розкажи про якомусь своєму факапе.

 

Настя Іванічева: Я просто вважаю, що краще писати про хороше. Але факапов у мене дуже багато, вони трапляються мало не щодня. Забула перевірити макет, забула передати якусь інформацію, поставила бар з коктейлями на вході і створила цим же натовп з людей, просто щось не встиг. Я намагаюся вибачати собі такі штуки, робити висновки і йти далі. І робити тільки краще! Наступного разу я таку дурість не зроблю.

Ми належимо до покоління мілленіалов. Кажуть, у нас втрачено величезну кількість можливостей, і, грубо кажучи, ці втрачені можливості нас обмежують. Чи відчуваєш ти це на собі?

Настя Іванічева: Так. Я просто боюся чогось не встигнути. Це почуття, коли все щось роблять, кудись біжать, у всіх щось виходить, а ти повинна одночасно займатися спортом, читати лекції і книги, вчитися і бути прекрасним вчителем. Є люди, які отримують задоволення від самого процесу своєї роботи. А мені відразу потрібні результати, і від цього трохи складніше жити. Ти отримуєш результат, це приносить 10 хвилин радості, а потім ти продовжуєш бігти далі до нових Челлендж.

 

З одного боку, це дуже круто, тому що це драйв, 100 проектів, результати. Але що для тебе важливо крім бігу цього? Які у тебе цінності?

Настя Іванічева: Мені важливо залишатися людиною. Я правда боюся образити або засмутити своїх співробітників через дрібниці і періодично закриваю очі на речі, на які не повинна б, просто тому, що хочу, щоб вони відпочили, хочу, щоб вони були щасливі трохи більше, ніж можуть, щоб хотіли приходити на роботу завтра. У мене немає спеціальної освіти піар-фахівця, я всьому вчилася на практиці, але точно знаю: всього цього досягла тільки тому, що вміла знаходити з людьми спільну мову, розуміти їх, чути. У мене були різні керівники, але з кожним з них я залишилася в хороших відносинах, і ми дружимо досі.

Зараз пишу наш внутрішній тренінг на тему: "Креативний піар = хороший піар". Але спочатку назва була: "Емоційний піар = хороший піар". Зараз дуже багато побудовано на почуттях до людей. Без цього, мені здається, нічого не вийде.

Я знаю, що ти дуже любиш готувати. Які у тебе сніданки? Є якісь улюблені?

Настя Іванічева: Чесно кажучи, не встигаю готувати сніданки, тому що як правило вранці занадто швидкий ритм роботи. Мені набагато простіше прийти в кафе і в очікуванні сніданку займатися своїми справами або почитати фейсбук. А вдома готую тільки вечері.

І що готуєш на вечерю?

Настя Іванічева: Моя коронна страва - різотто з куркою і грибами. Здається, мій хлопець вже скоро перестане його є, тому що кожен раз, коли думаю, чого б такого приготувати, в результаті виходить різотто.

Ми з Артуром обожнюємо досліджувати нові місця: коли відкривається ресторан, перші йдемо туди і все пробуємо. У нас є свої улюблені місця і «свої» страви. Щиро вважаю, що немає нічого смачнішого, ніж яйце-пашот з куркою!

 

Як ти підтримуєш свій імунітет восени?

 

Настя Іванічева: У мене взагалі окреме ставлення до всього цього. Довгий час були проблеми зі шкірою - щоб їх вирішити, я побувала, здається, у всіх київських гастроентерологів і гінекологів, пила всілякі гормональні препарати. Лікувала шлунок, а в підсумку виявилося, що з ним у мене все в порядку. Лікар порадив мені гомеопатію, я почала ходити на заспокійливі масажі, ванни. Як тільки перестала приймати гормональні вітаміни на травах Pulsatilla compositum і Magnesium, почала відчувати себе зовсім по-іншому.

 

А як борешся з сезонними захворюваннями?

 

Настя Іванічева: Я, слава Богу, рідко хворію, але якщо вже занедужую, то п'ю чай з малиною, залишаюся вдома і просто даю собі відпочити.

Пила ти колись Омега 3, колаген і / або амінокислоти?

 

Настя Іванічева: ПилаОмега 3 . Адже це риб'ячий жир, вірно? Але в юності, коли займалася танцями і мені потрібно ще більше енергії і сил.

Що завжди є в твоєму холодильнику? 5 продуктів.

 

Настя Іванічева: Дуже багато води, моцарелла - це те, що я можу з'їсти вранці, якщо не встигаю поснідати - яйця, ягоди і фрукти.


Користуєшся ти бальзамом для губ? Якщо так, то який твій улюблений?

 

Я купую багато різних майже кожен місяць, але повертаюся до улюбленого Lancôme Juicy Shaker або Lucas Lip Balm.

Що, крім сукні, робить жінку жіночною?

 

Настя Іванічева: Розуміння того, чого вона хоче в житті. Коли дівчина усвідомлює, для чого живе, що робить її щасливою, що її радує, коли їй зрозумілі її орієнтири - тоді вона гармонійна.

 

Чи не впливає на відносини з людьми твоя керівна посада? Не буває такого, що ти приходиш додому і командуєш: "Давай, зроби це".

 

Настя Іванічева: (сміється) Так, буває. Буквально ось днями приїхала з відрядження і попросила Артура щось зробити, а він зробив все не так. І я почала скаженіти, хоча ловила себе на думці, що виглядаю дуже нерозумно. Адже в тому, що він зробив щось не так, немає нічого страшного. Іноді такі речі відбуваються у мене з мамою, я просто вибираю неправильні формулювання і говорю не так, як потрібно було б. Причому з співробітниками я так не розмовляю. Саме на батьках і на хлопця це позначається найбільше. І з цим потрібно боротися.

 

Чи хочеш ти велику сім'ю?

 

Настя Іванічева: Ні, не хочу. Я народилася в маленькій родині: я, мама і тато. І мені було добре. Хотіла б двох дітей, напевно, але не думала про це, якщо чесно. Колись у мене був план, що в 25 років у мене вже має бути двоє дітей. Але ось 25 вже скоро, і я, здається, не особливо встигаю.

Чи є у тебе якісь щоденні ритуали?

 

Настя Іванічева: Нещодавно ми бурхливо відзначали весілля близької подруги, і, коли я прокинулася на наступний день, виявила, що речі акуратно стопкою складені і макіяж змитий. І так завжди. А ще я щоранку у ванні 15-20 хвилин і завжди сплю з пучком на голові.

 

Настя, ти щаслива людина?

 

Настя Іванічева: Так, абсолютно. В один день трохи більше, в іншій - трохи менше, але у мене точно є все, щоб називати себе щасливою людиною.




Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.