Facebook Pixel

Що таке пептиди та в яких сферах вони використовуються?

Що таке пептиди та в яких сферах вони використовуються?

З кожним роком ми не молодіємо і наша шкіра теж, вона зазнає шкідливого впливу вітру, пилу і навіть від самих себе. Шкіра втрачає пружність, гладкість, на ній з'являється висипання, вікові зміни, зморшки, складки, втрачається форма обличчя. Уповільнити процес старіння можливо завдяки пептидам.
На сьогоднішній день слово “пептиди” використовується в кількох сферах і відомо воно не багатьом.

Пептиди - це органічні речовини, які нормалізують життєдіяльність клітин в організмі. Вони регулюють, визначають і підтримують ріст і розвиток нових клітин. />Косметологічний вплив

Пептиди самі по собі є унікальною речовиною, вони проникають у глибокий шар шкіри, доходячи до рівня живих клітин, тому відновлення шкіри починається з самої глибини і в результаті надовго зберігає молодість.

span>
Пептиди являють собою молекули амінокислот, з'єднані між собою в ланцюжок.

< 

На ринку представлено безліч препаратів на основі пептидів, які сприяють не тільки формуванню нових клітин, але і за рахунок них і шкіра наповнюється колагеном та омолоджується.
Завдяки тому, що стан шкіри підтримується пептидами, вона захищена від шкідливого впливу навколишнього середовища, а також пептиди:

  • зменшують появу зморшок

  • сприяють зволоженню та борються з початковими факторами старіння

  • допомагають сформувати контур обличчя

  • підвищують тонус

  • допомагають шкірі виробляти колаген


За будь-яких умов пептиди здатні підтримувати життя як нових активних клітин, так і зрілих, регулюючи їхній метаболізм. Вони відіграють важливу роль при відновленні нормальної життєдіяльності клітин та антиоксидантним ефектом для організму загалом. Варто сказати, що ці речовини є носіями інформації для вироблення генів, які також стосуються омолоджування, запускають процеси відновлення.  dir='ltr'>
До речі, молекули пептидів за своєю природою дуже маленькі і вони здатні проникати в найглибші пори і шари шкіри стимулювати виробництво активних речовин. Також відновлюють циркуляцію колагену у верхньому шарі шкіри, нормалізують стан кровоносних судин. Завдяки цьому покращує колір обличчя та зменшується кількість пошкоджень на шкірі.  


Крім позитивного впливу пептидів на шкіру, вони також добре впливають на стан волосся, сприяють виникненню нових волосяних фолікулів, зміцнюють волосся і прискорюють його зростання.

 

Пептиди в продуктах харчування та лікарських засобах

Важливі антиоксиданти - пептиди містяться в багатьох продуктах харчування, особливо білках: м'ясо, риба та зелень.

При вживанні цих продуктів природний білок розщеплюється в процесі травлення на пептиди, які добре засвоюються в шлунку.
Пептиди активно використовують у ліках, які незабаром стали застосовувати як біологічно активні добавки. Вони допомагають впоратися зі стресом, знижують запальні процеси в організмі і підвищують потенцію. span>

Застосування пептидів у спорті


Амінокислоти - це структурний білок органічного та неорганічного походження. Деякі їх організм здатний виробляти самостійно, вона називаються замінними, а ті, які організм неспроможна виробляти - незамінними. Але наш організм потребує і тих, і в інших. може знайти у продуктах, якими харчуємося щодня та у спортивних добавках.
Пептиди впливають на вироблення гормону росту, здатні усунути болючі відчуття при ушкодженнях, уповільнюють процес старіння не тільки шкіри, а й органів. До речі, пептиди широко використовуються в бодібілдингу для того, щоб наростити м'язи та надати тілу рельєфності. І при активних фізичних навантаженнях, досягненні ідеального тіла, ретельно підібраного харчування організм не отримав стрес і підтримував такий стан ще тривалий час.


Пептиди для покращення сну та відновлення

Це спеціальний вид пептидів – DISP. Вони забезпечують міцний сон, усувають стрес та безсоння, нормалізують стан нервової системи. Після вживання стероїдів, які часто призводять до агресивного стану спортсмена, дані пептиди допомагають боротися з тривожністю і агресією, що виникла. Деякі пептиди здатні підвищити концентрацію уваги, стимулюють функції головного мозку та допомагають справлятися з фізичними та іншими видами навантажень.

Косметичні засоби та процедури з пептидами

Крім того, щопептиди знаходяться в косметичних засобах по догляду за шкірою, їх також використовують і в процедурах, таких як мезотерапія та лазерне шліфування.
Цю косметику вважають однією з найдієвіших, тому що дійсно уповільнюють процес старіння та омолоджує шкіру. Але для цього варто регулярно нею користуватися та правильно застосовувати на очищену заздалегідь шкіру. Якщо нанести засіб з пептидами на погано підготовлену шкіру, ефекту омолодження ви не побачите. Косметологи твердять, що використання такої косметики дає швидкий результат і всього через півтора місяці можуть зникнути зморшки навколо очей. у складі яких є пептиди, проконсультуйтеся зі спеціалістом.

Стаття написана штатним письменником Biotus. p>

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.