Facebook Pixel

Потреба вагітної у вітамінах і мінералах

Потреба вагітної у вітамінах і мінералах

Як правило, щоденний раціон не достатній, щоб забезпечити потрібну кількість кальцію, заліза, цинку, магнію і вітамінів групи B (в тому числі фолієвої кислоти). Попит на деякі мінерали і вітаміни при вагітності інші, ніж зазвичай, тому що необхідним є задоволення ваших потреб і малюка. У препаратах, які були розроблені спеціально для вагітних, деяких з цих компонентів може не бути зовсім, а навіть якщо вони і є, то в кількості недостатньому для двох. Звичайно, жоден комплект, навіть призначений спеціально для вас, не покриває 100 відсотків добової потреби у вітамінах. А є лише доповнення до правильній дієті, проте вони розроблені з думкою про майбутніх мам з урахуванням великих потреб і ослабленого "споживання" необхідних компонентів їжі (пов'язані хоча б з ранковою нудотою або гормональними змінами).

5 важливих правил


Таблетки, це тільки доповнення до дієти. Хоча дослідження підтверджують, що жінки, які їх застосовують, здоровіше, і народжують сильних дітей, в той же час відомо, що це стосується тільки вагітних, які одночасно не набрали надмірну вагу і забезпечили організм разом з їжею усіма цінними поживними речовинами.
Лікування залиште лікарям. Основні комплекси мінералів і вітамінів, доступні без рецепта, це, перш за все, профілактика. Якщо тебе щось турбує, і ви підозрюєте, що винуватцем є конкретні недоліки, проконсультуйтеся з лікарем.
Перш, ніж проковтнути таблетку, уважно прочитайте інформацію, що міститься в листівці. Навіть якщо добавка призначена для вагітних жінок, можуть бути й інші протипоказання.
Вітаміни та мінерали не використовуйте на запас. За день варто приймати тільки рекомендовану дозу: прийом всередину кількох таблеток одночасно може заподіяти тобі шкоду.
Препарати можна міняти, але не з'єднувати. Пам'ятайте, щоб не можна використовувати кілька одночасно. Це загрожує передозуванням! .
Надлишок деяких мінералів
Для здоров'я небезпечні не тільки недолік, але і надлишок деяких компонентів. При вагітності особливо небезпечний надлишок натрію (сприяє, наприклад, гіпертонії). Дослідження показують, що багато вагітних отримує його в три рази більше, ніж потрібно, тим часом, деякі препарати доступні без рецепта набори. У щоденному раціоні українок, які чекають дитину відбувається також надлишок фосфору - це не дуже добре, тому що фосфор послаблює всмоктування багатьох інших важливих сполук, а також вітаміну А. А він впливає сприятливо на стан шкіри і нігтів, але в дуже великій дозі призводить навіть до депресії, головного болю і блювоти. Тим часом, обидва ці компоненти можна знайти в наборах вітамінів і мінералів (передозування вітаміну А, вам не загрожує доти, поки ви отримуєте його тільки з їжі).

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.