Facebook Pixel

Причини і ознаки дефіциту цинку

Причини і ознаки дефіциту цинку

При нестачі цього мікроелемента (хронічні захворювання), можуть виникнути проблеми: випадання волосся, відсутність пильності, зниження смаку та нюху. Не можна сказати, що дефіцит цинку зустрічається часто, але деякі люди можуть відчувати його нестачу. І хоча елемент до кінця не вивчений, він безумовно є невід'ємний. У разі, нестачі цього мінералу, що виникає проблеми у виробництві здорових нових клітин і збереження енергії, статевої і репродуктивної функції.

Ось лише деякі ознаки, за якими можна це визначити дефіцит цинку в організмі:

- безпричинна втрата ваги

- довго незагойні рани

- настороженість і відсутність пильності

- зниження нюху і смаку

- пронос

- втрата апетиту

- відкриті рани на шкірі

Фактори ризику

Дефіцит цинку в період вагітності може призвести до виникнення передчасних пологів і затримкою розвитку плода (фізичному і розумовому). Цинк забезпечує надходження поживних речовин в шкіру і інші органи, регуляцію імунної та нервової систем, необхідний для росту і ділення клітин. Не менш важливим є цинк у виробництві сперматозоїдів, а його дефіцит може стати причиною чоловічого безпліддя. Перед плануванням дитини, рекомендовано обом партнерам, переглянути свій раціон харчування і ретельно підібрати продукти з високим вмістом цинку. До групи ризику зазвичай входять немовлята, жінки-годувальниці і літні люди, які мають обмеження в своєму раціоні. Однак вагітні жінки більше за інших, мають потребу в цьому корисному елементі.

Діагностика дефіциту цинку

Цинк, має особливість розподіляється в невеликій кількості між клітинами, що ускладнює виявлення дефіциту за допомогою простого аналізу крові.

Якщо лікар все ж запідозрив брак цинку, він повинен перевірити плазму крові на точні свідчення, а також направити пацієнта на здачу інших тестів. Вони можуть включати аналізи сечі і пасма волосся, для точного вимірювання вмісту цинку.

Іноді дефіцит цинку є симптомом іншого стану. Наприклад, в деяких випадках мінерал обробляється в організмі, але не засвоюється досить добре. Недостатня кількість елемента в організмі призводить до порушення засвоєння міді. Доктор безумовно знає про ці тонкощі і повинен провести додаткове тестування, для з'ясування причин його дефіциту.

Лікування дефіциту цинку

Лікувати дефіцит цинку, зовсім не просто. Перше з чого потрібно почати, так це змінити або доповнити свій раціон харчування продуктами багатими на мінерал. Для початку оціните, чи вистачає в раціоні харчування червоного м'яса, м'яса птиці, крупи, зародків пшениці, дикого рису і устриць.

Веганам і вегетаріанцям, складніше отримати необхідну кількість цинку з продуктів. В якості альтернативи можна спробувати запечені боби, кешью, горох і мигдаль, а також інші продукти багаті цинком.

Але більш доступний мікроелемент в натуральних добавках і в складі мультивітамінний комплексів. Він також міститься в деяких ліках від застуди, хоча не потрібно приймати ліки, якщо немає показань. Легше купити добавки, які містять цинк. Інтернет-магазин Біотус, представляє велику кількість натуральних препаратів з цинком, які допоможуть подолати труднощі зі здоров'ям і поліпшити якість життя.

Коли краще наносити візит до лікаря?

У більшості випадків недолік цинку не є надзвичайною ситуацією. Проте, при вагітності і годуванні груддю, а також у разі його дефіциту, негайно звернулися до фахівця, тому, що мінерал необхідний для здорового розвитку плоду в утробі матері.

Якщо у вас діарея, викликана нестачею цинку, яка триває кілька днів, слід викликати лікаря. Цинк - це мінерал, який допомагає кишечнику боротися з інфекцією і без його участі хвороба загострюється.

Необхідно звернутися до свого лікаря, якщо у вас виникне запаморочення або нудоту; раптово виникає головний біль, яка довго не проходить; несвідомий стан.

Відновити нестачу цинку найлегше за допомогою збалансованого харчування і правильно підібраних натуральних препаратів. Кожен може вирішити цю проблему, без особливих зусиль, потрібно лише тільки подбати про себе і задовольнити потреби організму.

Медичний огляд від Дебри Салліван PhD, MSN, RN, CNE, CO, 1 4 червня 2017 г. - Автор Кетрін Уотсон

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.