Facebook Pixel

Застосування і користь арганового масла.

Застосування і користь арганового масла.

Уявіть фрукт, настільки соковитий, що навіть гірські кози підіймаються на дерева щоб поласувати їм! Усередині цього невеликого фрукта знаходиться маленьке ядро, з якого вичавлюють Арганова масло. Його здавна використовували як харчову добавку, для лікування ран і щоб позбутися від висипань, а також для краси шкіри і волосся. Ці дерева настільки цінні, що в 1998 році арганового ліс в Марокко був оголошений біосферним заповідником ЮНЕСКО.

Історія використання арганового масла

Масло Аргана відбувається не тільки з Марокко. Люди з усього світу використовували його в своїх цілях для лікування укусів комах, шкірних інфекцій і акне. І сьогодні його використовують не тільки жінки, а й чоловіки по всьому світу як ефективний зволожуючий засіб для волосся і шкіри.

Одна з основних причин неймовірних цілющих властивостей арганового масла полягає в тому, що воно містить величезну кількість вітамінів А і Е, а також воно антиоксидантів, омега-6 жирних кислот і лінолевої кислоти. Дослідження показують, що після нанесення на шкіру вона стає більш зволоженою і сяючою.

При зовнішньому застосуванні, трокоферол з вітаміну Е допомагає прискорити вироблення нових клітин шкіри і волосся. Ось чому косметичні компанії додають до складу своєї антивікової косметики по догляду за обличчям і волоссям саме Арганова масло.

Щоб витягти максимум користі з маленького горішка, вам не потрібно купувати дорогі продукти по догляду за обличчям і волоссям. Ви можете купити тільки масло, додаючи його в вашу щоденну процедуру по догляду за тобою. Правда, 100% Арганова масло дорого коштує, але на щастя економно витрачається - всього 1-2 краплі в день.

12 переваг арганового масла

Відомо 12 способів використання цього антивікового, зволожуючого і повністю органічного масла в ваших щоденних косметичних процедурах.

1.Ночное зволожуючий засіб.

Масло Аргана швидко поглинається шкірою і не залишає жирного сліду. Після вмивання очищує засобом візьміть краплю олії на руку, нехай нагріється до кімнатної температури. Нанесіть круговими рухами на обличчя і область шиї.

У зимовий період або при сухому кліматі вам може знадобитися на кілька крапель олії більше; але пам'ятайте використовувати економно. Це масло ніжне і його можна використовувати під очі.

Нанесіть 1 краплю на обличчя пальцями у напрямку від спинки носа до скронь і назад. Потім нанесіть краплю під очі таким же рухом. Вітаміни А і Е, які входять до складу масла, допоможуть позбутися від зморшок і зберегти цю зону ніжною і зволоженою

2.Тонік для особи

Тонізація шкіри - дуже важливий крок у щоденному догляді за особою. Для сяйва всього особи додавайте 2-4 краплі в 240-250мл вашого звичайного засобу (тоніка) або навіть краще - приготуйте ваш особистий тонік будинку!

Для цього вам знадобитися пакетик зеленого чаю, який потрібно залити 1 чашкою фільтрованої кип'яченої води і дати настоятися 7-10 хвилин. Через деякий час вийміть пакетик і дайте рідини охолонути до кімнатної температури. Додайте 1-2 краплі будь-якого ефірного масла на ваш смак (лимонного, апельсинового або олії чайного дерева), ну і звичайно 2-4 краплі олії Аргана і перелийте в зручну пляшку.

Використовуйте вранці та ввечері після вмивання і зволоження.

3.Пілінг

Нескладно зробити пілінг-маску в домашніх умовах, і вона буде значно дешевше, ніж покупна, а з додаванням олії Агра ви отримаєте також антивіковий ефект!

Щоб перевірити на собі дивовижні властивості арганового масла під час пілінгу, просто змішайте 1 столову ложку коричневого цукру і кілька крапель олії Аргана в піалках. Втирати в обличчя круговими рухами 2-4 хвилини; приділіть особливу увагу зоні висипань і сухим зонам особи. Змийте теплою водою і витріть обличчя рушником.

Регулярне використання пілінгу допомагає прибрати омертвілі шар шкіри і зменшити появу зморшок, надає особі свіжий і відпочив вигляд. За допомогою коричневого цукру поживні речовини з масла Аргана швидше проникають в шкіру. Використовуйте цей пілінг не тільки на обличчя! Якщо у вас сухі лікті або п'яти (або під час домашнього педикюру) використовуйте подвійну порцію пілінгу для видалення загрубевших клітин!

4.Акне

Чудова новина для тих, хто, що страждає від висипань -дослідження довели, що Арганова масло здатне зменшити вироблення шкірного сала у людей з жирною шкірою! Жінки, які ніколи раніше не страждали від акне, виявили але зіткнулися з цією проблемою вже в 30 і 40 років знають як важко його лікувати. Спеціальні крему часто коштують недешево, і в перспективі можуть завдати більше шкоди, ніж користі. Так як Арганова масло містить линолієва кислоту, воно допомагає зменшити запалення, і вилікувати пошкоджені клітини шкіри. Якщо ви використовуєте масло Аргана в якості зволожуючого засобу, але в той же час лікуєтеся від акне, нанесіть краплю олії на проблемні ділянки шкіри вбиває рухами. Для боротьби з особливо складними висипаннями перед нанесенням масла протріть обличчя тоніком з маслом чайного дерева. Масло чайного дерева доповнює властивості арганового масла і виконує антибактеріальні, анти-вірусні і анти-грибкові функції. Разом вони можуть допомогти боротися зі складними формами акне, допомагають знизити запалення і рубцювання.

5. Розтяжки

Агранова масло може допомогти запобігти розтяжки шляхом поліпшення еластичності шкіри. Розітріть 2-3 краплі руками на живіт, стегна або інші проблемні області. Вітамін А і вітамін Е допоможуть омолодити шкіру під час зволоження і запобігти появі розтяжок. Якщо у вас вже є розтяжки, почніть відхід з пілінгу масажним маслом Аргана і коричневим цукром в проблемних зонах перед прийомом ванни.

6.Порези і роздратування

Порізи і роздратована шкіра неприємна і виглядають непривабливо. Масло Аргана є ефективним засобом після гоління як для чоловіків, так і для жінок. Розітріть краплю або дві масла в руках і злегка помасажуйте запалені ділянки. Дивовижні цілющі засоби масла вражаючі. Багато відзначили зменшення врослого волосся після його постійного використання.

7.Увлажняющее засіб для тіла

Як тільки ви побачите чудове дію арганового масла на обличчі, ви безумовно захочете використовувати його і на тілі! Додайте пару крапель арганового масла в інше масло (кокосове, оливкова, жожоба, солодкого мигдалю або кунжутне) і використовуйте як лосьйон для тіла. Якщо у вас дуже суха шкіра або незагоєні рани на ліктях або інших областях, нанесіть трохи більше масла на ці зони для найсильнішого ефекту.

8. Незмивний кондиціонер і стайлер

Масло Агра корисно не тільки для шкіри - воно також відмінно підходить для волосся. Оскільки це масло нежирне, воно ідеально підходить в якості незмивною кондиціонера для волосся, полегшуючи процес укладання та нейтралізуючи посічені кінчики! Масло Аргана допомагає укласти волосся, які пушаться і електризуються, захистити при використанні фена, бігуді і прасок для волосся. Доведено, що Арганова масло сприяє росту волосся, так що не зайвим буде зробити масаж шкіри голови. Залежно від товщини, текстури, стану і довжини вашого волосся вам може знадобитися від 1 краплі до 3 крапель олії. Щоб не переборщити, нанесіть спочатку 1 краплю і розподіліть на довжину і кінчики. Якщо буде потрібно, додайте ще пару крапель, а залишки розітріть на шию і руки.

9. Маска нічного дії (глибоке зволоження)

Якщо у вас сухі, ламкі волосся, один раз в тиждень на ніч можна робити маску з аргановою олією на ніч. 4-10 крапель олії кімнатою температури масажуйте в шкіру голови. Потім розподіліть на всю довжину до кінчиків, зав'яжіть волосся і надіньте шапочку. Вранці вимийте волосся звичайним способом, щоб не залишилося жірноти. При лупи або сухості шкіри голови, рекомендується робити маску 2 рази на тиждень.

10. Бальзам для губ

Арганова олія корисна не тільки для обличчя та волосся; воно також прекрасно використовується в якості аналога бальзаму для губ або як заміна гігієнічної помади! Втирайте 1-2 краплі в губи, і витріть надлишок.

Масло тільки вилікує потріскані губи, але і допоможе пом'якшити та зволожити їх. У зимовий період тримайте масло при собі, щоб уникнути тріщин на губах.

11. Нігті

Давайте поговоримо про те, як масло може допомогти вашим нігтям! Нежирне Арганова масло - ідеальне лікування для кутикул і нігтів. Змийте лак з нігтів на руках і ногах зробіть ванночки. Капніть по краплі на кожен ніготь і втирайте в кутикулу. Залиште на нігтях на годину. Ретельно змийте залишки масла і нанесіть лакове покриття. Масло допоможе зволожити кутикулу і запобігти появі задирок.

12. Сухі ноги і п'яти

Якщо вас переслідує проблема сухої потрісканої шкіри на ногах або п'ятах, рекомендують використовувати пару крапель олії для втирання в проблемні зони. Визначити необхідну кількість масла можна тільки індивідуально, залежно від того, наскільки суха у Вас шкіра.

Після нанесення масла одягніть пару зручних шкарпеток, щоб дати маслу можливість краще вбратися. Краще робити процедуру ввечері і приділити їй не менше 20 хвилин.

Як зберігати Арганова масло

Щоб насолодитися усіма незліченними корисними властивостями арганового масла, використовуйте його щодня для догляду за сухою шкірою обличчя та шкірою голови, для укладання, від зморшок і для усунення висипань. Масло зволожує шкіру і волосся, в результаті ваша шкіра виглядає більш молодою та здоровою.

Зберігайте масло темному, сухому місці, добре закритим. Рекомендовано користуватися маслом 6 місяців з дня відкриття для кращого результату. Для початку краще купити маленький пухирець і використовувати до кінця. Не купуйте дуже велику пляшку, так як ви просто можете не встигнути все використовувати і масло зіпсується.

Де купити Арганова масло

Дуже важливо - купуйте високоякісне масло. На жаль, є багато компаній, які замінюють Арганова масло дешевими аналогами. Тому купувати найкраще в перевірених магазинах. Низькоякісне масло не дасть вам того ж ефекту як 100% Арганова масло, так як не містить таку ж концентрацію поживних речовин. Ви отримуєте те, за що платите, тому будьте обережні і уважно читайте написи на етикетках. Тому, вибираючи собі Арганова масло, шукайте 100% Арганова масло холодного віджиму. Гарне, чисте Арганова масло буде дорожче, але якщо порівнювати кількість продуктів, які ви можете їм замінити (креми навколо очей, зволожуючі креми, тоніки, масло для волосся і бальзам для губ, і т.п.), це того варто.

Побічні ефекти від арганового масла

Будьте уважні, користуючись аргановою олією, якщо у вас алергія на горіхи. Воно може викликати алергічну реакцію. Перед покупкою масла краще протестувати його на внутрішній стороні зап'ястя на алергічну реакцію.

Зміст
  • Історія використання арганового масла
  • 12 переваг арганового масла
  • Як зберігати Арганова масло
  • Де купити Арганова масло
  • Побічні ефекти від арганового масла
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.