Facebook Pixel

Що таке пробіотики?

Що таке пробіотики?

Думаю, що кожна людина стикався з необхідністю вжиття бактерій, які сприяли б налагодженню роботи шлунково-кишкового тракту.

Прибуток - це корисні бактерії, які покращують здоров'я вашого кишечника і відповідно ваше самопочуття. Найчастіше їх можна знайти в кисломолочних продуктах, як харчових добавок і ліків. Якісний склад бактеріальної флори у кожної людини різний і залежить від штамів, спочатку сформували флору дитини після народження, стилю харчування і частково пов'язаний зі спадковою схильністю.

Вчені поділяють пробіотики на дві групи:

  • лактобактерії - це позитивні анаеробні молочно-кислі бактерії, які перетворюють весь цукор в молочну кислоту.

  • біфідобактерії - це анаеробні мікроорганізми, які захищають, очищають і насичують мікрофлору кишечника.

Лакто-і біфідобактерії існують тільки разом, вони неподільні, а навпаки доповнюють один одного, в результаті чого позитивно впливають на наше здоров'я.

До пробіотиків належать тільки ті бактерії, які в ході клінічних досліджень продемонстрували корисний, для здоров'я, результат. Крім того, вони повинні володіти рядом додаткових властивостей: стійкістю до дії шлункового соку і жовчі, повинні надавати захисну дію на слизову оболонку шлунка і кишечника, обмежуючи можливість розмноження в ній патогенних (шкідливих) бактерій і пригнічуючи їх активність.

різновиди прибутків
Виділяють пробіотики , які підходять для дітей від 2-х до 12-ти років. Формула збагачена таким типом прибутків, які знайдені в грудному молоці. Вони сприяють зростанню біфідобактерій і лактобацил.

Мало хто чув про такий пробіотики, як колострум . Це один з дієвих натуральних препаратів, який виготовляється з коров'ячого молозива. Він захищає організм від попадання різних інфекцій і бактерій, активізує антитіла до вірусів і грибів. Колострум вважають ефективним пробиотиком, який нормалізує роботу кишечника. Фахівці виділяють колострум, як незамінний засіб для дитячого організму.
Не більше відомий пробіотик сахароміцети буларді - це засіб, який підтримує шлунково-кишковий тракт у здоровому стані, забезпечує флорою і здорового балансу кишечника. Також він результативно бореться з зовнішніми факторами стресу.

Існують також пробіотики дофілус для здоров'я ротової порожнини. Вони підтримують порожнину рота і горло в здоровому стані, захищаючи від шкідливих бактерій. Зміцнює захисну функцію кишечника і допомагає поліпшити дихання. У маленьких дітей при прийомі пробіотиків зменшується частота кольок і налагоджується робота шлунка, тим самим покращуючи травлення.

Корисні властивості

У прибутків є безліч позитивних функцій, а саме:

  • зміцнюють імунну систему

  • підвищують рівень енергії завдяки вітаміну B12

  • усувають проблеми з кишечником

  • покращують стан шкіри

  • допомагають при застуді і ускладненнях

  • допомагають скинути вагу

  • допомагають регулювати перетравлювання їжі і її засвоєння

  • відновлюють мікрофлору кишечника, при запорах і гастритах.

Фахівці призначають препарати також при застудах, стресах, бронхіальній астмі і алергії.

Але найчастіше пробіотики використовують, сумісно з антибіотиками. Так як антибіотики вбивають мікрофлору кишечника, а пробіотики допомагають відновити стан організму після хвороби. Прибуток рекомендують приймати мінімум тиждень після вживання антибіотиків.

Варто сказати, що недолік прибутків в нашому організмі призводить до серйозних порушень, а саме: проблемами травлення та порушеннями обміну речовин, в наслідку це прводіт до погіршень стану шкіри, висип і запалень, знижується імунітет і на тлі цього виникають серйозні захворювання внутрішніх органів.

Крім препаратів, які містять пробіотики , є також і натуральні продукти, які мають в складі не менш сприятливих бактерій. Наприклад, йогурт, кефір, квашена капуста, кілька видів сиру (гауда, моцарелла, чеддер і сир), яблучний оцет. Молочні продукти з вмістом пробіотиків варто вживати щодня для того щоб убезпечити свій організм і імунітет від впливу негативного впливу навколишнього середовища.

Прибуток займають важливе місце в нашому житті, а саме підтримують наше здоров'я. Не обов'язково приймати препарати, пробіотики можна знайти і в натуральних, добре відомих нам, продуктах. Якщо ж ви помітили погіршення свого здоров'я, то самостійно призначати собі прийом пробіотиків не варто. Найкраще звернутися до фахівців, які проведуть обстеження і призначать вам правильний курс на одужання.

Стаття написана штатним письменником Biotus.

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.