Facebook Pixel

Профілактика і лікування кору

Профілактика і лікування кору

Міністерство охорони здоров'я України назвало головну причину спалаху захворюваності - низький рівень імунізації населення. Кір - це гостре інфекційне захворювання, що має високий рівень сприйнятливості. Основними симптомами захворювання є висока температура, запалення слизових оболонок порожнини рота і дихальних шляхів, а також плямисто-папульозний висип на шкірі і загальна інтоксикація.

При кору та інших інфекційних захворюваннях потрібні вітаміни і гомеопатичні ліки, які зможуть полегшити симптоми хвороби і запобігти ускладненням.

Для поліпшення обміну речовин, процесу зростання, а найголовніше в даному випадку - підвищення стійкості організму до інфекцій, потрібен ретинол, які ще називають вітаміном А. В плодах червоного, оранжевого кольору, таких як морква, помідор, гарбуз, шипшина і смородина, міститься каротин, який після надходження в організм перетворюється в ретинол. Його добова потреба: 1,5-2,5 мг.

За допомогою вітаміну Е ви зможете нормалізувати обмін білків і вуглеводів, функцію статевих залоз і поліпшити роботу серцевого м'яза. Недолік цього вітаміну призводить до підвищення проникності і ламкості капілярів. Добова потреба: 10 - 12 мг.

Тіамін, більш відомий як вітамін В1, приводить в норму обмін речовин, функціонування нервової системи, а також підвищить опірність організму до інфекцій. Його добова потреба: 1,5-2 мг.

Вітамін В2 (рибофлавін) потрібен для нормалізації нервової системи і, що дуже важливо - печінки, адже під час лікування саме на неї припадає сильне навантаження різними препаратами. Добова потреба: 2 -2,5 мг.

Вірус кору вражає слизові оболонки очей і дихальні шляхи, а також атакує центральну нервову систему і слизові оболонки кишечника. Тому при профілактиці і лікуванні в першу чергу варто звернути увагу і підтримувати всі ці органи і функції в організмі за допомогою вітамінів.

Обов'язково введіть в свій раціон вітаміни А і С, адже вони перешкоджають ускладнень. Починати приймати їх варто не тільки коли вже захворіли, але і коли є загроза підхопити вірус - наприклад, в дитячому садку, коли один з малюків захворів на кір. І принципово важливо зробити щеплення від кору - це допоможе значно зменшити шанси підхопити цей вірус.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.