Facebook Pixel

Розкішне волосся, порцелянова шкіра: чим корисний біотин?

Розкішне волосся, порцелянова шкіра: чим корисний біотин?

Доглянуте волосся, міцні, здорові нігті і гладка шкіра здавна вважаються кращими прикрасами жінки. Адже їх зовнішній вигляд і стан красномовніше будь-яких слів! Останні дослідження вчених доводять, що для підтримки здоров'я і краси локонів, шкіри і нігтів потрібно налягати на один з найгучніших вітамінів - біотин. Чому біотин так популярний сьогодні? І чим небезпечний дефіцит цього нутриента для організму?

Що таке біотин: наукові дослідження

Біотин - це високоактивний нутрієнт, який відноситься до вітамінів групи B. Водорозчинний вітамін B7 потрапляє в організм лише з продуктами харчування, тому при його дефіциті потрібно додатково приймати дієтичні добавки. Напевно, ви не раз чули про харчові добавки з біотином, які сприяють росту волосся, розгладженню шкіри і зміцненню нігтів. Але чи є наукові дослідження, які доводять ефективність цього вітаміну?

Як пише Сара Бейкер - сертифікований холистический тренер по здоров'ю і харчуванню, в США недавно проводилися 2 клінічних дослідження, які дали добрі результати. В експерименті брали участь люди з проблемами випадання волосся. Після декількох місяців прийому дієтичної добавки з біотином у всіх добровольців помітно збільшився ріст волосся.

Також науково доведено, що біотин бере участь в перетворенні жирів і вуглеводів в енергію, підтримує роботу надниркових залоз, допомагає усунути хронічну втому, зміцнює нервову систему, а також стимулює зростання нігтів і регенерацію клітин шкіри. При дефіциті біотину найчастіше починають истончаться нігті і випадати волосся, а шкіра стає сухою і швидше починає старіти. Дієтичні добавки з високим вмістом біотину ефективно заповнюють баланс цього нутриента в організмі, що благотворно позначається і на стані волосся, шкіри та нігтів.

Вітамін В7: нутрієнт здоров'я

Як ми вже писали, біотин - це не тільки вітамін краси, а й високоактивна речовина, яка бере участь у багатьох життєво важливих функціях організму. Які ж корисні властивості вітаміну В7 ?

Біотин бере активну участь в обміні вуглеводів, жирів і білків, перетворюючи їх в енергію. Ферменти, які містять біотин, активують реакції в організмі для виробництва жирних кислот і розпаду амінокислот.

Зміцнює нігтьову пластину. Науково доведено, що біотин ефективно зміцнює ламкі, нездорові нігті. Так, в одному дослідженні 8 осіб з ламкими нігтями отримували 2,5 мг біотину на добу протягом півроку. В результаті товщина нігтів збільшилася на 25% у всіх учасників. В іншому дослідженні за участю 35 осіб з ламкими нігтями вживання 2,5 мг біотину на добу покращувало стан нігтів у більшості учасників.

Підтримує здоров'я волосся, активізує їх зростання. Клінічні дослідження підтверджують, що недолік біотину в організмі викликає випадання волосся. Але чи покращує біотин ріст волосся у здорових людей, - ще не доведено.

Відіграє важливу роль під час вагітності. Дослідження на тваринах показали, що дефіцит біотину під час вагітності може викликати вроджені дефекти у потомства. Але перед прийомом цього нутриента під час вагітності або годування слід проконсультуватися з лікарем.

Знижує рівень глюкози в крові. Вчені з'ясували, що концентрація біотину в крові у людей з цукровим діабетом набагато нижче, ніж у здорових. Кілька досліджень також показали, що добавки біотину в поєднанні з хромом знижують рівень глюкози в крові у пацієнтів з цукровим діабетом II типу.

Покращує стан шкіри. Люди з дефіцитом біотину часто стикаються з такими проблемами шкіри, як: надмірна сухість, утворенню мімічних зморшок, поява висипань і почервонінь, лущення. Дефіцит вітаміну В7 також може викликати себорейний дерматит.

Ефективний при лікуванні розсіяного склерозу. Високі дози біотину використовуються при лікуванні розсіяного склерозу. Як показав науковий експеримент, після прийому високих доз біотину у 23 пацієнтів з прогресуючим розсіяним склерозом покращився стан здоров'я.

Як бачимо, не дарма саме біотин вважається однією з найбільш затребуваних дієтичних добавок. Він підтримує здоров'я і красу волосся, нігтів і шкіри, а також має ряд корисних властивостей, важливих для всього організму. Щоб підтримувати баланс біотину, важливо збагачувати раціон такими продуктами, як: волоські горіхи, мигдаль, банани, бобові, яйця, цвітна капуста. І, звичайно ж, приймати курсами якісні дієтичні добавки.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.