Facebook Pixel

Які вітаміни корисні для серця

Які вітаміни корисні для серця

Дані останніх досліджень американських вчених говорять про те, що люди, додатково приймають вітаміни, рідше страждають від хвороб серця і менше схильні до ризику захворювань серцево-судинної системи. Однак, це не означає, що вітаміни можуть послужити заміною збалансованої дієти, яка виключає або максимально обмежує вживання насичених жирів, транс-жирів, натрію і холестерину.

Міф про антиоксиданти

Багато хто вважає, що додаткове вживання антиоксидантів (вітамінів А, С, Е) може захистити від захворювань серцево-судинної системи. Однак клінічні дослідження не довели прямий зв'язок між прийомом цих вітамінів і зменшенням ризику захворювання. Згідно з тими ж дослідженнями, люди приймають антиоксиданти менше схильні до захворювань такого роду, але це може бути пов'язано з тим, що вони менше страждають проблемою зайвої ваги і більш активні фізично.

Омега-3 жирні кислоти

Згідно з підтвердженими дослідженнями даними Американської асоціації кардіологів, омега-3 жирні кислоти є препаратом, який зменшує ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи. Омега-3 жирні кислоти рекомендують вживати саме в якості добавки (риб'ячий жир), оскільки свіжа риба часто містить ртуть.

Пацієнтам з діагностованим захворюванням серця рекомендують приймати 1 грам риб'ячого жиру в день.

вітамін До

Жиророзчинний вітамін. Відіграє важливу роль в засвоєнні організмом кальцію. Перешкоджає кальцифікації судин, тим самим зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.