Facebook Pixel

Скільки потрібно пити води?

Скільки потрібно пити води?

Мене часто запитують, скільки літрів води потрібно випивати за день? Але "норма" - це питання спірне. У всіх різний обсяг нирок, різний зростання. І для зростання 180 см потрібно більше рідини, ніж для 50 см. У кого-то катастрофічна фізичне навантаження, а хтось веде сидячий спосіб життя. Хтось на сушінні, а хтось - ні. Не можна прив'язуватися під шаблони. Те, що добре всім - не обов'язково добре вам.

Але вода - це каталізатор всіх біохімічних реакцій в організмі, у нас є внутрішньоклітинна рідина, є міжклітинна рідина. І питання водно-сольового балансу теж стоїть дуже гостро. Потрібно просто себе почувати.

Я думаю, що 1,5-1 л - в середньому достатню кількість води. Але в період активного фізичного навантаження, тим більше в жаркому приміщенні, тим більше влітку - води потрібно більше.

Потрібно також дивитися, що ви п'єте. Вода може бути лужна, може бути газована, може бути негазована. Важливо звертати увагу на якість води. На рахунок того, газована вода або негазована - я не прив'язуюся до цього. Я вважаю, що іноді можна собі дозволити склянку газованої води, але потрібно дивитися на мікроелементи.

Що стосується температури: тепла вода кімнатної температури швидше засвоюється, тому що організму не потрібно нагрівати її.

Якість і кількість води потрібно підбирати індивідуально. Я рекомендую пити лужну воду. Луги в організмі не буває багато. Від скислої середовища всередині організму всі проблеми. Це і слиз, яка утворюється і вчасно не виходить, це і важкість у ногах.

Бажано насамперед вранці випити склянку води.

Я не прихильник великої споживання рідини в процесі тренування, але це індивідуально. Коли ти біжиш 10 або 15 км, то склянку води може зіграти фатальну роль: організм перемикає частина енергії на її засвоєння. Але якщо пити маленькими ковтками і дозами під час занять в тренажерному залі, то чому б і ні. Але робити це спеціально, без здорового почуття спраги, не потрібно.

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.