Facebook Pixel

Топ-5 спецій, що знижують вагу

Топ-5 спецій, що знижують вагу

Спеції, як і багато фруктів та овочів, містять у собі антиоксиданти та вітаміни. Вони наділяють організм такими позитивними якостями, як захист від захворювань (рак, інфаркт, діабет, артрит) та запалень. Але ще одну важливу функцію, яку вони виконують - це зниження ваги. break' />Розглянемо докладніше, які спеції сприяють схуднення.

1. - це зелень, яку сушать, подрібнюють і отримують спеції. Трава є протизапальним лікувальним засобом, який усуває алергії та хвороби кишечника. Базилік також усуває шкідливі бактерії, які накопичилися в організмі та є джерелом бета-каротину. Спеція попереджає такі захворювання, як: хвороби серця, рак і уповільнює процес старіння. У базиліці міститься вітамін С, кальцій , магній, залізо та калій.

2. Кориця - є одним з головних спецій, що містять безліч антиоксидантів. Кориця нормалізує рівень цукру на крові. Вона корисна тим людям, які мають цукровий діабет. Вживаючи по 2 ложки кориці на день, ви можете знизити ризик захворювань і запалень. Спеція допомагає усунути біль у суглобах та запобігти виникненню артрозу, позитивно впливає на роботу мозку та покращує пам'ять та концентрацію уваги. Кориця знижує запалення у кровоносних судинах та бореться з вірусами та бактеріями.

3. Перець чилі. Завдяки своєму гострому смаку, чилі швидко локалізує появи бактерій або вірусів, прискорює метаболізм, внаслідок допомагає спалювати жир .Перець чилі корисний для здоров'я шлунка, виділяючи такі ферменти, які усувають виразки та інші запалення. мелений гострий перець значно знизить рівень холестерину в крові і є профілактичним засобом від серцево-судинних захворювань. Варто сказати, що завдяки своїм властивостям та антиоксидантам, чилі виводить шкідливі речовини з організму, захищає імунітет та усуває головний біль.

4. Куркума - це потужний засіб, який виявляє та вбиває ракові клітини. Її часто додають до ліків. Куркума також є протизапальною речовиною, захистом від інсульту та захворювань головного мозку. Вона корисна для роботи кишківника, лікування артриту та інших хронічних розладів. Також куркума покращує роботу печінки, прискорює обмін речовин та рекомендується при дієтах.

5. Імбир містить близько 25 антиоксидантів, які здатні боротися із зовнішніми подразниками, вірусами та бактеріями. Імбир – це спеція, яка допомагає усунути нудоту та блювання, прискорити метаболізм. Також він сприяє виведенню шлаків і є сечогінним засобом. Спеція виконує антибактеріальні та протизапальні функції, застосовують при ангіні, застудах, артриті та болях у м'язах. Регулярне вживання імбиру в їжі або імбирного чаю допомагає знизити вагу, запобігти появі інсульту та ракових хвороб.

Крім функції зниження ваги, дані та інші спеції виконують інші важливі завдання в організмі людини.

Сильними протизапальними засобами є - розмарин, базилік, імбир та куркума.

Спеції, які допомагають нормалізувати рівень цукру в крові - це кмин, коріандр і перець чилі.<Заспокійливу дію приносять мускатний горіх, шафран і лавровий лист.

Профілактичною речовиною для здоров'я серця вважають часник, гірчицю, цикорій і глід.

Для того щоб зміцнити імунітет і запобігти появі сезонних хвороб використовують куркуму, часник, імбир і шафран. line-break' />У вас депресія? Часто перебуваєте у стресових ситуаціях? Рекомендуємо вживати коріандр, розмарин і чорний перець.

Хочете, щоб ваша шкіра була м'якою, гладкою і без зморшок? Тоді додайте в раціон харчування такі спеції, як базилік та кмин.

<Всі ці спеції повинні бути присутніми в кожному будинку, на кухні у господині. Вони стануть не тільки відмінним, ароматним доповненням до страви, але й принесуть користь організму. При утриманні дієти або обмеження харчування спеції допоможуть досягти мети не обмежуючи вам до смаку.

Стаття написана штатним письменником Biotus.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.