Facebook Pixel

Таємниці тибетської і аюрведической медицини: Трифала

Таємниці тибетської і аюрведической медицини: Трифала

зміст

  1. Трифала і аюрведа
  2. амалакі
  3. Бібхітакі
  4. Харитаки
  5. Лікування захворювань за допомогою тріфали
  6. Трифала: здоров'я шкіри і волосся
  7. Зниження ваги і Трифала
  8. Правила прийому тріфали
  9. Протипоказання і побічні ефекти тріфали
  10. Впевненість в якості тріфали - розумний підхід

На ринку сучасних аюрведичні засобів Трифала - це унікальний продукт, що володіє масою цінних властивостей. Область його застосування можна сміливо назвати універсальною. Складно назвати хвороба, при якій призначення тріфали не має сенсу. Препарат є цілющим засобом в боротьбі з недугами різного походження та ступеня тяжкості.

Трифала і аюрведа

Продукт являє собою суміш з декількох видів трав. Завдяки йому, можна оздоровити організм людини, привести його в нормальний тонус, значно поліпшити якість життя, а найголовніше - її тривалість. Звучить фантастично. Але це саме так і є.

До складу тріфали включені 3 рослини індійського походження:

  • амалакі;
  • бібхітакі;
  • харітакі.

Їх комплексний вплив дозволяє домогтися бажаного ефекту, про який говорилося раніше. Прийом однаково корисний як з метою підтримки стабільного стану здоров'я, так і в період лікування серйозних хвороб.

Аюрведа говорить про те, що Трифала здатна гармонізувати стан трьох дош людини. Це та енергія, з якої складається тіло. Якщо три зазначені складові знаходяться в рівновазі, здоров'я буде міцним. Дія тріфали направлено на те, щоб доши перебували в стані максимального рівноваги. Від цього залежить самопочуття людини, якість його життя.

Найчастіше трави входять до складу засобу в рівних пропорціях. Ці 3 різновиди несуть величезну користь для здоров'я і по-окремо, але в тандемі здатні творити справжні чудеса.

Трифала надає потужну протизапальну дію, відмінно очищає організм, працює як сильний антисептик. Правильне поєднання згаданих рослин в одному препараті дозволяє домогтися найкращих результатів. Зрозуміло, кожне з них характеризується індивідуальними особливостями. Далі розглянемо, якими саме.

амалакі

Більшість людей знають цю рослину як амлу.

Більшість людей знають цю рослину як амлу. Батьківщиною є Схід. Плід візуально нагадує агрус великих розмірів. Даний компонент складу є джерелом вітаміну С. Навіть в цитрусових його зміст в десятки разів нижче. На амлу в складі тріфали "Гуггур Дабур" та інших виробників покладено головну відповідальність за:

  • підтримання стабільного стану імунної системи;
  • профілактику розвитку простудних захворювань;
  • швидке відновлення в період одужання;
  • приведення організму в тонус після пережитих стресових ситуацій;
  • підтримання молодості організму, гальмування процесів старіння;
  • участь в налагодженні нормальної роботи травного тракту.

Амла відмінно усуває негативні наслідки, викликані впливом на клітини вільних радикалів. Вона підтримує серцево-судинну систему в стабільному стані. Відомо, що амалакі сприяє гарній роботі мозку, покращує розумові процеси, а також нормалізує загальний стан нервової системи. А ще амла піклується про підтримку здоров'я печінки без будь-якого дратівної впливу на орган.

Трифала від "Гімалаї" і не тільки цього бренду передбачає використання плодів рослини. Дана частина має найкращі лікувальними властивостями, містить найбільшу кількість цінних вітамінів і мікроелементів.

Амла сама по собі вважається одним з найбільш дієвих засобів на шляху до збереження здоров'я і молодості. Тандем з двома іншими видами трав лише підсилює без того високу ефективність.

Бібхітакі

Хоча назва цієї рослини в перекладі на російську мову звучить як "страхітлива", його вплив на організм точно не можна назвати таким. Бібхітакі несе небезпеку лише для різних захворювань. Рослина вступає в боротьбу з недугою, не залишаючи йому жодного шансу на перемогу.

Серед найважливіших завдань бібхітакі ключове місце займає відновлення належного функціонування кишечника. Рослина в складі тріфали в капсулах допомагає вивести шлаки, залишки неперетравленої їжі, делікатно налагоджуючи перистальтику. Також доведено, що бібхітакі характеризується сильним антігельмінтним дією.

При збої з відтоком жовчі даний компонент препарату "Трифала" також здорово виручає, посилюючи її виділення. Проблема застоїв йде раз і назавжди. Потужні відхаркувальні властивості дозволяють ефективно виводити надлишки слизу з бронхів. Це є найважливішою перевагою для людей, які страждають від захворювань дихальних шляхів.

Харитаки

Ця складова тріфали володіє відмінними антиоксидантними властивостями.

Ця складова тріфали володіє відмінними антиоксидантними властивостями. Назва рослини звучить як "Та що крадеться хвороба", що підтверджується вже не один десяток років на практиці. Плоди схожі на звичні для нас жолуді. Згідно аюрведою саме в них закладена найбільша цінність (аналогічно двом іншим рослинам, про які говорилося раніше).

Харитаки є дієвим афродизіаком. Він надає стимулюючу дію на головний мозок, покращує пам'ять. Доведено ефективність при хворобах печінки, навіть найбільш серйозних. Харитаки відмінно підтримує роботу органу, усуває збої, які виникають в ході функціонування.

Також рослина, яке включено до складу індійського препарату "Трифала",

допомагає налагодити процеси травлення і стілець. Їжа, що надходить в організм, перетравлюється набагато краще, а апетит приходить в норму. Кишечник починає працювати стабільніше.

Харитаки допомагає позбутися від кашлю, різних недуг, пов'язаних з горлом. Боротьба з вірусами і бактеріями стає більш дієвою. Імунітет зміцнюється, а витривалість організму підвищується в рази.

Лікування захворювань за допомогою тріфали

Лікування захворювань за допомогою тріфали

хвороба

Механізм дії

панкреатит

Трифала при панкреатиті особливо цінується в гострому періоді захворювання. Все тому, що бажаний ефект настає в максимально короткі терміни. Засіб дозволяє швидко купірувати запалення, позбавляє від сильних больових відчуттів, що знижують якість життя людини. Гостра фаза найчастіше супроводжується значним болем, з якої продукт справляється практично завжди.

Цукровий діабет

Використання тріфали у таких хворих є необхідним заходом на шляху до зниження рівня глюкози. Ключові компоненти продукту нормалізують кількість цукру в крові, що дозволяє людям, що страждають від такого серйозного захворювання, відчувати себе добре і вести нормальний спосіб життя. Рівень холестерину також знижується під впливом тріфали.

ГРВІ

Достатня кількість аскорбінової кислоти - запорука міцного імунітету, швидкого відновлення при простудних захворюваннях. За рахунок високого вмісту вітаміну C в складі тріфали в таблетках її прийом доцільний при ГРВІ різного ступеня тяжкості. Також вибір на її користь пояснюється хорошими жарознижувальними і відхаркувальні властивості. Кашель і температура є частими супутниками застуди. Даний засіб допомагає швидко і ефективно позбутися від ряду неприємних симптомів. Воно відмінно виводить токсини, які виділяють хвороботворні мікроорганізми, сприяючи очищенню організму. Це неминуче веде до швидкого одужання. Імунітет отримує цінну підтримку, а ймовірність частих рецидивів значно знижується.

хвороби крові

При виникненні різних захворювань кровоносної системи трава Трифала також врятує. Добавка приводить в норму кровотік, оптимізує склад крові, а також допомагає домогтися нормалізації рівня гемоглобіну. Всі зазначені моменти вкрай важливі для стабілізації стану хворих і прискорення одужання.

Проблеми з шлунково-кишковим трактом

Однаково дієво бореться як з діареєю, так і з запорами. Тонус кишечника підвищується, він набагато краще спорожняється. Мікрофлора приходить в норму. Зростання шкідливих бактерій припиняється, а корисні, навпаки, активно розмножуються до досягнення необхідного балансу. Також препарат благотворно впливає на жовчний міхур. Він регулює струм жовчі, допомагає розчиняти камені. При виразці шлунка Трифала помітно знижує тяжкість перебігу недуги, сприяє швидкому відновленню. Засіб помітно покращує стан хворих з гепатитами різних типів.

ракові пухлини

Трифала при онкології є потужною частиною терапії. Вчені з'ясували, що продукт здатний зупиняти зростання ракових клітин за рахунок запуску природних захисних реакцій організму. Якщо говорити про профілактику розвитку онкологічних пухлин, тріфалу можна назвати дійсно феноменальним засобом. Механізм її дії такий, що ймовірність зіткнення зі злоякісним утворенням зведена до самого мінімуму. Ліки "Трифала" дбайливо очищає організм, не залишаючи шансу окислювальним стресів. Процес відбувається на рівні тканин і клітин.

зараження гельмінтами

Тісно пов'язана із здатністю дбайливо, але ефективно, очищати кишечник, виводити шлаки і токсини. Продукт аналогічно добре справляється і з паразитарними инвазиями. Виражені антимікробні та дезінтоксикаційні властивості служать запорукою швидкого позбавлення від паразитів.

Захворювання нервової системи, стреси, безсоння

Допомагає організму спокійно справлятися навіть з найбільш сильними як розумовими, так і фізичними навантаженнями. Нормалізує емоційний фон, процеси мислення, пам'яті та уваги. Завдяки регулярному прийому кращої тріфали, вдається домогтися підвищення рівня стресостійкості. Це вкрай важливий момент для людей, що живуть в сучасному світі. Сон налагоджується, перестає бути переривчастим. Людина повноцінно відпочиває. Вранці він відчуває прилив сил і бадьорості. Життєвої енергії досить для звершення найважливіших справ.

Захворювання порожнини рота

Оскільки Трифала працює як надійний антисептик, її часто використовують при гінгівіті, кандидозі ротової порожнини, а також виразках, розташованих на слизовій оболонці. Цілющі властивості препарату перешкоджають утворенню зубного каменю. Засіб знезаражує і прискорює загоєння. Шкідливі мікроби гинуть, запобігає появі нових. При всіх згаданих проблемах необхідно використовувати тріфалу місцево у вигляді відвару для полоскання рота. Даний метод лікування анітрохи не поступається традиційному, при якому застосовуються лікарські антисептичні засоби, наприклад, містять хлоргексидин.

артрит

Вибір на користь тріфали здійснюється через підтверджених властивостей боротьби з запальними процесами. Вдається домогтися істотного полегшення стану хворих, зменшення ступеня вираженості симптомів. Запалення усувається. Руйнування кісток не відбувається. Ризики розвитку ускладнень мінімізуються.

Крім можливості лікування людини від ряду серйозних захворювань, Трифала від "Айхерб" та інших відомих світових постачальників застосовується з метою збереження краси шкіри, волосся, а також зниження ваги.

Трифала: здоров'я шкіри і волосся

Величезна кількість сучасних косметичних засобів не обходиться без включення до складу тріфали.

Величезна кількість сучасних косметичних засобів не обходиться без включення до складу тріфали. Її благотворний вплив на шкіру проявляється в омолоджуючі властивості, перешкоді розвитку ознак в'янення. Завдяки даного препарату, шкірний покрив приходить в природний тонус, отримує достатнє харчування і виглядає не тільки здорово, але і підтягнуто, молодо.

Позитивні зміни відбуваються за рахунок посилення кровообігу, налагодження метаболізму всередині клітин, відновлення пошкоджених елементів. У складі тріфали в порошку присутні всі ті вітаміни, які просто необхідні для збереження краси і здоров'я шкіри. Природно, це відбивається на її зовнішньому вигляді в бік поліпшення, що помітно неозброєним поглядом. Тон шкіри вирівнюється. До неї дуже приємно торкатися. Для досягнення вражаючого ефекту найчастіше застосовуються спеціальні маски. Іноді готуються відвари.

Якщо ваша мета - вилікувати шкіру, - Трифала і тут виручить. Вона добре бореться з ранами і виразками на поверхні шкірного покриву. Промивання з її допомогою сприяють ефективному знезараженню. Шкіра помітно очищається, а рельєф стає більш рівним.

Трифала від "Iherb" сприятливо діє на стан волосся. Вона підходить як для повсякденного використання, так і для лікування, швидкого відновлення. Засіб у вигляді відвару працює як ополіскувач, а на основі порошку робляться різні маски. Останні втираються безпосередньо в корені волосся.

Масло Трифала має відразу кілька цінних властивостей.

  1. Прискорює кровообіг, а разом з цим і зростання волосся.
  2. Робить волосся гладкими, блискучими і густішими.
  3. Має загальнозміцнювальну дію, що перешкоджає появі такої проблеми, як ламкість, випадання волосся.
  4. Допомагає усунути появу лупи, відмінно очищає шкіру голови.
  5. Незамінне при необхідності профілактики ранньої втрати волосся.
  6. Знижує ймовірність появи сивини в молодому віці.

Очевидно, що засіб є дійсно цілющим. Однак воно не тільки зберігає здоров'я шкіри і волосся, але і здатне повернути тілу красу. З його допомогою можна помітно перетворити фігуру.

Зниження ваги і Трифала

Препарат відмінно працює як ефективна допомога для тих, хто бажає позбавитися від зайвих кілограмів.

Препарат відмінно працює як ефективна допомога для тих, хто бажає позбавитися від зайвих кілограмів. Він нормалізує жировий обмін, стабілізує метаболічні процеси. Завдяки тріфале, організм позбавляється від липофусцина. Це специфічний жирової пігмент. Він несе в собі небезпеку для людей, які хочуть бути стрункими і здоровими.

Засіб позитивно впливає на травний процес, паралельно налагоджуючи стабільну роботу кишечника і позбавляючи від залишків слизу на стінках органу. Разом з цим перистальтика поліпшується. Їжа засвоюється набагато краще, що дозволяє домогтися максимальної користі від її прийому.

Зрозуміло, людина, яка приймає тріфалу для схуднення , повинен розуміти, що підхід до харчування не може бути безладним. Одного тільки препарату недостатньо для того, щоб худнути. Потрібно змінити харчові звички. Вимога особливо актуально для людей, які захоплюються шкідливими продуктами. Не варто розраховувати на те, що ви будете їсти все підряд без розбору великими порціями і худнути від одного лише прийому корисної харчової добавки.

Комплексний підхід ніхто не відміняв. Відмова від шкідливих звичок, повноцінне здорове харчування і хоча б мінімальні фізичні навантаження не менш важливі. Тільки так вдасться домогтися успіхів. В один прекрасний момент відображення в дзеркалі приємно здивує вас.

Правила прийому тріфали

Особливості прийому залежать від форми препарату.

Особливості прийому залежать від форми препарату. Якщо використовується порошок, з нього необхідно зробити відвар. Часто такий спосіб застосування призначається при ГРВІ, особливо, якщо пацієнт - дитина.

Крапельна форма необхідна при проблемах, пов'язаних з носом, вухами. Навіть в цих випадках може бути призначений продукт. Якщо пацієнт страждає від кон'юнктивіту, почервоніння в області очей, препарат призначається у вигляді крапель або відварів для вмивання. Але при катаракті і глаукомі найчастіше призначають прийом всередину. Так вдається домогтися сильного зміцнюючого дії.

При лікуванні шкірного покриву, волосся використовують порошок або масло. У деяких випадках їх змішують з іншими цінними добавками. Тоді результати застосування радують ще більше. Але при таких хворобах, як псоріаз, екзема, доцільний прийом перорально.

Відгуки про "Трифала" свідчать про те, що таблетки і капсули є одними з найбільш популярних форм. Найчастіше призначається 2-3 таблетки на добу. У деяких випадках дозу приймають одноразово відразу після пробудження строго натщесерце. Іноді її поділяють на кілька прийомів. У перерахунку на кількість порошку, 1 таблетка дорівнює приблизно 0.5 чайної ложки. Найкраще запивати засіб склянкою теплої води.

Тривалість курсу, форму прийому і точне дозування визначає тільки фахівець. Це залежить від показань і індивідуальних особливостей конкретної людини.

Протипоказання і побічні ефекти тріфали

  1. Хоча препарат має відмінний ефект при застуді, фарингіті, тонзиліті, через що часто призначається дитині, застосування його в дитячому віці має відбуватися з великою обережністю. Дуже важливо стежити, щоб не виникла алергічна реакція. Якщо все ж виникла необхідність в застосуванні, лікуватися слід тільки під контролем лікаря. Це обов'язкова вимога.
  2. Одним з головних протипоказань для прийому є індивідуальна непереносимість. Проблема виникає не тільки у дітей, але і у дорослих. Тут вік ролі не грає. При виникненні алергії хоча б на один з компонентів складу, прийом фолієвої кислоти повинен негайно припинити. В іншому випадку від нього буде набагато більше шкоди, ніж користі для здоров'я.
  3. Не варто ігнорувати той факт, що алергія може проявити себе не відразу, не з найпершої дози. Іноді це відбувається лише при накопиченні певної кількості діючої речовини в організмі. Ось чому важливо уважно стежити за самопочуттям. Вагітність і період лактації не сумісні з прийомом. Краще почекати з лікуванням і перенести його.
  4. Хоча в цілому Трифала Дабур є безпечним препаратом, в будь-якому випадку краще проконсультуватися з фахівцем перед початком прийому. Навіть в тому випадку, якщо ви вважаєте, що не маєте ніяких протипоказань. Це додасть впевненості у правильності зробленого вибору і стане додатковою гарантією безпеки для здоров'я.

Побічні ефекти зазвичай з'являються при прийомі занадто високої дози або при сильній зашлакованості організму. В останньому випадку так відбувається через спроби занадто швидкого для організму позбавлення від токсинів. Він просто не здатний адекватно впоратися з потужним викидом. При цьому людина відчуває нудоту. Може з'явитися блювання, дискомфорт в області живота. Також можливі наступні неприємні явища:

  • скупчення газів;
  • діарея;
  • порушення сну;
  • зневоднення організму.

Але всі згадані вище проблеми зустрічаються не так часто. Потрібно всього лише стежити за самопочуттям і не перевищувати рекомендовану дозу. Призначення останньої - справа фахівця, з яким слід проконсультуватися в обов'язковому порядку. Тоді курс лікування тріфалой від паразитів і за іншими свідченнями відбуватиметься максимально безпечно і ефективно.

Впевненість в якості тріфали - розумний підхід

Для того, щоб не сумніватися в ефективності харчової добавки, важливо здійснювати придбання в перевірених компаніях.

Для того, щоб не сумніватися в ефективності харчової добавки, важливо здійснювати придбання в перевірених компаніях. Там дорожать своєю репутацією і здоров'ям кожного покупця. Ви рятуєтеся від ризиків отримати фальсифіковану продукцію, так як можете на власні очі побачити сертифікат якості. Цей документ є гарантією того, що ви будете приймати дійсно корисну для здоров'я продукцію.

Назва продукту

Дія

Трифала, травлення і очищення кишечника, Triphala, Organic India

Очищення організму, відновлення слизової оболонки травного тракту, загальне зміцнення.

Трифала і Гуггул (Guggul Cholesterol), Planetary Herbals

Омолодження, очищення, профілактика хвороб, в тому числі онкологічного характеру.

Трифала (Triphala), Now Foods, 500 мг

Поліпшення роботи мозку, загальне зміцнення, омолодження.

Підтримка товстої кишки, Colon Motility Blend, Vitanica,

Поліпшення травлення, виведення токсинів з організму.

Трифала, Triphala, Solaray, 500 мг,

Класична формула тріфали, спрямоване на зміцнення імунітету, поліпшення функціонування травної системи і очищення.

Кожен з представлених товарів має сертифікати якості від виробника, а також супровідну документацію від незалежних міжнародних експертних компаній. І це виділяє "Біотус" серед аналогічних підприємств. Багаторічний досвід, кваліфіковані співробітники в штаті і строгий контроль якості продукції складають основу успішної діяльності. Поставки вітамінів та інших харчових добавок відбуваються безпосередньо від провідних світових виробників. Це означає, що ви точно не будете переплачувати зайві гроші. Вартість товарів завжди прийнятна, а якість анітрохи не страждає.

У величезному каталозі представлена Трифала "Хималая" і не тільки. Ви можете вибрати цінну добавку від самих різних виробників в необхідній формі випуску, орієнтуючись на ціну і індивідуальні переваги. Досвідчені менеджери обов'язково дадуть професійні поради на етапі вибору, якщо це буде потрібно. "Біотус" пропонує великий асортимент, тільки висока якість, ввічливі і грамотні консультації, помножені на кращу цінову політику. Хіба це не привід, щоб зробити замовлення?

FAQ - Часті питання:

Подскажите, можно принимать трифалу при беременности?

Прием любых добавок, даже безобидного на первый взгляд витамина С должен происходить только после консультации с лечащим врачом. Что касается трифалы для беременных, то вряд ли кто-то может рекомендовать прием. Если накопилось много шлаков, то деятельность кишечника доставляет дискомфорт и матери, и ребенку. Лучше подождать, пока не закончится период кормления грудью.

Насколько полезна трифала для пожилых людей и в каком возрасте лучше начинать прием?

Обычно к уже к тридцати годам у каждого человека накапливается около 10 кг шлаков и токсинов в организме. Кроме того, почти у каждого уже собирается “букет” хронических заболеваний. поэтому именно этот возраст считается оптимальным для начала приема. Что касается пожилых людей, то в их случае ситуация еще более запущена. Кроме того, им важно поддерживать нормальное питание и кровообращение мозга. Поэтому для прием полезен во всех отношениях, при условии что нет противопоказаний и аллергии на компоненты. В любом возрасте консультация специалиста перед его началом - обязательна.

У ребенка частые простуды, есть риск развития астмы. Знакомые советуют пробовать трифалу. Какую именно лучше взять?

Детям трифалу назначает врач при наличии особых показаний. Поэтому полагаться на советы знакомых, рискуя здоровьем ребенка точно не стоит. Обязательно поговорите с вашим врачом относительно целесообразности курса лечения трифалой. если он подтвердит такую необходимость, мы поможем подобрать оптимальный препарат, который соответствует всем предписаниям.

Зміст
  • Трифала і аюрведа
  • амалакі
  • Бібхітакі
  • Харитаки
  • Лікування захворювань за допомогою тріфали
  • Трифала: здоров'я шкіри і волосся
  • Зниження ваги і Трифала
  • Правила прийому тріфали
  • Протипоказання і побічні ефекти тріфали
  • Впевненість в якості тріфали - розумний підхід
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.