Facebook Pixel

Тетяна Рубан-Журавель: «Фемінізм - це не про війну з чоловіком і не про« я все зможу сама »

Тетяна Рубан-Журавель: «Фемінізм - це не про війну з чоловіком і не про« я все зможу сама »

Кар'єра / мотивація

Ви недавно відкрили Cafe Select Eatery. Був великий ажіотаж у відвідувачів Cafe Select?

У першому Cafe Select нам не вдалося втілити все, що ми спочатку задумали. У нас не було досвіду і ми не знали, як все працює зсередини. Ми створили кафе в невеликому житловому комплексі, де розташовувалася наша вузька аудиторія. Через якийсь час зрозуміли, що кафе - це не межа, і хочеться розширюватися. Створити місце, де кожен відвідувач буде розділяти нашу любов до їжі, місце, де ми зможемо влаштовувати вечірки і не турбуватися, що зверху спить маленька дитина.

У кафе Select ви об'єднали стільки різних речей: квіти, одяг - все в одному маленькому просторі. Чому так? Звідки взагалі взялася ця ідея?

Ми хотіли створити будинок, в якому затишно всім. Де є все, що потрібно: кухня, книжкова полиця, квіти і якийсь міні-гардероб. Спочатку ми думали з чоловіком, що це буде магазин одягу. Але все якось само склалося саме так.

Раніше ви жили в Нью-Йорку. Це місто імпонує за ритмом життя, по людях? Чи плануєте повернутися?

Нью-Йорк - прекрасне місто, який подобається мені і чоловікові. Знаєте, багато людей говорять, що він складний, брудний і що жити там неможливо. Але це все дуже індивідуально. Так, місто дорогою, особливо якщо жити в хмарочосах. Але поживши там якийсь період часу, ти ловиш цей ритм життя, знаходиш свій затишний район і розумієш, що все інше тебе не хвилює. В майбутньому ми знову до нього повернемося.

Що в Нью-Йорку є таке, чого не вистачає Києву?

Нескінченні можливості в усіх аспектах і напрямках. Це місто, де ти можеш не планувати свій день і вечір, а просто вийти з дому - і все складеться само собою. Скрізь щось відбувається кожен день і завжди щось різне: арт-виставка, якийсь фестиваль, відкриття нового закладу, і це просто нескінченно і постійно.

Розкажіть про свій день. Як він починається? З чого?

Мій день завжди починається по-різному. Сьогодні, наприклад, я проспала, дитина трохи запізнився в школу. Зазвичай, якщо у мене тренування, то я прокидаюся о 7 ранку, а тренування у мене три рази в тиждень. Після того як прокинулася, готую сніданок старшому синові, а якщо прокинулася молодша, то син може і не поснідати. Потім ми одягаємося, якщо у мене тренування, то спочатку заводжу його в школу, а потім сама в зал. Після чого я збираюся і йду на роботу. Спочатку заїжджаю в перший Select, потім в другій Select. Що відбувається на роботі - це нескінченні якісь відповіді на повідомлення в Фейсбуці. В один момент я зрозуміла, що у мене 2000 листів в день, і що з цим потрібно щось робити, чистила пошту до 1200, а вони все одно приходять.

Може, потрібно пошукати асистента?

Ні, мені важко цілий день перебувати поруч з якимось ще людиною. Ми і так з чоловіком разом 24/7 - на роботі і вдома. Якщо туди ще приплести роботу асистента, то боюся, буде погано. Я контролер і не можу ось так просто все відпустити. Звичайно, є люди, яким ми через рік вже довіряємо і в яких я впевнена. Я знаю, що якщо дала їм завдання, то мені не треба буде по три рази перевіряти ще раз.

Це якість перфекціоніста. Іноді це більше недолік, ніж перевага. Як з цим жити?

Так легко! Ти не можеш постійно контролювати ситуацію, інакше ця ситуація контролює тебе. Тобі треба просто дивитися, куди тебе ця «річка» призведе. Це як хотіти контролювати стихію, що, самі розумієте, неможливо. Найкраще - це видихнути. Коли ми починали, у нас з чоловіком було у кожного по 30 списків, в яких ще по 30 пунктів. Наступний день прокидаєшся, начебто половину вже зробив, так чоловік знову накотилася якийсь список, і начебто вже все готово, але немає. І з цим можна боротися. Тому у нас і з'явилася назва «тестовий режим» - це коли даєш собі знижку. Даєш сам собі шанс відкритися і вирішувати всі ці пункти в робочий час, а не цілодобово.

Кращий спосіб розслабитися для вас - це ...

У неділю я з дітьми вдома, бажано відключений телефон, ну або він може бути включеним, тільки десь там, в спальні, на зарядці нескінченною. І все, я не маю.

Важко, коли поруч дві сильні особистості - вони починають сперечатися, і комусь треба піддатися. А ви працюєте разом з чоловіком 24/7. І ось мені цікаво, як тобі вдалося стати такою жіночною і м'якою?

Поступово. Але це - не те, щоб жіночна і м'яка, а просто в один момент розумієш, що ти в шлюбі. Є три види шлюбу: мати і син, дочка і батько, брат і сестра. У шлюбі мати-син жінка головна, чоловік підкорився і все добре. Вони дуже рідко сваряться, тобто чоловікові дуже рідко хочеться вийти з рамок дозволеного і знову ж він «отримує» від матері. Дочка і батько - теж відмінно, це коли дівчинка і чоловік, і всі добре. Брат і сестра - нескінченно змагаються. Це про нас. У такому шлюбі дуже важливо знайти компроміс. І зрозуміти, що якщо ти не стаєш в позу і не говориш, що я хочу так і так, якщо ви не поступаєтеся, що не прислухаєтеся один до одного, то можна вибухнути швидко. Але якщо своє его чуть-чуть попускаєш, зрозумієш, що поруч з тобою людина, яку ти вибрав, який теж особистість, така ж сильна, як і ти. З цього моменту ти починаєш поважати його і поважати себе, і ви починаєте разом рости. Для цього не потрібно ставати м'якою або міняти людину, якого ти спочатку вибрала, але чомусь ми постійно це забуваємо.

Що робить жінку жіночною?

Я не знаю, що робить жінку жіночною. Я взагалі прихильник того, що жінка спочатку народжена з величезним потоком жіночої енергії, і його не потрібно гасити в собі. Жінка - це не обов'язково каблуки, сукні та укладання. Жінка - це генератор «люблю», тобто вона народжується з цієї великою енергією любові. Цю енергію вона, в принципі, повинна віддавати чоловікові, тому що чоловік не народжується з нею. Ми народжуємося з генератором «люблю», тому що ми жінки-матері. Чоловіки обділені цим, вони наділені іншим чимось, вони завойовники, агресори, в хорошому сенсі цього слова. Вони потребують цієї любові. Я вважаю, що для того щоб жінці залишатися жінкою, потрібно просто не вбивати цю жінку в собі.

Як ви ставитеся до фемінізму?

Мені зараз так подобається, що багато дівчат за фемінізм, рівноправність. Але чомусь все в це настільки поглибилися, зробили з цього якийсь кітч і культ, що взагалі забули, що таке фемінізм. Це не про війну з чоловіком, це не про те, щоб написати мужику, що ти можеш те ж саме, що і він. Та не можеш ти те ж саме, що і він. Це факт. Ми не можемо бути чоловіками. Ми можемо бути нарівні у професії або ще в чомусь. Але, тим не менш, дівчата або жінки, які вирують, вони забувають взагалі, про що це і в результаті стають отакими мужикуваті. І потім кажуть: я хочу, щоб мене любили, де мої квіти, подарунки і все інше.

Здоров'я / харчування

Ще я знаю, що ви правильно харчуєтеся.

Зараз мене, звичайно, все заклюють, але я розвію величезний міф. Взагалі намагаюся правильно харчуватися, але іноді грішу. Можу з'їсти пачку сосисок на ніч. Так, я люблю здорову їжу, але знову ж таки, є різні види здорової їжі. Я за якість продукту! Я була веганів 8 років, і нічого доброго з цього не вийшло. Це взагалі все суб'єктивно. Я не любила м'ясо з дитинства, напевно, через бабусю і дідуся, які постійно годували мене котлетами, шашликами, хоча мені ніколи це не подобалося. Коли я полетіла в Париж, у мене було 80 євро на тиждень. З яких 30 коштує абонемент на проїзд, і 10 євро карта. І зовсім не залишається грошей на м'ясо. Якось так і почалося моє веганство.

Виходить, це було вимушене веганство?

Так, але я ніколи особливо не любила м'ясо. Завжди робила салати якісь, а потім зрозуміла в один момент, що якісні продукти - це дуже дорого. Це було 10 років тому, я тоді вирішила, що стаю веганів. Але я була дурним веганів. Думала, що це значить є тільки овочі, фрукти, якісь злаки і більше нічого. Через достатку соєвих продуктів швидко підсіла на них: соєві йогурти, соєві сосиски, соєве молоко і все на світі. Після цього у мене порушився жіночий цикл, почало випадати волосся, гормональна система просто дала збій, і я почала одужувати. Хоча у мене ніколи не було проблем з вагою, навіть при вагітності не набрякало все так, як тоді в 18 років. Я пішла до дієтолога, і перше, про що він мене запитав - про харчування. Сказала йому, що відмінно харчуюся, їм соєві йогурти, біопродукти. А виявилося, що соєві продукти «ламають» гормональну жіночу систему. І від них у мене ось так от все порушилося. Але для того, щоб це зрозуміти, мені потрібно було почути це від дієтолога. В результаті я все одно залишилася веганів, але стала з розумом вибирати продукти.

Ви боролися якось з випаданням волосся?

Що я тільки не робила. Після того, як завагітніла Мартіном, я вже хотіла постригтися налисо - настільки все було погано. Багато моїх знайомих моделі наполегливо радили пропити курс Vivascal. Все навколо були в захваті від нього. І я пропила, але ефект був несподіваним. Волосся почали рости з шаленою швидкістю, але не на голові. Скрізь, де могли, але не там, де потрібно.

Сніданок, обід або вечерю?

Я взагалі не люблю сніданок. Випиваю каву і біжу у справах. Якщо це тренування, то з'їдаю рисові галети і мені їх вистачить, щоб вести тренування годину. А після я зможу вже добре поснідати, зазвичай до 11 години. Але вранці - щось дрібне, щоб запустити метаболізм, а потім вже, коли апетит прокидається, тоді і їм.

Які продукти у вас завжди є в холодильнику?

Сосиски - діти їх люблять. У нас завжди є якийсь суп, яйця, завжди є свіжі овочі - перець, помідор, огірок, яблука, завжди є хліб і якісь ласощі. Бажано, без цукру для дітей - вони у мене гіперактивні і цукор тільки надає їм енергії. Тому, якщо це цукерки, то якісь без цукру, благо зараз їх дуже багато.

Чи приймаєте зараз якісь вітаміни?

Так, звичайно, це обов'язково. Особливо у нас в країні, де жахлива екологія. Це, напевно, єдине, чому ми з чоловіком не можемо тут жити завжди. Він дуже чутливий, і я теж. Після Америки ми рік звикали до Києва. У мене кожен день боліла голова, я не висипалася. А взимку взагалі перетворювалася в ведмедя. Я розумію, що це екологія. Тому вітаміни потрібні. У мене є навіть нагадування зі списками вітамінів. З того, що приймаю регулярно: вітамін С і Омега .

Краса / спорт

Чи є якісь ритуали, які ви робите щодня? Можливо, якісь ранкові?

Я мою голову не кожен день, а через день. Ніколи не роблю ніяких маски, мені достатньо просто вмитися. Вмиваюся з милом для особи, наношу крем. І все.

Чи залишилися у вас якісь модельні звички?

Соціальні та любов до спорту. Я майже ніколи не займалася спортом для фігури, для мене це спосіб привести думки в порядок. Я вибираю біг. Це мій спосіб медитації.

Що таке система «Рубаноід»?

Назва прийшла з нізвідки. Це мій нік в instagram. «Рубаноід» мене називали тому, що є гуманоїд, а я Рубан, і так вийшов «Рубаноід».

Система «Рубаноід» виникла завдяки трьом подружкам (Олена Масюткіна, Маруся Коваль і я). Три подружки, не розлий вода, кожен день збираємося, п'ємо каву, брешемо. Одного разу я говорю: «Ми кожен день разом, давайте хоч спортом будемо разом займатися? З ранку зберемося і проведемо якусь тренування, прес покачаємо ».

У перший раз ми зібралися на галявині біля Cafe Select і качали прес. Це була навіть не галявина, а клумба. Захопливе видовище. Мій чоловік знімав нас на камеру, реготав і довго погрожував виставити це все в соцмережі.

Загалом, я на все це подивилася і сказала: «Це якась хрень, давайте я проведу тренування так, як зазвичай тренуюся». І ми почали тренування. Потім під одним з фото я одного разу написала: «Готуємося до літа, за системою« Рубаноід », і так і пішло.

Таня, ви щаслива людина?

Поглянь на мене. Звісно!

Зміст
  • Кар'єра / мотивація
  • Здоров'я / харчування
  • Краса / спорт
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.