Facebook Pixel

Таурин: головний секрет здорового способу життя

Таурин: головний секрет здорового способу життя

У нашому суспільстві склалося досить суперечлива думка щодо харчових добавок. Одні вважають, що вони по-справжньому корисні, інші - що це марна трата грошей. А треті стверджують що вони цілком здатні принести шкоду. Такий стан речей пояснюється слабкою поінформованістю в цій галузі, неперевіреними чутками. Якщо ви хочете розібратися в ситуації, зрозуміти що краще підійде для здоров'я, варто спробувати таурин - незамінний елемент для новонароджених дітей, веганів, спортсменів, людей які перенесли травми і літніх людей.

Цікаві факти

Таурин - це сірковмісна амінокислота НЕ білкового походження, яка синтезується в організмі кожної людини під впливом ферментів. Це перший факт, який змушує поглянути на добавки під іншим кутом, але не єдиний.

  1. Таурин добре розчиняється в воді, при цьому стійкий до інших розчинників, в числі яких - кислоти. Таким чином забезпечується його краще засвоєння в організмі.
  2. Стимулює енергетичну активність, тому під час прийому в поєднанні з соком гуарани заряджає бадьорістю на весь день. За своїми властивостями в цьому напрямку в кілька разів перевершує кофеїн.
  3. Метаболічні процеси під впливом таурину відбуваються активніше.
  4. Таурин купити варто в тому випадку, якщо ви проходите курс реабілітації після травм. Він активізує регенераційні процеси, дозволяє м'язам швидше відновлюватися.
  5. Мозгова діяльність за участю таурину протікає більш інтенсивно, при цьому він допомагає впоратися з перенапруженням, служить відмінною профілактикою стресових станів.

Таурин в медицині

Таурин вперше був отриманий ще в 1827 році.

Таурин вперше був отриманий ще в 1827 році. До наших днів властивості і таурин користь вивчаються кращими вченими світу. В першу чергу вони були спрямовані для створення лікарських препаратів. Інтерес він викликав тим, що позитивно впливав на хворих і літніх людей, які швидше видужували після прийому. У складах яких ліків він входить?

  1. Для лікування захворювань очей, таких як катаракта, ураження ультрафіолетовим випромінювання, кон'юнктивіт, травма рогівки, ураження або дегенеративне (придбане і спадкове) зміна сітківки.
  2. Таурин бере участь в утворенні нових клітин в гіпокампі. Це область мозку, яка відповідає за пам'ять. Показує позитивні результати в лікуванні травм мозку. Також використовується для стимуляції мозкової діяльності у пацієнтів в стані коми.
  3. Мазі, які розроблені для відновлення після травм, розтягувань також містять таурин. Він присутній в ранозаживляющих препаратах, які призначаються при порізах, опіках, для лікування ран після вогнепальних поранень.
  4. Служить частиною терапії судом, в тому числі хронічного характеру.
  5. Таурин, користь якого відзначена в регенерації клітин печінки, також є частина лікування людей залежних від алкоголю.
  6. Застосовується для лікування онкологічних хвороб будь-якого типу походження.

Список захворювань, які лікує таурин, включає також діабет, підвищених холестерин, аутизм, гепатит, гіпертонія. Дана амінокислота відмінно себе зарекомендувала в якості складової коктейлів для мезотерапії м'язів тіла. Вона має розслаблюючу дію, знімають перенапруження, покращують кровообіг, тонус.

Краса і таурин

Що таке таурин добре знають косметологи.

Що таке таурин добре знають косметологи. Корисні властивості знайшли також своє застосування в індустрії краси. Він входить до складу антивікової косметики, масок, сироваток, кремів. Окреме місце займає в мезотерапії, ін'єкційної косметології. В результаті процедур таурин доставляється в глибокі шари шкіри, відновлює гладкість і тонус м'язів, усуває зморшки.

При виборі косметики проти зморшок, обов'язково прочитайте склад: якщо в ньому є таурин, з високою часткою ймовірності вона дійсно відповідає заявленому дії. Також можна доповнити догляд за допомогою спеціальних добавок, щоб забезпечити живлення шкіри зсередини і зовні.

Як синтезується в організмі?

Виробництво таурину в організмі відбувається під впливом ферментів. Процес відбувається в тісному взаємозв'язку з іншими білковими амінокіслотамі.Новие дослідження показують, що за добу ми виробляємо від 50 до 125 мг таурину. Дана порція цілком покриває потреби здорової людини середнього віку. Але його виявляється недостатньо, якщо мова йде про хвороби, відновлення після травм.

Точну швидкість синтезу обчислити не вдалося. Однак, помічено що вона підвищується при наявності в раціоні вітамінів групи В. Також на не впливає стан печінки, хвороби який знижує здатність виробляти власний таурин.

Також простежено прямий взаємозв'язок між харчуванням і змістом таурину в крові. При вживанні продуктів багатим таурином, він підвищується, при їх відсутності тримається в межах норми або нижче.

Таблиця продуктів з таурином

Медики і фахівці зі здорового харчування рекомендують максимально збалансувати свій раціон

Медики і фахівці зі здорового харчування рекомендують максимально збалансувати свій раціон таким чином, щоб організм отримував все необхідне з продуктів. Таурин - не виняток. Розглянемо таблицю змісту і відсоток добової порції.

Назва продукту

Таурин (мг / 100гр)

% Від добової норми

Індичка (темне м'ясо)

360

76,5

Тунець (сирої)

284

71

Курча (темне м'ясо)

170

42,5

Червона риба (сира)

130

32,5

Курча (серце і печінка)

117,9

29,5

Курча (тушка сира)

99,6

25

Устриці (свіжі)

130

32,5

серце яловиче

65,2

16,3

Каліфорнійська мідія

53

14,1

Свинина окіст (сирої)

49,6

12,4

Яловичина (сира)

43

10,8

Яловичина (відварна)

38

9,5

Кролик (подрібнений цілком)

37

9,4

Тихоокеанський кальмар

31,6

9,3

Індичка (світле м'ясо)

30

7,5

Свинина (окіст запечений)

21,9

5,5

креветка

20

5,2

Тріска (відварна)

16,1

4

короп

9,2

2,4

Молоко коров'яче (жирність 3,5%)

2,4

0,6

У продуктах рослинного походження таурин що невиявлений або міститься в незначній кількості. Стає очевидно, що для вегетаріанців і людей з непереносимістю тваринного білка недостатньо тільки харчування - потрібні таурин таблетки.

Промислове виробництво

Крім тваринного, існує також амінокислота синтетичного походження. Обидва види добре засвоюються в організмі людини. Однак в харчових добавках частіше використовується синтетична різновид. Початковою сировиною для виробництва є етаноламін. Після низки складних хімічних реакцій, його перетворять у таурин, який допомагає заповнювати запаси в організмі і можна додавати в лікарські препарати.

Можна з упевненістю стверджувати, що даний вид повністю органічного, не тваринного походження. При цьому за своїм впливом на організм повністю ідентичний.

Що краще: таурин в таблетках або в продуктах?

Прихильники натурального харчування природно віддають перевагу другому варіанту. Однак, щоб отримати максимум користі, варто враховувати деякі важливі деталі:

  • під час тривалого кип'ятіння таурин майже повністю розпадається;
  • найбільше він зберігається при обсмажуванні, запіканні;
  • щоб забезпечити краще засвоєння, стимулювати синтез власного таурину, потрібно додавати в раціон більше рослинних продуктів, багатими вітамінами групи В.

Правильно буде скорегувати свій раціон, в разі необхідності доповнити його таурин таблетки, ціна яких доступна для покупців з будь-яким рівнем достатку.

Хто найчастіше відчуває дефіцит?

Можна виділити кілька категорій людей, яким добавки таурину точно будуть корисні.

Можна виділити кілька категорій людей, яким добавки таурину точно будуть корисні:

  1. Хворі, літні люди, у яких уповільнений обмін речовин, немає можливості активно рухатися.
  2. Вегетаріанці, які не вживають м'ясних, молочних, інших продуктів тваринного походження.
  3. Вагітні та жінки вегетаріанки. У Європі та США для них добавки підбирає лікар, оскільки таурин необхідний для нормального формування здорового плоду, подальшого зростання і розвитку дитини вже після його народження.
  4. Дорослим людям, робота яких пов'язана з важкими фізичними навантаженнями.
  5. Цікаві факти
  6. Таурин входить до складу молочних сумішей для новонароджених дітей. Оскільки у них немає можливості отримувати його з молока матері, його включають в рецептуру, щоб забезпечити нормальний розвиток м'язів і внутрішніх органів. Додаткові добавки дітям не призначають - досить дотримуватися зазначену дозування на упаковці для приготування харчування. При нестачі таурину у малюків спостерігається відставання в розвиток, уповільнені рефлекси. Вчені, лікарі також досі вивчають взаємозв'язок між нестачею таурину в раціоні матері і харчуванні новонароджених дітей з розумовою відсталістю.
  7. Якщо ви годуєте своїх домашніх вихованців за допомогою готового корму, також переконайтеся що в його складі є таурин. Зазвичай його проводять з продуктів бідних таурином, тому його недолік повинен бути компенсований. Особливо дефіцит відчувають кішки. Даний факт пов'язаний з особливостями ферментативної системи і слабкого біосинтезу власного таурину. При нестачі у них спостерігається погіршення зору, проблеми з серцевим м'язом.

Спорт і схуднення

Якщо ви твердо вирішили зайнятися спортом, привести фігуру в порядок, то будьте готові, що в спортивному залі тренер порекомендує вам приймати таурин у вигляді добавок.

Якщо ви твердо вирішили зайнятися спортом, привести фігуру в порядок, то будьте готові, що в спортивному залі тренер порекомендує вам приймати таурин у вигляді добавок. Чому?

  1. Витрата таурину при великих навантаженнях збільшується. При цьому не рекомендується збільшувати кількість продуктів, які його містять, так як вони досить калорійні і можуть звести ваші зусилля до нуля.
  2. Таурин позитивно впливає на серцеву м'язи, тому активізується кровообіг, обмінні процеси.
  3. Він також задіяний в ліпідному обміні, що дуже важливо для людей із зайвою вагою. Невелика добавка в поєднанні з правильним харчуванням і фізичним навантаженням дає відмінні результати.

Протипоказання, передозування, добова доза

Примітно, що ще один аргумент на користь безпеки таурину - відсутність протипоказань. Виняток - індивідуальна непереносимість допоміжних компонентів. Також обережно слід ставитися до таурину під час вагітності і обов'язково консультуватися з лікарем. Він врахує ваш раціон і підбере оптимальний вид і дозування з урахуванням всіх можливих деталей.

Примітно, що передозування таурину також не приносить серйозних пошкоджень організму. Але це не привід порушувати таурин інструкцію. Краще використання Дотримання дозування, рекомендації тренера або доктора, щоб отримувати тільки користь. Добова доза становить від 1 до 3 г в чистому вигляді, в залежності від ваших індивідуальних особливостей.

Не варто приймати алкоголь разом з добавками таурину. Таке поєднання негативно позначається на стані нервової системи, призводить до надмірного збудження, безсоння. Особливо, якщо приймати їх разом на постійній основі.

Який таурин краще вибрати?

Щоб зробити оптимальний вибір, можна почитати таурин відгуки

Зараз у великих містах, таких як Київ, Харків, Одесу, Дніпро, Запоріжжя, Миколаїв, Кривий ріг, Полтава, Житомир, легко можна знайти широкий вибір добавок з таурином від провідних світових виробників. Щоб зробити оптимальний вибір, можна почитати таурин відгуки тих, хто вже брав той чи інший вид. Але такий спосіб зрозуміти що ж для вас буде краще має ряд недоліків.

  1. Один і той же препарат діє по-різному, з урахуванням індивідуальних особливостей (зріст, вага, спосіб життя).
  2. Слід враховувати раціон людини, щоб знайти найкраще рішення. А він відрізняється навіть в залежності від регіону проживання в межах однієї країни, не кажучи вже про іноземних державах. Багато в чому це пояснює суперечливість відгуків по деяких препаратах.

Розумно отримати консультацію лікаря чи фахівця по правильному харчуванню, перш ніж таурин купити Київ, який допоможе підібрати оптимальний для вас варіант. Наприклад, іноді відсутність енергії пов'язано не тільки з дефіцитом таурину, але також недоліком магнію , калію,вітамінів . Такі склади також зустрічаються в готових добавках.

Форма випуску також буває різною: таблетки, капсули, порошок. Зупиніться на тій, яку вам легше буде приймати. Для хворих людей, у яких є проблеми з ковтанням краще підійде розчинний у воді порошок. Для зайнятих людей оптимальний вибір - таблетки і капсули. Їх зручно брати з собою, тому ви ніколи не пропустите години прийому.

Пам'ятайте про те, що таурин ціна точна не повинна стати головним критерієм вибору. Іноді з'ясовується, що для підтримки відмінної форми цілком достатньо недорого кошти.

FAQ - Часті питання:

Почему у вас цена на таурин ниже, чем у нас в Черкассах?

Мы являемся официальным дистрибьютором представленных брендов — то есть прямым поставщиком. Поэтому таурин цена Украина существенно отличается от аптек и магазинов. Что касается стоимости Черкассах, то реселлеры дополнительно включают в нее транспортные расходы на перевозку. Кроме того добавки не относятся к категории средств, цены на которые регулируются государством, поэтому процент наценки регулируют только сами продавцы.

С помощью таурина можно мышцы накачать?

Подтянуть, привести в тонус — да. А, для того чтобы увеличить мышечную массу нужны белковые добавки с аминокислотами.

А сколько составляет суточная доза в мг?

Для взрослого человека средней комплекции 400 мг. Если вы занимаетесь спортом или тяжелой физической работой, тогда доза может быть увеличена до 1000 мг. Следует придерживаться рекомендаций указанных на упаковке, если других не давал врач или тренер.

Какие витамины лучше пить с таурином?

Для лучшего усвоения нужны витамины группы В, если точнее — витамин В6. Если его недостаточно в вашем рационе, синтез в организме снижается, при этом хуже усваивается таурин в добавках.

Какой лучше таурин взять ребенку 10 лет?

Если у ребенка нормальное питание, то добавки ему не нужны. Если возникает необходимость их принимать из-за недостатка или для компенсации больших нагрузок на спортивных тренировках, то назначение делает тренер. Прием при этом должен происходить под наблюдением врача.

Зміст
  • Цікаві факти
  • Таурин в медицині
  • Краса і таурин
  • Як синтезується в організмі?
  • Таблиця продуктів з таурином
  • Промислове виробництво
  • Що краще: таурин в таблетках або в продуктах?
  • Хто найчастіше відчуває дефіцит?
  • Спорт і схуднення
  • Протипоказання, передозування, добова доза
  • Який таурин краще вибрати?
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.