Facebook Pixel

ТОП-6 натуральних добавок від безсоння

ТОП-6 натуральних добавок від безсоння

Здоровий сон – це успіх в усіх сферах життя! Та часті стреси, перевтоми й шкідливі звички позначаються на якості сну. Чим небезпечні седативні препарати та як висипатися щодня без хімічної залежності? До вашої уваги 6 натуральних добавок, які м'яко та ефективно усувають стрес і безсоння!

Чим небезпечна нестача сну? Наукові дослідження

Якщо ви щодня висипаєтесь, вас можна назвати везунчиком, адже у сучасному світі це велика рідкість. Залежність від гаджетів, малорухливий спосіб життя, відсутність режиму, стреси та шкідливі звички порушують здоровий сон, викликаючи хронічне недосипання і безсоння.

Відомо, що сон - це динамічний процес із 5-6 циклами приблизно по 90 хвилин. Стадію повільного сну замінює фаза швидкого. Навіть під час сну наш мозок активний, тобто в організмі відбуваються життєво важливі процеси, які впливають на наш загальний стан.

На думку лікарів, людина має спати в середньому по 7-8 годин щодня. Хронічне недосипання, порушення сну, безсоння можуть викликати серйозні проблеми з психічним та фізичним здоров'ям:

  • депресію, тривожні розлади, галюцинації;
  • нервове виснаження, хронічну втому;
  • зниження імунітету, часті вірусні та інфекційні захворювання;
  • зниження концентрації уваги, погіршення пам'яті.

Сон особливо важливий для нашої імунної системи. Адже саме під час сну підвищується активність лейкоцитів та лімфатичної системи, що дозволяє організму активно боротися з вірусами та токсинами.

Хімічні снодійні: чому "ні"?

Один із найпопулярніших засобів у боротьбі з безсонням - снодійні препарати. Хімічні медикаменти хоч і збільшують тривалість сну, але порушують природні цикли. Небезпека таких речовин у тому, що вони не дозволяють організму досягати глибоких стадій повільного сну.

Цим пояснюється ранкова сонливість та зниження концентрації уваги протягом дня. Седативні препарати також викликають залежність, сонливість та порушення координації. 

  • Близько 24 наукових досліджень з 2020 року показали зв'язок між прийомом снодійних із депресією, тривожністю, погіршенням роботи мозку і навіть передчасною смертю.

Екстракти рослин

Харчові добавки для нормалізації сну

Саме ці натуральні добавки показали найвищу ефективність у комплексному лікуванні хронічного недосипання та безсоння.

  • Мелатонін – натуральний засіб для більш швидкого засинання та глибокого сну. Лікарі рекомендують вживати добавку курсами не більше ніж 1 місяць.
  • Метилкобаламін (вітамін B12) – ефективний при розладах сну та безсонні. Підвищує якість сну вночі, посилює уважність і концентрацію вдень.
  • 5-гідрокситриптофан - збільшує тривалість швидкого сну, в головному мозку перетворюється на серотонін. Сприяє швидкому засинанню.
  • L-теанін - унікальна амінокислота, що міститься в чаї. Дослідження показують, що L-теанін усуває стрес та симптоми ПМС, підвищує якість сну й концентрацію.
  • Магній – заспокоює нервову систему, послаблює стресовий стан, м'яко нормалізує сон.
  • Валеріана – лікарська рослина, висока ефективність якої доведена клінічно. Підвищує якість сну, сприяє швидкому засинанню та міцному сну без сонливості вранці.

Геть безсоння - комплексний підхід

Самодисципліна. Привчіть себе до гармонійного розпорядку дня. Саме режим визначає якість життя та сну. Лягайте й вставайте в один і то самий час, не засиджуйтесь допізна, вимикайте гаджети за годину до сну.

Менше кофеїну. Якщо ви не можете повністю відмовитись від кави, вживайте не більше 1-2 горняток напою до обіду. Надмірне вживання кави збуджує центральну нервову систему та порушує сон.

Сон міцніший без алкоголю. На перший погляд, алкоголь розслабляє та викликає сонливість. Та саме він стимулює вироблення гормону "стресу" адреналіну й пригнічує вироблення серотоніну - важливого нейромедіатора для швидкого засинання.

Своєчасне медичне обстеження, фізична активність, здорове харчування та вживання натуральних добавок допоможуть природним шляхом покращити якість сну, а отже – і життя. Усувайте безсоння комплексно та насолоджуйтесь життям із ясною головою та бадьорим самопочуттям!

Зміст
  • Чем опасна нехватка сна? Научные исследования
  • Химические снотворные: почему "нет"?
  • Пищевые добавки для нормализации сна
  • Долой бессонницу - комплексный подход
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.