Facebook Pixel

Догляд, який допоміг мені впоратися з випаданням волосся

Догляд, який допоміг мені впоратися з випаданням волосся

Автор Емі Чанг

Більшу частину мої життя мені подобалися мої волосся. Вони були пишними і шовковистим, я могла їх просто висушити і вони виглядали ідеально, у них був блиск і здоров'я, незважаючи хімічні шампуні і барвники, які я на них завдавала. Але все змінилося, коли мені виповнилося 29 років. Практично за ніч волосся, які я приймала як належне, почали випадати. Лінія росту волосся зменшувалася, товсті пучки стали тонкими, і шкіра на голові стала свербіти, лущитися і швидко жірнеть. Такий поворот фортуни кинув мене в паніку і, як і будь-якого б'юті блогера, моєї місією на наступних 2 роки стало змусити волосся рости швидше і вирішити проблему з їх витончення. Далі я розповім про те, що я дізналася про випаданні волосся, що, на жаль, впливає на дві третини жінок у світі, методи, які я пробувала і які не увінчалися успіхом, а також що в кінцевому підсумку мені допомогло повернути волосся, які я так любила.

 

Чому волосся починає випадати?

Стресові життєві ситуації (вагітність), лікування (хіміотерапія) або недоїдання можуть привести до випадання волосся, але коли ніщо з перерахованого вище не відноситься до вас, як і в моєму випадку, відповідь може бути - так-так ви правильно здогадалися - гормони.

«Коли нам виповнюється 30 років, - пояснила Люсінда Еллері, засновник компанії Lucinda Ellery Hair Loss Consultancy - кількість гормону росту в нашому організмі починає знижуватися. Як це проявляється у ставленні волосся - кожен окремий фолікул починає стискатися, а волосяні фолікули починають виробляти більш тонкі, більш короткі і більш тендітні волосся з більш слабкими стрижнями, даючи загальний ефект стоншування волосся. Ця зміна, звичайно ж, пов'язане з нашою генетикою і гормональними змінами, які відбуваються в міру старіння ».

Люсінда пояснила мені, що збільшення тестостерону також грає свою роль. За допомогою ферменту, присутнього в сальних залозах волосяних фолікул, тестостерон перетворюється в ДГТ (дигидротестостерон), який зв'язується з рецепторами в фолікулах волосяного покриву, змушуючи їх стискатися і / або випадати.

 

Випадання волосся: що не так?

Почувши це, моя негайна реакція була знайти тонізуючі засоби і шампуні для профілактики втрати випадіння волосся, які діють, запобігаючи накопиченню ДГТ на волосяному покриві за допомогою синтетичного естрогену і агресивних хімічних речовин. Ці продукти тимчасово працювали, але хімічні речовини дратували волосяний покрив голови, викликали спалахи дерматиту уздовж лінії волосся але, в кінцевому підсумку, на час вони вирішили проблему. Однак, як тільки я припинила їх використовувати, волосся стали знову випадати.

Продукти, які допомогли при випаданні волосся:

1. Перехід до натуральних продуктів.

Тільки після того, як я знайшла екологічно чисті засоби по догляду за волоссям, я побачила, що моє волосся почали поступово відновлюватися. Бренд Rahua , який використовує масло Раху, отримане з глибини еквадорської Амазонки і багате омега-9, досить меслкофракціонное, щоб проникнути в стрижні волосся і зміцнити їх зсередини, було вагомим фактором при відновленні волосся. Через місяць після використання шампуню і кондиціонера Rahua, невеликі волоски почали проростати уздовж лінії волосся, і моє волосся стало помітно товщі. Я також відчула полегшення від сверблячки на шкірі голови після використання такого засобу, як тонік для шкіри голови .

 

2. Масаж шкіри голови.

Основним висновком, який я зробила після бесіди з Люсінда Еллері, було звернути особливу увагу на кисневе вплив на шкіру голови за допомогою масажу, який сприяє зростанню здорового волосся. З тих пір я почала масажувати шкіру голови по дві-три хвилини кожен раз, коли я мила голову шампунем, і один раз на тиждень протягом 5-10 хвилин з маслом для волосся, багатим омега жирними кислотами.

 

3. Як перевірити стан щитовидної залози.

Перехід на екологічно чисті продукти по догляду за волоссям вирішило проблему з виснаженням волосся на 80%, а початок прийому синтетичного препарату для щитовидної залози закрило інші 20%.

Коли моє волосся вперше почали випадати, я зробила великий аналіз крові, щоб перевірити рівень заліза, рівні гормонів і щитовидну залозу. Мій лікар сказав, що всі показники знаходяться в нормальних межах, але тільки через рік, коли я хотіла завагітніти влітку минулого року, мій лікар-акушер сигналізував про проблему зі щитовидною залозою. Вона сказала, що мій TSH (тиреотропний гормон) знаходиться в «нормальному» діапазоні 3,5 (нормальний діапазон становить від 0,5 до 4), але «ідеальний» діапазон для жінок становить від 1 до 2. Вона запропонувала мені почати приймати дуже низьку дозу синтетичного гормону щитовидної залози левотироксин. Через місяць після прийому ліків моє волосся почали рости, як божевільні. Минуло шість місяців з тих пір, як я почала приймати синтетичний гормон, і в парі зі стандартними екологічно чистими продуктами по догляду за волоссям та масажем шкіри голови, це призвело до того, що моє волосся стало густішим і здоровими, ніж будь-коли.

Еммі Чанг - інфлюенсер з Лос-Анжелеса, засновник BOND EN AVANT, б'юті блогер і прихильниця концепції здорового способу життя, спеціалізується на натуральному догляді за шкірою і макіяжі без шкідливих речовин, а також антивікових трендах. Як людина, яка перемогла акне і періоральний дерматит, вона ділиться своїм досвідом догляду за чутливою шкірою в сучасному світі краси. Ви можете ознайомиться зі статтями Еммі на її сайті bondenavant.com і в інстаграм @bondenavant.

 

 

Зміст
  • Чому волосся починає випадати?
  • Випадання волосся: що не так?
  • Продукти, які допомогли при випаданні волосся:
  • 1. Перехід до натуральних продуктів.
  • 2. Масаж шкіри голови.
  • 3. Як перевірити стан щитовидної залози.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.