Facebook Pixel

Унікальні властивості кокосового масла

Унікальні властивості кокосового масла

Кокосове масло знайшло своє застосування, як в кулінарії, так і в косметології завдяки своїм властивостям для здоров'я і по догляду. Як ні парадоксально, кокосове масло є найкращим засобом для ... схуднення. Дозволяє позбавитися від зайвої ваги і ожиріння, так як не відкладається у вигляді зайвого жиру, але і використовується для вироблення енергії та спалювання калорій. Давайте дізнаємося, які ще властивості має кокосове масло.
Кокосове масло отримують з м'якоті кокосового горіха. Масло кокоса вважається найкориснішим маслом на землі. Все тому, що має в своєму складі особливу групу частинок жиру - тригліцериди. Незважаючи на те, що вони вважаються хворими насиченими жирами (вони становлять 90 відсотків кокосового масла), вживання в невеликих або помірних кількостях може принести багато користі.
Тригліцериди поводяться інакше, ніж інші жири. Після потрапляння в організм не переводяться в жирову тканину, а відразу ж використовується для виробництва енергії, а, отже, - для прискорення швидкості обміну речовин. Це означає, що після вживання їжі з додаванням кокосового масла швидше спалюються зайві калорії, що запобігає надлишкову вагу і ожиріння. Крім того, кокосове масло є дуже поживним, в зв'язку з цим швидко і надовго втамовує голод, що запобігає перекушування між прийомами їжі. В результаті протягом дня ви споживаєте меншу кількість їжі, а отже, і калорій.
У зв'язку з цим кокосове масло слід включити в раціон людей, які борються із зайвою вагою і ожирінням, особливо ожирінням живота. Це підтверджують дослідження бразильських вчених, результати яких були опубліковані в медичному журналі "Ліпіди". У їхньому експерименті взяли участь 40 жінок у віці від 20 до 40 років, які страждали на ожиріння живота. 12 тижнів частина з них буде їсти в день по 30 мл кокосового масла, а частина 30 мл соєвого масла. За цей час вони повинні були харчуватися так, як досі. Виявилося, що після завершення досліджень жінки, які вживали кокосове масло, мали значно нижчі ІМТ і менше окружність талії, ніж жінки, які вживали соєву олію.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.