Facebook Pixel

Вправи на кожен день! Правила віджимання

Вправи на кожен день! Правила віджимання

Віджимання - вправа, що не вимагає спеціальних снарядів і комплексної розминки. А разом з тим, його регулярне виконання підтримує тіло бадьорим і м'язи красивими.

У вправі задіяні всі м'язи, які ми любимо в дзеркалі: груди, плечі, прес, спина. Але для того, щоб вони «працювали», віджиматися потрібно правильно:

- опускатися на вдиху, підніматися на видиху;

- лікті тримати ближче до тіла;

- утримувати таз, щоб тіло від голови до п'ят розташовувалося на прямій лінії;

- розминати суглоби перед віджиманнями.

Якщо спочатку на повноцінні віджимання не вистачає сили, можна почати з спрощених варіантів: з віджимань від лави або з опорою на коліна.

Для того щоб постійно збільшувати кількість віджимань, потрібно скласти собі тренувальний план. Програма повинна складатися з декількох (3 - 4) підходів з перервами до 15 секунд. При цьому кількість повторів в кожному підході повинне поступово збільшуватися, а час перерв скорочуватися.

А якщо мета - не збільшити кількість віджимань, а задіяти якомога більше м'язів або підсилити навантаження, програму можна урізноманітнити великою кількістю варіацій віджимань:

- кругові віджимання, при яких тіло рухається не вгору-вниз, а по колу: добре навантажують м'язи преса, трицепс, грудні і дельтовидні;

- віджимання з широкою / вузькою постановкою рук, які виконуються так само, як звичайні віджимання, але руки розташовані в два рази ширше / вже плечей: навантаження повністю зміщується на грудні м'язи (широкий варіант) або на трицепси (вузький варіант);

- віджимання з бавовною, при яких на видиху потужно відштовхуємося руками від підлоги і робимо в польоті бавовна: розвивають вибухову силу м'язів;

- віджимання на стільцях, при яких руки ставляться не на підлогу, а на два поставлених з боків стільця: збільшують навантаження на всі м'язи за рахунок збільшення амплітуди;

- віджимання з ногами на лавці (або на гімнастичному м'ячі), які виконуються як звичайні віджимання, але ноги розташовуються вище: збільшують навантаження на всі м'язи.

Окремий різновид віджимань - віджимання на кулаках, які зміцнюють м'язи кистей. Необхідно враховувати, що навантаження має припадати не на весь кулак, а на фаланги 2 і 3 пальців.

За віджимань не проводяться чемпіонати, але зате фіксуються рекорди. Останній зафіксований рекорд 10507 віджимань без зупинки встановив в 1980 році японець Мінору Йошида, і він до цих пір не побитий. А в 1993 році Чарльз Сервінціо встановив рекорд за кількістю віджимань протягом доби - 46001 віджимань за 21 годину 6 хвилин.

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.