Facebook Pixel

Чи допомагає вітамін С при застуді?

Чи допомагає вітамін С при застуді?

Чи допомагає вітамін С при застуді? Ця теорія була популярна на початку 70-х минулого століття, коли нобелівський лауреат Лінус Паулинг опублікував працю про профілактику простудних захворювань за допомогою мега доз вітаміну С. Сам він вживав до 18г вітаміну С в день.

Однак, результати сучасних досліджень цього не підтвердили.

Дійсно, вітамін С є антиоксидантом і необхідний для виробництва колагену в організмі людини. Колаген - білок, що забезпечує міцність і еластичність шкіри.

Також дослідження показали високу концентрацію вітаміну С в імунних клітинах. При захворюванні застудою споживання вітаміну С імуноцитів збільшується в 3 рази.

Мета аналіз 29 досліджень за участю 11306 чоловік показав, що вітамін С не зменшує ризик захворювання застудою, проте зменшує тяжкість і тривалість перебігу хвороби.

Дуже важливо отримувати достатню кількість вітаміну С щодня, оскільки він не накопичується в організмі.

У нашому магазині великий вибір цього вітаміну в різних формах: у формі аскорбінової кислоти, аскорбат , складних ефірів .

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.