Facebook Pixel

Вітамін D і зима. Як уникнути дефіциту вітаміну D взимку?

Вітамін D і зима. Як уникнути дефіциту вітаміну D взимку?

Вітамін D утворюється в організмі під впливом сонця. Що робити, коли сонячних променів недостатньо? Взимку в холодних кліматичних зонах, до них відноситься і Україна, загрожує нестача вітаміну D. Як уникнути дефіциту вітаміну D взимку?
Дефіцит вітаміну D - це проблема більшості Українців. У зимовий час вітамін D потрібен особливо, тому що її рівень добре впливає на імунітет організму. Вітамін D, який полегшує засвоєння кальцію і є важливим фактором в цілому кальцієвого обміну в організмі, відіграє велику роль також і в більш старшому віці, коли нашою проблемою є захист кісток.
Вітамін D і імунітет взимку
Вітамін D є природним гормоном, який бере активну участь в імунній реакції організму. Без вітаміну D наша армія захисників перед інфекціями - Т-лімфоцити - мляві і менш хоробрі. Вчені припускають, що вітамін D, безумовно, важливіше, для поліпшення імунітету, ніж вітамін С. Існують також наукові передумови для затвердження, що вітамін D має можливість обмеження кількості бактерій. Вчені також замислюються про роль дефіциту вітаміну D у розвитку депресії.
Звідки отримувати вітамін D в зимовий час?
Взимку в Україні, ми можемо бути впевнені, що у нас занадто мало вітаміну D через відсутність сонця. Використання солярію не має сенсу, тому що лампи не випромінюють ультрафіолетових ПРОМЕНІВ, які необхідні для вироблення вітаміну D. Залишається шукати вітаміну D в тому, що ми їмо. Будемо любити рибу! Вона містять досить велику кількість вітаміну D. Також можна додати авокадо, яєчні жовтки і лохину, а також вершкове масло, вершки і зелень.
Симптоми дефіциту вітаміну D
Дефіцит вітаміну D може проявлятися частими інфекціями і ослабленням організму. Його можуть також сигналізувати запальні процеси шкіри і кон'юнктиви, а також міалгії і невралгії. Найнадійніший спосіб орієнтуватися, чи є у нас дефіцит вітаміну D, здати аналіз крові і визначити наш рівень вітаміну D. Треба пам'ятати, що надлишок вітаміну D шкідливий. Підвищує рівень кальцію в крові, викликає головні болі і в животі і в очах, може бути причиною проносів. У разі значного дефіциту вітаміну D3 можна взяти добавки, наприклад, риб'ячий жир. Сьогодні він доступний в капсулах, ми не відчуваємо ні його смаку, ні запаху.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.