Facebook Pixel

Вітамін В12 для вашого здоров'я

Вітамін В12 для вашого здоров'я

Згідно з дослідженнями, дефіцит вітаміну В12 відчуває один з шести чоловік старше 60 років і один з 15 - молодше 60 років. Брак цього вітаміну може стати причиною різних проблем зі здоров'ям. Вчені Гарвардського університету довели, що симптоми його дефіциту можуть проявлятися у вигляді анемії, проблем з пам'яттю і депресії. А ще недолік вітаміну В12 призводить до зниження або підвищення кількості тромбоцитів, синдрому печіння порожнини рота, постійної втоми, галюцинацій, безсонні, оніміння і поколювання в ногах і руках, дзвону у вухах, гипопигментации.

Найвірнішим способом перевірки дефіциту вітаміну В12 є аналіз крові, який може призначити ваш лікар. Цей вітамін виконує безліч функцій: знижує стомлюваність, поліпшує пам'ять і сон, сприяє виробленню еритроцитів, бере участь в синтезі ДНК, сприяє виробництву білка і хімічних речовин для головного мозку, а також знижує рівень гомоцистеїну (високий рівень амінокислоти, який може бути причиною серцевих захворювань і інсульту).

Існує кілька факторів, які можуть бути причиною нестачі вітаміну В12:

  • з віком шлунково-кишковий тракт гірше поглинає вітаміни і мінерали;

  • відмова від м'ясних продуктів - адже м'ясо є його основним джерелом;

  • аутоімунні захворювання, внаслідок яких зменшується абсорбція важливих поживних речовин;

  • регулярне вживання алкоголю призводить до зниження засвоєння вітаміну В12, а також інших вітамінів.

Підтримувати нормальний рівень вітаміну В12 можна за допомогою прийому відповідних добавок. Якщо ж у вас ще виявили дефіцит фолієвої кислоти, слід в першу чергу заповнити недолік В12, а вже після фолієвої кислоти. Так ви зможете поліпшити метаболізм клітин. В12 є водорозчинним вітаміном і він швидко виходить з організму з сечовипусканням. Тому слід приймати його двічі в день. У таблетках, краплях і навіть ін'єкціях - вибирайте, як вам зручніше.

Нестача вітаміну В12 є одним з найпоширеніших видів авітамінозу. Якщо ж ви помітили у себе симптоми його дефіциту, варто провести аналіз і ввести в свій раціон вітамінні комплекси з вмістом В12.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.