Facebook Pixel

Вітамін В17 (Амігдалин, лаетріл) - міфи і реальність. розбираємося разом

Вітамін В17 (Амігдалин, лаетріл) - міфи і реальність. розбираємося разом

Суперечки навколо вітаміну В17

Амігдалин був першим гликозидом, ідентифікованим в 1830 році французькими хіміками П'єром Жаном Робіке і Антоні Бутрон Шарларом.

Хіміки Уолтер Норман Хауорт і Біркетт Уілам з Університету Дарема (Велика Британія) з'ясували структуру амигдалина і синтезували його в 1923 році. Хауорт був удостоєний Нобелівської премії з хімії за 1938 рік.

Все почалося в 1950-х роках, коли біохімік з Сан-Франциско доктор Ернст Т. Кребс прийшов до думки, що з'єднання амигдалин, витягнуте з абрикосових кісточок, здатне вибірково впливати на ракові клітини і руйнувати їх, вивільняючи ціанід. Він вважав, що амигдалин вивільняє ціанід, який націлений на пухлинні клітини тільки при впливі певних ферментів ракових клітин. Кребс стверджував, що інші клітини організму в цьому місці будуть захищені ензимної активністю, яка нейтралізує шкідливий вплив ціаніду. Кребс і його син Ернст-молодший стали першими прихильниками терапії «лаетріл».

З тих пір не вщухають суперечки навколо цього препарату. Одні вчені дотримуються думки, що доказів ефективності лаетріл недостатньо для його широкого застосування. Прихильники ж, навпаки, наводять безліч аргументів «за» лікування Лаетрілом.

Наприклад, відома британська дослідницька організація Cancer Research UK на своєму офіційному веб-сайті висловлює більш зважене думку: «Більш пізні дослідження показали, що лаетріл може вбивати ракові клітини при деяких типах раку, проте все ще недостатньо надійних наукових даних, що показують стовідсоткову ефективність лаетріл при лікуванні раку . Лаетріл застосовується як альтернативний варіант лікування ракових захворювань ».

Лабораторні дослідження лаетріл дали суперечливі результати. В одному дослідженні повідомлялося, що амигдалин кілька уповільнював ріст клітин раку товстої кишки; в іншому було виявлено, що реакція клітин раку передміхурової залози на амигдалин зростає зі збільшенням дози амигдалина. Також ще в одному дослідженні йдеться про ту ж тенденцію «доза-відповідь» в клітинах раку шийки матки. У клінічних дослідженнях, згідно з Національним Інституту Раку США, не було зареєстровано жодного контрольованого клінічного випробування лаетріл, яке порівнювало б пацієнтів, які отримували препарат, з тими, хто його не отримував.

Протилежні результати були отримані в дослідженні на щурах, яке показало, що амигдалин не ефективний при лікуванні, профілактиці або затримці розвитку пухлин.

  ( Джерело )



Вітамін В17, Амігдалин і лаетріл - в чому різниця?

Вчені продовжують дискутувати про функції та властивості амигдалина, так само і як про термін «вітамін В17».

Вітаміни - це речовини, які наш організм не може синтезувати самостійно, але вони обов'язково повинні бути в нашому щоденному раціоні для підтримки здоров'я та уникнення захворювань, пов'язаних з вітамінодефіціта.

Так що ж таке вітамін B17 ? Чому його називають вітаміном? Технічно, не існує такого поняття як вітамін B17 так як він не є життєво необхідімим для нашого організму елементом. Деякі джерела наводять інформацію, що ця назва було присвоєно Лаетрілу компанією виробником ліки, щоб акцентувати увагу на його перевагах для нашого здоров'я. Вчені продовжують дискутувати про функції та властивості амигдалина, так само і як про термін «вітамін В17». Для зручності ми продовжимо використовувати термін «вітамін В17».

Амігдалин - це рослинна речовина, що міститься в насінні або ядрах плодів роду Prunus (сливи, вишні, персики, нектарини, абрикоси і мигдаль).

Лаетріл - це напівсинтетичне похідне амігдаліна і синтезується з шляхом гідролізу.

Харчові джерела вітаміну B17

Фруктові кісточки, насіння, ядра

Фруктові кісточки, насіння, ядра - один з основних джерел вітаміну B17

Це один з основних джерел вітаміну B17 , особливо це стосується ядер абрикоса. Наприклад, в одній абрикосової кісточки міститься в середньому близько 20 мг амигдалина. Також сюди входять насіння і ядра яблук, слив, груші, винограду, полуниці і малини. Амігдалин також міститься в насінні льону, проса, гарбуза, гречки.








горіхи

Амігдалин вперше був витягнутий з гіркого мигдалю

Амігдалин вперше був витягнутий з гіркого мигдалю. Горіхи макадамії і кешью -Слідуйте після гіркого мигдалю за вмістом вітаміну B17.

зелені овочі  

Зелені листові овочі є відмінним джерелом амигдалина. Зелені листові овочі є відмінним джерелом амигдалина. До них відносяться шпинат, брокколі, капуста і кольорова капуста.

ягоди

Малина, бузина, полуниця, чорниця, ожина і лісові ягоди містять вітамін В17 в досить істотних кількостях.

Малина, бузина, полуниця, чорниця, ожина і лісові ягоди містять вітамін В17 в досить істотних кількостях.

зернові

Цілісні зерна, такі як просо, сорго, гречка, ячмінь і льон, є хорошим джерелом вітаміну B17.

Цілісні зерна, такі як просо, сорго, гречка, ячмінь і льон, є хорошим джерелом вітаміну B17. На додаток до переваг вітаміну B17, всі ці крупи містять магній, антиоксиданти, амінокислоти, вітамін B3, білки і фосфор. Всі ці речовини беруть активну участь в травних процесах, в роботі органів дихання, в підтримці імунітету.

 

листя евкаліпта

В листі евкаліпта також міститься помірна кількість вітаміну B17.

В листі евкаліпта також міститься помірна кількість вітаміну B17.








паростки

У паростках бамбука і бобів мунг міститься велика кількість вітаміну В17

Паростки бамбука або пагони бамбука можуть похвалитися високим вмістом вітаміну В17, далі за ними слідують паростки люцерни, квасолі і бобів мунг.












Як це працює?

Організм розщеплює лаетріл на три з'єднання: ціаністий водень, бензальдегід і пруназин Організм розщеплює лаетріл на три з'єднання:

  • ціаністий водень
  • бензальдегід
  • пруназин

Прихильники вітаміну В17 стверджують, що його основним протиракову компонентом виступає саме ціаністий водень. Під впливом ферментів він перетворюється в тіоціанат. На початку 20-го століття тиоцианат широко використовувався для лікування артеріальної гіпертензії, проте згодом його використання було припинено через можливе токсичного ефекту.

Також існує думка, що ферменти ракових клітин перетворюють лаетріл в ціанід, який, в свою чергу, знищує самі ракові клітини. Однак для підтвердження цієї думки потрібні додаткові дослідження.

Деякі дослідники впевнені, що ціаністий водень створює згубну для ракових клітин кисле середовище. Однак така кисле середовище може згубної як для ракових, так і для здорових клітин.

Вчені з Дослідницького Центру Рака Слоан Кеттерінг (США) так про б'ясняют вплив амигдалина на організм:

«Амігдалин продемонстрував протизапальну дію, стимулюючи імуномодулюючу функцію клітин імунної системи. У дослідженнях на тваринах амигдалин придушував синтез простагландину E і вироблення оксиду азоту за допомогою взаємодії з інгібіторами імунної системи. Він також зменшує біль при запаленні шляхом придушення фактора некрозу пухлини і надає нейротрофічну дію шляхом активації кінази.

Недавні дослідження показали, що мигдалина може мати протиракові ефекти. В експериментах на тваринах амигдалин придушував пухлинний ефект вірусу Епштейна-Барра. У клітинах раку передміхурової залози людини він підсилював проапоптотического експресію білка Baх і активність ферменту каспаз-3, в той же час знижуючи антиапоптотических експресію білка Bcl-2. Він також пригнічує гени, пов'язані з клітинним циклом, в клітинах раку товстої кишки людини SNU-C4. Амігдалин може пригнічувати ріст і проліферацію в клітинних лініях раку сечового міхура, зменшуючи регуляторні білки клітинного циклу cdk2 і циклін A. Він також викликає експресію білка, що регулює зростання фоллістатіна, в клітинах гепатокарціноми людини HepG2 »( Джерело )

Як ми бачимо, на сьогоднішній день вітамін В17 - це, напевно, одне з найбільш дискутованих речовин в медицині і фармакології.




Яку користь вітамін В17 надає для нашого здоров'я?

Одним з основних переваг амигдалина є використання його в якості альтернативи для лікування раку Як ми вже згадували раніше, одним з основних переваг амигдалина є використання його в якості альтернативи для лікування раку. Це все ще є предметом наукових суперечок, оскільки відомі медичні дослідні організації скептично ставляться до його ефективності як ліки від раку. Через це скептицизму вітамін B17 використовується в якості вторинної або додаткової добавки для лікування раку. До сих пір не доведена його повна ефективність для використання в якості основного препарату. Хоча багато дослідників вже прийшли до висновку, що амигдалин може бути успішно використаний при лікуванні раку передміхурової залози.

Інші корисні властивості амигдалина:

  1. Зниження артеріального тиску. Були проведені дослідження, в ході яких пацієнти з гіпертонією брали певну кількість амигдалина (в абрикосових кісточках). В результаті у більшості пацієнтів спостерігалося зниження артеріального тиску.
  2. Гепатопротекторна функція. Вітамін B17 може сприяти здоров'ю печінки і може допомогти усунути деякі наслідки аутоімунного гепатиту, що характеризується запаленням печінки. У дослідженні, де дорослим мишам вводили вірус, в групі, що одержувала B17, спостерігалися значні зміни в зростанні здорових Т-клітин і зниження захворюваності.
  3. Стимуляція імунітету. При контрольованому використанні вітамін B17 має здатність зміцнювати імунну систему і забезпечувати захист від певних захворювань. Цей вітамін каталізує вивільнення певних ферментів, які допомагають захистити клітини від негативних зовнішніх факторів.
  4. Знеболюючий ефект. Різні дослідження і використання вітаміну B17 на пацієнтах зафіксували значне полегшення болю, особливо у хворих на артрит і подагру.

Уже згадувана вище дослідницька британська організація Cancer Research UK наводить таку інформацію про корисні властивості амигдалина:

«Люди, які використовують лаетріл, вважають, що це може:

  • покращити здоров'я,
  • підвищити рівень енергії
  • здійснити детокс і очищення організму
  • допомогти жити довше »

( Джерело )

Заходи особливої обережності при прийомі вітаміну В17 (амигдалина)

При попаданні в наш організм, амигдалин перетворюється в ціанід. Це швидкодіюче, смертельно небезпечна хімічна речовина

Амігдалин є ціаногенний гликозидом. При попаданні в наш організм, амигдалин перетворюється в ціанід. Це швидкодіюче, смертельно небезпечна хімічна речовина.

Залежно від дози споживання ціаніду може мати такі наслідки:

  • головний біль
  • нудота
  • блювота
  • спазми в животі
  • запаморочення
  • слабкість
  • сплутаність свідомості
  • судоми
  • проблеми з кровообігом
  • зупинка серця
  • проблеми з диханням
  • аномально низький кров'яний тиск
  • обвислі верхню повіку (птоз)

Побічні ефекти можуть посилюватися через:

  • Прийому препарату перорально а не ін'єкційно
  • Вживання в їжу сирого мигдалю або подрібнених фруктових кісточок під час прийому амигдалина
  • Прийому надмірної кількості вітаміну С під час прийому амигдалина
  • Вживання в їжу фруктів або овочів, які можуть посилювати дію амигдалина, таких як морква, паростки квасолі, селера і персики

Дослідження показують, що вітамін С може взаємодіяти з амігдалин і посилювати його токсичну дію. Вітамін С прискорює перетворення вітаміну В17 в ціаністий водень. Він також виснажує запаси в організмі цистеїну, амінокислоти, яка допомагає організму детоксіфіціровать ціаністий водень. У деяких випадках прийом амігдаліна приводив до смерті в результаті отруєння ціанідом.

Ціанід вбиває клітини в організмі людини, не даючи їм використовувати кисень. Він особливо шкідливий для серця і мозку, тому що вони використовують велику кількість кисню. Вплив ціаніду може привести до серйозних наслідків для серця, мозку і нервової системи.

Дозування вітаміну В17

Дослідження показують, що 0,5-3,5 мг ціаніду на кілограм маси тіла можуть бути смертельними. Як відомо, ядра абрикосових кісточок містять значні кількості хімічних речовин, здатних метаболизироваться в ціанід. Вчені стверджують, що вживання від 50 до 60 абрикосових кісточок може призвести до смертельної дози ціаніду. Однак отруєння ціанідами може відбуватися на набагато нижчих рівнях. Деякі джерела (наприклад, компанії продають продукцію з абрикосових кісточок) рекомендують приймати від 6 до 10 кісточок в день, а для хворих на рак рекомендують збільшити дозування.

Насправді це може бути вкрай небезпечно. Люди, наступні цим рекомендаціям щодо дозування, можуть отримати отруєння ціанідами.

Європейське агентство з безпеки харчових продуктів (ЕАБПП) попередило, що одна порція з трьох маленьких ядер абрикоса або одного великого ядра абрикоса може привести до того, що дорослі можуть перевищити рекомендовані безпечні рівні впливу ціаніду, в той час як одне маленьке ядро може бути токсичним для дитини. ЕАБПП рекомендує, щоб ніхто не вживав більше 20 мкг ціаніду на кілограм ваги тіла одночасно. Це обмежує споживання одним ядром для дорослих. Навіть половина ядра може бути дуже небезпечною для дітей. Дослідники відзначають, що насіння гірких абрикосів мають особливо високий рівень амигдалина (5,5 г на кожні 100 г).

Вітамін B17, Amygdalina, Cyto Pharma, 500 Мг

Вітамін B17, Amygdalina, Cyto Pharma, 500 Мг, 100 таблеток


https://biotus.ua/vitamin-v17-amygdalin-500-mg-100-tabletok.html

Вітамін В17 - 500мг

Вітамін B17, Amygdalina Solucion Inyectable, Cyto,

Вітамін B17, Amygdalina Solucion Inyectable, Cyto, 10 флаконів по 3 грами


https://biotus.ua/vitamin-b17-amygdalin-solucion-inyectable-cyto-10-flakonov-po-3-gramma.html

У кожній порції - дві молекули глюкози (цукор), 1 молекула синильної кислоти (протипухлинний засіб), 1 молекула бензальдегида (анальгетик)

Вітамін B17, Amygdalina, Cyto Pharma

Вітамін B17, Amygdalina, Cyto Pharma, 100 мг, 100 таблеток

Вітамін В17 - 100 мг

FAQ - Часті питання:

Какие еще витамины применяют для лечения рака?

Терапия витамином С в высоких дозах убивает раковые клетки. После результатов новейших исследований ученые получили более глубокое понимание того, как витамин С может использоваться для уничтожения раковых клеток. Высокие дозы витамина С применяются в лечении рака с 1970-х годов.

Как я могу укрепить мою иммунную систему для борьбы с разными заболеваниями (в том числе и с раком) без медикаментов:

Рекомендации медиков в этом вопросе довольно просты —

  • Не курить
  • Соблюдайте диету с высоким содержанием фруктов и овощей. 
  • Регулярно занимайтесь спортом. 
  • Поддерживать здоровый вес. 
  • Употребляйте разумное количество алкоголя.
  • Полноценный сон. 
  • Соблюдение гигиенических мер — мытье рук, тщательная термическая обработка мяса и пр. 
  • Старайтесь минимизировать стресс.

Не всегда есть возможность найти ядра абрикосовых косточек. Могу ли я принимать миндаль вместо них?

Амигдалин естественным образом содержится и в ядрах миндаля и в абрикосовых ядрах. Горький миндаль содержит высокий уровень амигдалина (3–5%), в то время как в сладком миндале обнаружены только следы амигдалина <0,05%.

Зміст
  • Суперечки навколо вітаміну В17
  • Вітамін В17, Амігдалин і лаетріл - в чому різниця?
  • Харчові джерела вітаміну B17
  • Фруктові кісточки, насіння, ядра
  • горіхи
  • ягоди
  • зернові
  • листя евкаліпта
  • паростки
  • Як це працює?
  • Яку користь вітамін В17 надає для нашого здоров'я?
  • Заходи особливої обережності при прийомі вітаміну В17 (амигдалина)
  • Дозування вітаміну В17
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.