Facebook Pixel

Які вітаміни потрібні дітям восени?

Які вітаміни потрібні дітям восени?

  Для зростання та здорового розвитку дитини необхідно достатнє надходження в організм вітамінів, мінералів, поживних речовин, які отримує організм з їжею та засвоюються (частина з них синтезується в кишечнику), але за умови повного здоров'я та правильного харчування. Восени у дитини ослаблений імунітет, він схильний до частих хвороб, то в цьому випадку прийом вітамінів і вітамінних комплексів необхідний, тому що здоров'я безпосередньо пов'язане з функціонуванням імунної системи.

  У складі кожного вітамінного комплексу міститься Вітамін С, який необхідний для росту та відновлення тканин, синтезу колагену, антиоксидантного захисту клітин від вільних радикалів. Він сприяє зміцненню стінок судин від найдрібніших до магістральних, нормальної роботи серця та інших органів. За його участю відбувається синтез колагену, білка, який бере участь у відновленні клітин шкіри, хрящів, сухожиль, бере участь у формуванні клітин крові, допомагає засвоєнню заліза та вітаміну Е, регулює обмін речовин та є імуномодулятором.

  Вітамін Е необхідний для структурної та функціональної підтримки скелетної, серцевої та гладкої мускулатури. Вітаміни груп Е, А і С є імуномодулюючими вітамінами і містяться в кожному мультивітамінному комплексі. Для міцності та зростання зубів в організм дитини повинні надходити вітамін Д, фосфор, кальцій, магній, він необхідний для правильного формування кісток, зубів, засвоєння фосфору, кальцію та служить профілактикою раннього рахіту, карієсу, сприяє швидкому зростанню та розвитку дитячого організму.

  Вітаміни групи В є незамінними для енергетичного балансу, нервової діяльності (нормальних когнітивних функцій). Вони знижують дію стресу, нормалізують травлення та рівень цукру в крові, покращують стан волосся, шкіри, нігтів. Одним з основних мінералів є цинк, який потрібний для безперебійної роботи імунної системи, захисту від поширення вірусних інфекцій та пухлин. Йод повинен входить до складу кожного дитячого комплексу і відноситься до тиреоїдних гормонів і відповідає за ріст, розвиток дитячого організму, за ефективність обмінних процесів та вироблення тепла, його недолік. основна причина хвороб щитовидної залози, яка призводить до зниження фертильності, вроджених вад розвитку, загальмованості у дітей.

  превентивної та антиейдж терапії. Цілісний інтегративний підхід, антиейдж. Закінчила Вінницький Національний медичний Університет ім. М. І. Пирогова КМАПО ім. Шупика на кафедрі гастроентерології та дієтологи, кафедрі терапії. Навчання у А.В. Примака (член Інституту Функціональної Медицини, США), клініці ендокринології доктора Калінченко (Москва), міжнародному інституті превентивної та інтегративної, антивікової медицини PreventAge (Москва). Учасник симпозіумів Асоціації Дієтологів України, Функціональної медицини «Здоров'я кістково-м'язової системи та вік». Автор програми харчування зі зниження, набору ваги, лікувальне харчування для дорослих та дітей. нутрицевтичні корекції дефіцитів, відновлювальні програми з ШКТ, серцево-судинної, нервової, ендокринної, дихальної системи, підготовки до вагітності, нутрицевтичні корекції РАС, аутизму, СДВГ у дітей.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.