Facebook Pixel

Вітаміни від стресу і депресії

Вітаміни від стресу і депресії

У забезпеченні нормального функціонування і відновлення нервової тканини ключову роль грають вітаміни групи В . Важливо також пам'ятати, що вітаміни цієї групи в першу чергу руйнуються під впливом нікотину, а також від надмірного вживання алкоголю, кофеїну і рафінованого цукру. Для збільшення стресостійкості організму також важливі антиоксиданти - вітаміни С і Е.

1

вітамін В12

Важливий для когнітивної функції. Нестачею вітаміну В12 в основному страждають люди похилого віку, у яких виробляється недостатньо соляної кислоти в шлунку для засвоєння вітаміну В12, що часто призводить до стану деменції і дезорієнтації; а також страждають на анемію Аддісона або функціональними порушеннями травлення.

2

вітамін В6

Необхідний для метаболізму амінокислот, які беруть участь в синтезі нейротрансмітерів допаміну і серотоніну, які, в свою чергу, відповідають за гарний настрій і спокій. Недолік цього вітаміну може послужити причиною депресії.

3

Вітаміни В5 і В3

Регулюють виділення гормонів стресу кортизолу та адреналіну наднирковими

5

вітамін В1

Бере участь в процесі переробки цукру в крові в енергію. Дефіцит цього вітаміну може викликати почуття занепокоєння і навіть думки про суїцид.

6

Вітаміни С і Е

Сильні антиоксиданти. Нейтралізують вільні радикали, кількість яких збільшується в організмі при депресії і стресі.

 

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.