Facebook Pixel

Вітаміни для чоловіків: модний тренд чи потреба?

Вітаміни для чоловіків: модний тренд чи потреба?

Чоловіки від природи фізично сильніші і витриваліші за жінок. Відповідно їм потрібно набагато більше поживних речовин для важливих обмінних процесів в організмі. Хоча сильна стать не так ревно стежить за балансом вітамінів та мінералів в організмі, але лікарі доводять, що сучасним чоловікам важливо додатково приймати вітамінні комплекси. Які нутрієнти рекомендовані чоловікам? І які небезпечні захворювання може спричинити нестачу вітамінів та мінералів?   

Здорове харчування: баланс нутрієнтів

Для хорошого самопочуття, активності та енергійності чоловікам важливо раціонально харчуватися. М'ясо, птиця, яйця, кисломолочні продукти містять багато білка та вітамінів групи В, які необхідні для підтримки м'язової маси. Раціон також повинен містити рибу, морепродукти, печену картоплю, каші з цільнозернових круп, бобові, горіхи, гриби. Ці продукти багаті на жирні кислоти, йод, біотин, вітаміни А, Е, що підтримує здоров'я щитовидної залози, кісткової тканини, м'язового каркасу та всіх обмінних процесів в організмі.

Свіжі овочі, зелень та фрукти містять багато клітковини та вітаміну С, які також важливі для чоловічого здоров'я. Вчені довели, що саме вітамін С - це вітамін С один із найважливіших нутрієнтів для чоловічого здоров'я. Підсилюючи захисні функції організму, він підвищує опірність до ракових та інфекційних захворювань. Синтезує та зберігає структуру колагену, зміцнює стінки капілярів, зуби та кістки. Сприяє кращому всмоктуванню в кишечнику заліза. Чим небезпечний чоловічий авітаміноз? При нестачі біологічно активних речовин у організмі, у чоловіків розвивається ризик небезпечних захворювань. Насамперед страждає серцево-судинна система. При нестачі калію, кальцію, кальцію, вітаміну С може розвиватися серцева недостатність, атеросклероз, інфаркт міокарда.   Підтримати роботу серця допоможе вітамін С – найпотужніший антиоксидант, здатний розщеплювати вільні радикали. Аскорбінова кислота зміцнює стінки судин і знижує рівень холестерину в крові, а також підвищує імунітет і стресостійкість нервової системи. вітамінів групи В, жирних кислот, вітамінів А та Е можуть провокувати розлади нервової системи, а також порушення функції сечостатевої системи, найбільш вразливої сфери в організмі чоловіка. У боротьбі за здоров'я чоловікам також конче необхідна ліпоєва кислота (вітамін N). Вона регулює обмін жирів та вуглеводів та покращує функцію печінки. Нестача цієї речовини в організмі може викликати порушення роботи печінки, часті отруєння, нудоту, гіркий присмак у роті. Липоєва кислота міститься в капусті, рисі, молоці, зелені. Її також можна приймати як окрему дієтичну добавку. На думку лікарів , чоловікові в першу чергу потрібно заповнювати запаси вітаміну С. Причому чоловікам, які не палять, достатньо 60 мг, а тим, хто курить, необхідно 100 мг. Відомо, що одна цигарка вбиває 25 мг вітаміну С, стільки його міститься в апельсині. Джерелами вітаміну С є всі сорти капусти, зелена паприка, смородина, малина, суниця, яблука, цитрусові. системи, працездатність та статевий потяг. Нестача вітаміну Е в організмі може призвести до порушень серцево-судинної системи, оскільки він необхідний для еритроцитів та стимуляції клітинного дихання. Вітамін Е є потужним антиоксидантом і підвищує опір легень до зовнішніх забруднювачів. Відмінним джерелом вітаміну Е є горіхи, насіння, жирна риба, натуральні олії холодного віджиму, маслини. Одним з найбільш корисних вітамінів для чоловіків є вітаміни групи В та ретинол (вітамін А). Вони нормалізують стан нервової системи, сприяють зміцненню кісток, підвищують стійкість організму до шкідливих зовнішніх впливів. Головна функція вітамінів групи В – вироблення енергії та участь у тканинному диханні. Накопичити вітаміни групи В в організмі неможливо, слід поповнювати їх щодня і пам'ятати про те, що алкоголь, нікотин, кофеїн та рафінований цукор руйнують усі ці вітаміни.

Хоч чоловіки від природи витриваліші за жінок, але вони ведуть більш активний спосіб життя і частіше схильні до стресів. А з огляду на несприятливу екологію, низьку якість продуктів, сильній статі важливо підтримувати баланс нутрієнтів в організмі. Раціональне харчування, відмова від шкідливих звичок та прийом вітамінних комплексів – це найефективніший і найдоступніший спосіб підтримувати чоловіче здоров'я. 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.