Facebook Pixel

Вітаміни для серця

Вітаміни для серця

Робота серця залежить не тільки від вегетативної нервової системи, а також від змісту основних мінералів: магнію і калію, вітамінів або коензиму Q10. Багато фізіологічні процеси (фізичні навантаження, старіння) і патологічні (стрес, вживання алкоголю, нікотину, хронічні захворювання) несуть відповідальність за втрату цінних вітамінів (E, B1, B6 ) і мінералів (калію і магнію) або коензиму Q10 . Це позначається на роботі всього організму, зокрема серця - органу, який є дуже чутливим до зміни концентрації цих біологічно активних речовин. Серцеві скорочення є результатом роботи дуже працьовитих "робочих" клітин серця, через які постійно проходять іони: натрію, калію і кальцію. Напрямок руху цих іонів визначає, в якій фазі знаходяться клітини серця. На останньому етапі роботи робочих клітин серця беруть участь іони кальцію.
Вітаміни для серця
Варто нагадати пацієнту, що добре для його серця і що він може зробити, щоб тримати його в хорошій формі. Важливим є і здоровий спосіб життя, різноманітна дієта, регулярні фізичні вправи і відмова від шкідливих звичок, підтримка правильної маси тіла і менше стресу. У сучасному світі, однак, не завжди це можливо. Тому необхідно забезпечити організму необхідну порцію вітамінів і мінералів, які - особливо при стресі - вони дуже швидко витрачаються. До важливих для серця вітамінів відноситься вітамін B1 (тіамін), значний недолік якого може привести до недостатності серцевого м'яза і розширення кровоносних судин, що призводить до виникнення генералізованих набряків. Дефіцит тіаміну відбувається дуже часто в результаті алкогольного отруєння. Вітамін В6 покращує всмоктування магнію з шлунково-кишкового тракту, зменшується його виведення з організму і дозволяє ефективно використовувати цей елемент. У свою чергу вітамін E, який відноситься до природних антиоксидантів, уповільнює процеси старіння. Його відсутність негативно впливає на роботу м'язів і нервової системи.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.