Facebook Pixel

Вітаміни та мінеральні речовини в грибах

Вітаміни та мінеральні речовини в грибах

Коли наближається кінець року, а попереду довга осінь, цей період асоціюється не тільки з початком навчального року, а й зі збиранням грибів.
Я пам'ятаю, як давно викликали в мене (також в процесі навчання), що гриби - це тільки смак і нічого крім цього. І так я жила з переконанням, що гриби - це тільки начинка для пельменів або, можливо, для супів, в якості додаткового посилення смаку та аромату. Однак, коли я почала вивчати таблиці вітамінів і мінералів, окремих продуктів харчування та рослин, я помітила, що те, що я знала до цього часу не відображає реальності. Чому? Тому що в тих таблицях гриби були обмечени дуже часто, як хороший джерело багатьох мінералів і амінокислот. Мене стало це дуже цікаво ...
Амінокислоти, вуглеводи і жири
Характерною особливістю грибів є великий вміст води, від 80 до 90%. Однак суха маса складається в основному з білків. Тому іноді гриби називають "лісовим м'ясом". До складу білків входять майже всі амінокислоти, включаючи незамінні, які не можуть бути синтезовані в організмі і повинні поставлятися разом з їжею. Це дозволяє віднести гриби до дуже важливим продуктам харчування. Дослідники сперечаються, до якої міри наш організм здатний перетравлювати білок грибів. За деякими даними, найбільше білка містять білі гриби і печериці. Варто також знати, що в молодих грибах його більше, ніж в старих.
Вуглеводи в грибах краще засвоюються, ніж рослинні. Якщо мова йде про жирах, то, всупереч розхожій думці, їх в їстівних грибах досить багато, близько 2-10%. Їх засвоюваність висока, і практично не відрізняється від засвоюваності тваринних жирів.
Невелика кількість калорій, яке містять гриби, робить їх найбільш "безпечними" для людей, які хочуть схуднути.
Вітаміни та мінеральні речовини
Гриби містять багато вітамінів - A, B1, B2, D , PP, C, проте останнього в них дуже мало. Також варто додати, що гриби містять не менше вітаміну B1 , ніж зерна злакових, а популярна лисичка нічого в цьому відношенні не поступається пекарським дріжджами. Якщо мова йде про вміст вітаміну РР гриби мають його стільки ж, скільки в печінці і дріжджах.
Гриби містять багато заліза, калію, фосфору, кальцію, натрію. У них також є мікроелементи - мідь, цинк, йод, марганець в нормальних межах для їстівних рослин, причому в капелюхах знаходиться більше, ніж в ніжці.
Популярні у нас гливи містять фолієву кислоту і BD-глюкан, який має протипухлинну дію. Гливи можна купити у великих магазинах і супермаркетах.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.