Facebook Pixel

Вітаміни при пневмонії

Вітаміни при пневмонії

Однією з найпоширеніших причин захворювання пневмонією є бактеріальна інфекція. Запалення легенів можуть викликати пневмококи, стафілококи, гемофіальная паличка, стрептококи, мікоплазма та інші патогенні мікроорганізми. А також може виникнути внаслідок вірусного або грибкового ураження легень.

У боротьбі з пневмонією беруть участь нейтрофіли - це особливі клітини в крові, але для цього вони повинні потрапити в тканини легенів. Вчені встановили, що вітамін Е , який надходить в організм з їжею або біодобавками, допомагає потрапити нейтрофилам в легені. І вже там він допомагає боротися з інфекцією.

Хелат цинку - природний імуномодулятор, який бере участь в процесі дозрівання лімфоцитів і в реакціях клітинного імунітету. Його дефіцит пригнічує імунну систему, а щоденне вживання допомагає знизити ризик захворювання пневмонії на 50%.

Екстракт кореня ехінацеї також є важливим фактором при боротьбі з пневмонією. Він підвищує фагоцитарну активність імунних клітин, що в свою чергу створює якийсь бар'єр для інфекції.

Патофізіческіе процеси, які супроводжують практично всі форми пневмонії, зменшують кількість вітамінів в організмі, і в першу чергу тих, які є активними факторами окислювально-відновних процесів (вітамін С і В). Саме тому лікарі рекомендують при гострих випадках додавати в раціон вітамін В1 вже з перших пір захворювання і бажано з аскорбіновою кислотою.

Важливий і рибофлавін (вітамін В2), він є регулятором окислювально-відновних процесів в організмі і входить до групи дихальних коферментів. Але при цьому потрібно враховувати, що активність групи вітамінів В наростає, коли в організмі достатня кількість білка.

Нестача вітаміну В1 може проявлятися анорексією, рухово-секторними порушеннями шлунково-кишкового тракту, а також дратівливістю і поганим сном. Своєчасне введення цієї добавки швидко знімає ці симптоми.

Часто в результаті захворювання в легенях накопичується слиз, і вивести її звідти можуть допомогти органічні кислоти, якими багатий глід. Також корисним для дихальної системи буде мед, він тонізує бронхіоли і насичує організм корисними мікроелементами, які сприяють профілактиці хвороб легенів.

Не варто займатися самолікуванням, необхідне дозування препарату може призначити тільки лікар, а при недостатніх дозах антибіотика просто розвинеться стійкість мікроорганізмів до препарату. Головне в лікуванні пневмонії - це антибактеріальна терапія і своєчасне виявлення збудника інфекції в організмі. Проконсультуйтеся з лікарем, а Biotus - офіційна резиденція вітамінів допоможе вам підібрати вітаміни дотримуючись рекомендацій лікаря.



Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.