Facebook Pixel

Вітаміни при розумовому навантаженні

Вітаміни при розумовому навантаженні

Багато вітаміни синтезуються в нашому організмі в недостатній кількості, саме тому для правильної і легкої роботи головного мозку варто приймати готові вітамінні комплекси.

Беручи вітамін В1 він добре всмоктується в кишечнику і після, допомагає транспортуватися до органів-депо: печінку, нирки, міокард. Таким чином він перетворюється в ТДФ, який необхідний для синтезу необхідних елементів для головного мозку, до яких відносяться:

  • ацетилхолін (АЦХ) - необхідний для передачі нервових імпульсів;

  • ліпіди - входять в структуру клітинних мембран, в тому числі мієлінової оболонки (компонента нервових стовбурів);

  • вищі жирні кислоти і холестерин, також грають величезну роль в енергетичних процесах головного мозку.

Таким чином, коли ТДФ Потупало в головний мозок він під впливом ферментів перетворюється в тіамінтрифосфат. Це макроергів нервової тканини, який має антиоксидантні властивості, які допомагають запобігти згубний вплив радикалів на клітини.

Люди зрілого та похилого віку мають певні відмінності від категорії школярів і студентів. Їх організм зазнає різного роду зміни, оскільки запускаються процеси старіння.

Згадаймо хоча б той факт, що наші бабусі постійно щось забувають, навіть ті події, які відбулися з ними напередодні. Також чималий відсоток людей похилого віку схильний до патологічного забування, пов'язаного з органічними деструктивними змінами в головному мозку. В результаті поразки нейрони втрачають здатність правильно виконувати свої функції, що відбивається на симптоматиці такого відомого захворювання, як хвороба Альцгеймера.

Щоб уникнути подібних змін або уповільнити процеси старіння, лікарі рекомендують до застосування такі вітаміни.

Вітамін P вважається вітаміном проникності тому, що сприяє зниженню потрапляння капілярів, затримки крові в кров'яному руслі і поліпшенню кровотоку. Як наслідок, поліпшення кровопостачання головного мозку покращує живлення нейронів і підвищує інтенсивність роботи головного мозку.

При інтенсивних розумових навантаженнях порушується капілярний кровообіг через підвищення проникності капілярів. Кров виходить з кров'яного русла в тканинну рідину, накопичуються речовини, дратівливі відповідні больові рецептори, які в свою чергу викликає головний біль при перевтомі.

Небезпечно те, що при наявності великих вогнищ підвищеної проникності судин головного мозку порушується кровопостачання нейронів, що може привести до відмирання нейронів - інфаркту головного мозку, а також може виникнути крововилив в головний мозок або субарахноїдальний простір. Такі патології іменуються інсультом, які мають характерну неврологічну симптоматику, тенденцію до розвитку незворотних деструктивних процесів і миттєвого летального результату.

Вітамін D ми отримуємо через двох провитаминов: холекальциферола і ергокальциферолу. Перший утворюється в шкірі під дією УФ-променів, другий - надходить з їжею. Вони забезпечують хороше всмоктування мікроелементів фосфору і кальцію. Також беруть участь в обміні речовин і регуляції поділу клітин, а це є вирішальним моментом у відновленні нейронів і перешкоджає зростанню недоброякісних пухлин.

Вітамін Е також має антиоксидантну активність, що в свою чергу допомагає захищати клітинні мембрани від перекисного окислення ліпідів. Також даний вітамін контролює синтез нуклеїнових кислот, що є основою генетичного апарату клітини, і гема, центральної ланки еритроцитів.

Мінеральні речовини не менш важливі для людини, чия діяльність пов'язана з підвищеними розумовими навантаженнями. Вони важливі для підтримки гомеостазу, забезпечення життєдіяльності організму, а їх нестача призводить до різноманітних порушень і патологій. Мікроелементи містяться в кістковій тканині в кристалічній формі, а також в м'яких тканинах у вигляді істинного або колоїдного розчину в поєднанні з білками.

Читайте книги, займайтеся спортом, вчіть вірші, гуляйте більше на свіжому повітрі, харчуйтеся правильно, і не забувайте про полівітаміни і мінералах, які будуть зберігати вашу молодість і неувядаемость. Будьте здорові!



Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.