Facebook Pixel

Вплив вітамінів на здоров'я людини

Вплив вітамінів на здоров'я людини

Вітаміни - це органічні сполуки, які необхідні для нормального функціонування організму. Організм сам не виробляє вітаміни, тому необхідно постачати їх разом з їжею. Вітаміни діляться на вітаміни, розчинні у воді і розчинні в жирах. Водорозчинні вітаміни не накопичуються в організмі людини, але виводяться вони з сечею. У свою чергу вітаміни, розчинні в жирах зберігаються в печінці і жировій тканині.

Здоровий спосіб життя

В даний час великий акцент робиться на здоровий спосіб життя. Фахівці, дієтологи і лікарі закликають до застосування дієти для здоров'я і активного відпочинку. Те, що ми їмо, впливає на наш зовнішній вигляд і здоров'я. Правильне харчування є відмінною профілактику і захищає перед захворюваннями, а також різними неприємними проявами.


Вітаміни діляться на розчинні в жирах і розчинні у воді. Вітаміни, розчинні в жирах - це вітамін А, вітамін D, вітамін E, вітамін K. Водорозчинні вітаміни - це вітаміни групи B.


Вітамін А
Запобігає старінню, впливає на зовнішній вигляд шкіри, нігтів і волосся, зміцнює слизові оболонки рота, горла і носа, вбиває вільні радикали, стимулює ріст кісток і зубів. Дефіцит вітаміну А проявляється сухістю шкіри, ламкістю волосся, висипом, проблемами з нігтями, відсутністю апетиту, поганим самопочуттям, постійною втомою. До надлишку вітаміну А, зокрема, відноситься: головний біль, нудота і нездужання, кровоточивість ясен, пожовтіння шкіри, випадання волосся, депресія, свербіж.

Вітаміни групи B
Вітамін B1 - це по-іншому тіамін. Впливає на правильну роботу серця, нервової і травної систем. Вітамін B2 бере участь в процесі скорочення та окислення, сприятливо впливає на зір. Вітамін В3 впливає на функціонування травної системи і нервової системи, регулює рівень холестерину в організмі, забезпечує нормальний сон. Вітамін В4 необхідний для правильного функціонування мозку, нервової системи, руйнує вільні радикали. Вітамін B5 будує білки і жири. Вітамін B6 зміцнює імунітет, зберігає енергію. Вітамін B7 розщеплює жири, амінокислоти і вуглеводи, бере участь в обміні глюкози, бере участь у виробленні гемоглобіну. Вітамін B8 переносить нервові імпульси, запобігає відкладенню жирів в печінці. Вітамін B9 (інакше вітамін B11, фолієва кислота ) особливо рекомендується жінкам при вагітності - регулює процеси обміну речовин, дозволяє зберегти генетичний код клітин. Вітамін B10 є частиною фолієвої кислоти і допомагає його створювати, розкладається білок, гарантує здоров'я та хороший стан шкіри. Вітамін B17 допомагає вилікувати рак.

вітамін C
Вітамін C бере участь в клітинному диханні, бере участь в розробці жирів і білків, сприяє засвоєнню заліза, марганцю, знижує токсичність міді, ванадію, кобальту, ртуті. Вітамін C допомагає виробляти імунні тіла, вбиває вільні радикали, допомагає при застуді, прискорює загоєння ран.

вітамін D
Вітамін D сприяє абсорбції кальцію і фосфору. Завдяки йому можливий розвиток кісткової системи і мінералізації кісток. Вітамін D покращує стан зубів, впливає на клітини кісткового мозку, на нервову систему, регулює секрецію інсуліну.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.