Facebook Pixel

Все, що нам потрібно знати про вітамін К2

Все, що нам потрібно знати про вітамін К2

Яка дія вітаміну К1 і К2?

Вітамін До активує білки, які відіграють важливу роль у згортанні крові, обміні кальцію, очищенні судин від атеросклеротичних бляшок корисний для здоров'я серця.

Одна з найважливіших функцій вітаміну є регуляція засвоєння кальцію в потрібному вигляді і потрібній формі. Іншими словами, він сприяє мінералізації кісток та уберігає від кальцифікації м'яких тканин, зв'язок, кровоносних судин та нирок. Деякі вчені припустили, що роль вітамінів К1 і К2 дуже важлива і слід класифікувати їх як окрему групу жиророзчинних вітамінів. Дослідження на тваринах показали, що вітамін К2 знижує кальцифікацію кровоносних судин, тоді як К1 цього ніколи не робить.

Контрольовані дослідження на людях також показують, що добавки з вітаміном К2 зазвичай покращують здоров'я кісток і серця. Потрібні ще додаткові дослідження на людях, перш ніж функціональні відмінності між вітамінами K1 та K2 можуть бути повністю підтверджені.

Дія вітаміну К при серцево-судинних захворюваннях

> Накопичення кальцію на стінках серцевих артерій, є фактором ризику серцево-судинних захворювань. Отже все, що зменшує це накопичення, допомагає вберегти від хвороб серця. Вітамін К2 застосовується у разі, якщо є відкладення кальцію в артеріях, руйнування кісткової тканини в період менопаузи, а також для підтримки нервової та імунної системи. Після проведеного 10-річного дослідження вчені виявили, що багато людей, які приймали великі дози вітаміну К2, на 55% зменшили ймовірність розвитку захворювань судин, сухожиль, артерій та на 60% скоротили смертність від хвороб серця.

За результатами дослідження з'ясувалося, що більш високе споживання вітаміну К2 тісно пов'язане зі зменшенням ризику серцевих захворювань. Тоді як вітамін К1 виявився менш ефективним при цих хворобах.

Здоров'я кісток та зниження ризику розвитку остеопорозу

Остеопороз означає «пористі кістки» - це дуже поширена проблема серед жителів країн західної Європи. Проблема актуальна серед жінок у період постменопаузи, оскільки в цій фазі значно підвищується ризик переломів та інших травм, а також серед людей похилого віку. Як згадувалося вище, вітамін К2 грає центральну роль метаболізмі кальцію - основного мінералу, що міститься у кістках і зубах. Вітамін K2 активує дію кальцію, який пов'язує дію двох білків – матричного білка GLA та остеокальцину. Трирічне дослідження за участю жінок у постменопаузі показало, що у тих, хто приймав добавки з вітаміном К2, набагато повільніше настають зміни мінеральної щільності кісткової тканини та процес старіння організму. Варто також зазначити, що добавки з вітаміном К офіційно визнані та рекомендовані в Японії для лікування остеопорозу.

Здоров'я зубів

Вітамін К2 впливає на здоров'я зубів. Одним з основних регулюючих білків для здоров'я зубів є остеокальцин - той білок, який важливий для метаболізму кальцію в кістковій тканині. Остеокальцин запускає механізм, що стимулює зростання нового дентину під емаллю зубів.

Раніше експерти підтвердили, що вітаміни А і Д збільшують ефективність вітаміну К2.

Допомога при онкологічних захворюваннях

Рак, дуже поширена причина смерті людей у західних країнах. Незважаючи на те, що сучасна медицина знайшла багато способів лікування цього захворювання, онкологічні захворювання трапляються часто. Тому пошук ефективних засобів для профілактики даного захворювання має першорядне значення. Були проведені досліди з вітаміном К2 різні види раку. Декілька клінічних дослідів показують, що вітамін К2 зменшує рецидив раку печінки та збільшує тривалість життя. В експериментах брали участь чоловіки, які приймають додатково великі дози вітаміну К2. Після його прийому значно знизилося прогресування раку простати на 65%, тоді як прийом вітаміну К1 показав неефективність. Тому необхідно проводити додаткові дослідження, перш ніж робити більш серйозні висновки.

З яких продуктів легше отримувати вітамін К2?

Добре відомі та доступні продукти харчування, які є багатими на  вітамін К1, але вітамін К2 зустрічається рідше. Наш організм частково перетворює вітаміни К1 на К2. Проте кількість вітаміну К1 при звичайному харчуванні в десять разів більша, ніж вітаміну К2. Однак сучасні дані вказують на те, що процес перетворення є неефективним. Легше та надійніше отримувати вітамін К2 у таблетках чи капсулах з нашого інтернет-магазину Біотус. Як правило, вітамін К2 виробляється кишковими бактеріями в товстій кишці. Прийом антибіотиків широкого спектра дії, які часто приймають пацієнти, призводить до дефіциту К2. Більш того, в раціоні харчування сучасної людини дуже мала кількість цього важливого вітаміну, тому що К2 в основному міститься в деяких тварин і ферментованих продуктах. Джерелом вітаміну К2 є продукти тваринного походження, включаючи молочні з високим вмістом жиру, яєчні жовтки, печінку, інші субпродукти, ферментовані продукти (такі як квашена капуста, натто та місо).  Додатковий прийом білологічно-активних добавок, які можна замовити та купити на нашому сайті, буде дійсно актуальним. Крім того, поєднуючи вітаміни К2 і Д, можна посилити дію кожного з них, оскільки ці два вітаміни мають синергетичний ефект.

Важливість досліджень вітаміну К2 для здоров'я є багатообіцяючою стратегією профілактики та лікування багатьох хвороб.

Реальність.

Вітаміни К - це група поживних речовин, які діляться на вітаміни К1 і К2. Вітамін К1 бере участь у згортанні крові, загоєнні ран. Вітамін К2 корисний для здоров'я кісток та серця, уповільнює процеси старіння та ризик розвитку остеопорозу. Фахівці в галузі медицини радять приймати добавки з вітаміном К2 на регулярній основі людям з високим ризиком серцево-судинних захворювань. Щоб зберегти хороше здоров'я, переконайтеся, що ви отримуєте достатню кількість вітамінів К1 та К2 із продуктів харчування.

Це очевидно, тому що вітамін К відіграє важливу роль у багатьох. функціях організму.

Тим часом прийом вітаміну в дуже великих дозах сприяє надмірній в'язкості крові і, отже, розвитку тромбофлебіту і атеросклерозу. .

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.