Facebook Pixel

Все, що потрібно знати про гістамін

Все, що потрібно знати про гістамін

Всі, хто стикався з алергією на який-небудь продукт, знайомий з словом "гістамін". Це біологічно активна речовина, яка бере участь в регуляції більшості процесів організму і, як наслідок, може викликати патологічні процеси, наприклад, алергію. Гістамін - це основний збудник появи негативної реакції на який-небудь елемент. Спазм бронхів, шкірний висип, набряк тканин - його наслідок.



псевдоаллергия

Гістамін може спровокувати певні ризики для організму, але також підвищення цього активної речовини в крові допомагає впоратися з алергеном (подразником) якомога швидше. Виділення гістаміну, найчастіше, стає наслідком псевдоаллергии. Людина відчуває ті ж симптоми, як і при істинної алергії, але ефективність лікування залежить від швидкості розвитку процесів в організмі, які сприяють зниженню гістаміну. Харчова непереносимість зустрічається набагато частіше, і, як правило, вона викликана порушенням роботи імунної системи. Близько 72% дорослих і 55% дітей стикаються з цією проблемою.

7 натуральних антигістамінів

Найбільш ефективний спосіб допомогти організму впоратися з симптомами алергії - використовувати натуральні вітаміни і мінерали. Природні антигістамінні засоби мінімізують ризик прояву алергії і допомагають відновити всі процеси організму:

  • вітамін С . Допомагає знизити частоту нападів при респіраторної алергії (бронхоспазм, риніт);

  • вітамін В12 . Усуває симптоми алергічної астми і дерматиту, а також знижує чутливість до сульфітів (основне джерело - яєчний жовток);

  • пантотенова кислота . Ефективна при алергічного риніту (запалення слизової оболонки носа);

  • нікотинова кислота . Найбільш дієва під час нападів алергії на пилок рослин;

  • цинк . Пом'якшує реакцію організму на різні хімічні сполуки (побутова хімія, косметичні засоби, парфуми);

  • олеїнова кислота. Знижує вивільнення гістаміну в кров. Основне джерело - оливкова олія;

  • лінолева кислота і риб'ячий жир . Використовуються при боротьбі з запальними процесами, викликаними алергією: нежиттю, сльозотечею, висипом, свербінням.

Зміст
  • псевдоаллергия
  • 7 натуральних антигістамінів
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.